Ο Γιάννης Καπετάνιος είναι το viral πρόσωπο του «J2US» για όλους τους λάθος λόγους. Ηθοποιός Γιάννης Καπετάνιος  µε «χιλιόµετρα» στο θέατρο και στην τηλεόραση. Εκανε ντεµπούτο στην ιδιωτική τηλεόραση µε το πρώτο αντιδελτίο, «Οχι τα νέα του ΑΝΤ1», ενώ έκλεψε την παράσταση στο γνωστό σίριαλ «Της Ελλάδος τα παιδιά», φορώντας τη στολή του επισµηνία Χαράλαµπου Καραβανέα. Εχει γυρίσει τον κόσµο µε τη δουλειά του στα καράβια. Φέτος, εκτός από τη µαγειρική της συζύγου του, απολαµβάνει τη σύνταξή του και δεν θα συµµετέχει στην επιθεώρηση του Μάρκου Σεφερλή.

Πώς έγινε η πρόταση για το «J2US»;

Ενας γλυκός αιφνιδιασµός ήταν αυτή η πρόταση. Εγώ δεν είχα καµία σχέση µε το τραγούδι, ούτε µακρινή συγγένεια. Ηταν µια πρόκληση για να δοκιµαστώ στο τραγούδι. Πώς είναι η συνεργασία σας µε την coach Μαρία Καρλάκη; ∆έσαµε από την πρώτη στιγµή της γνωριµίας µας. Ταιριάξαµε στην τρέλα. Το αποτέλεσµα φαίνεται στο γυαλί!

Πώς αισθάνεστε που γράφετε ιστορία µε τις viral εµφανίσεις σας;

(Γέλια) Μου βγαίνει αυθόρµητα. Ξέρω ότι θα γίνω viral, γιατί είµαι απρόβλεπτος. Είναι δύσκολο αυτό που κάνετε; Με βοηθάει το επιτελείο της εκποµπής. ∆εν µε αγχώνουν ούτε οι άλλοι coachers, µε επικεφαλής τη Βικτώρια Χαλκίτη, ούτε στο live, ειδικά ο Νίκος Κοκλώνης. Υπάρχει πολύ ωραίο κλίµα. Παρόλο που για µένα ήταν ξένο όλο αυτό µε το τραγούδι. Εχω ελευθερία σε αυτό που κάνω. Με τα ξένα τραγούδια τι γίνεται; Χαµός... Εδώ δεν µπορώ να πω τα ελληνικά, θα πω τα ξένα; ∆εν είδατε τι έγινε µε το «Mucho mohito» και µε το «Macarena»!

Μιλήστε µας για τη σχέση µε τη γυναίκα σας.

Τι, πάλι, θα πείτε για τη διαφορά ηλικίας; Ο πρώτος ή ο τελευταίος είµαι; Τι είναι 23 χρόνια εφόσον υπάρχει αγάπη, εκτίµηση και σεβασµός! Είµαστε 10 χρόνια µαζί. Παίζει ρόλο η διαφορά ηλικίας; Αλλα τα βιώµατα τα δικά µου, άλλα τα δικά της. Εγώ µεγάλωσα σε χωριό, γύρισα όλο τον κόσµο µε τα καράβια που δούλευα, όλες τις ηπείρους µε το θέατρο. ∆εν έχουµε τις ίδιες εµπειρίες. Οµως είναι ο άνθρωπός µου, µου στέκεται σε όλα, µου µαγειρεύει. Μαγειρεύει τέλεια. Στην αρχή της σχέσης µας νόµιζα ότι έχει τελειώσει σχολή µαγειρικής και είναι επαγγελµατίας σεφ. Εχει µεράκι µε τη µαγειρική, λατρεύει τις περίεργες γεύσεις... Αλλωστε, «το τσουκάλι θέλει αγάπη και κέφι»!

Πώς γνωριστήκατε;

Είχε έρθει να µε δει στο θέατρο µε έναν φίλο της. Την ξεχώρισα από τη σκηνή που καθόταν κάτω στο κοινό. ∆εν ξέρω, ήταν Θεού θέληµα να τη δω. Μετά την «κυνήγησα», πήγα στη δουλειά της έκπληξη, της έστελνα µηνύµατα... Είµαι και καλός στις εκθέσεις! Στην ελληνική γλώσσα είχα πάντα άριστα (γέλια). ∆έσαµε. Αγάπησα και το σκυλάκι της, τη Ζουζού. Είναι ό,τι καλύτερο έχω στο σπίτι.

Θέλετε να γίνετε πατέρας;

Αν έρθει... Εάν θέλει ο Θεός. Μου αρέσει η οικογένεια.

Το καλοκαίρι σε ποια παράσταση θα σας δούµε;

Θα είµαι στο «Ψιλό γαζί» της Τάνιας Χαροκόπου και θα κάνουµε περιοδεία σε δήµους.

Θα είστε στην παράσταση του Μάρκου Σεφερλή;

Οχι.

Τι συνέβη; Γιατί δεν θα είστε µαζί του;

Η συνεργασία µου µε τον Μάρκο Σεφερλή τελείωσε. Ολοι οι κύκλοι κάποια στιγµή κλείνουν. Από εκεί και πέρα... δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Παρότι ο Σεφερλής ήταν, είναι και θα είναι ο καλύτερος άνθρωπος και συνεργάτης και ό,τι κάνει το κάνει µε το χέρι στην καρδιά.

Εγινε κάτι µεταξύ σας;

∆εν έγινε κάτι συγκεκριµένο. Βγήκα στη σύνταξη και θέλω να κάνω άλλα πράγµατα... ελεύθερα! Εχω τη συνταξούλα µου, θα κάνω πιο light πράγµατα, πιο ξεκούραστα. Εχω να ξεκουραστώ από το καλοκαίρι του 1995.

Μας προκαλεί εντύπωση, δεν θα σας το κρύψω.

Να είναι καλά ο Μάρκος, να συνεχίσει την πορεία του και τη δουλειά του. Οπως αυτός ξέρει καλά.

Πιστεύετε ότι οι viral εµφανίσεις σας στο «J2US» θα γίνουν νούµερο στην επιθεώρηση του Σεφερλή;

Μπα, δεν νοµίζω... (γέλια).


*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 20/4