Η δίκη του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό εις βάρος της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου τον Ιούλιο του 2010, ξεκίνησε στις 5 Απριλίου με τις καταθέσεις των ηθοποιών Κατερίνας Διδασκάλου και Μαρκέλλας Γιαννάτου, οι οποίες κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας, και της Μαρίας Τζομπανάκη ως μάρτυρα υπεράσπισης. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 16 Μαΐου.

Ανάμεσα στους μάρτυρες ηθοποιούς που είχαν προταθεί από τη μεριά του κατηγορουμένου να καταθέσουν είναι και ο Κώστας Αρζόγλου, ο οποίος, μάλιστα, με δηλώσεις είχε στηρίξει τον σκηνοθέτη. «Ξέρω πάρα πολύ καλά τον σκηνοθέτη και τη δύναμή του και το ποιόν του. Έχουμε περάσει με τον σκηνοθέτη τα “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά”, μετά την “Εκτέλεση” του Ίωνα Δραγούμη. Έχουμε ζήσει σε διάφορες περιοχές... και στην Αίγυπτο και στη Βιέννη και στην Τουρκία... όπου είχαμε γυρίσματα», έχει δηλώσει. «Έχω προσωπική γνώμη. Όταν είχα εγώ μία περιπέτεια υγείας, ο σκηνοθέτης ήρθε μαζί με τον γιο του στο σπίτι μου. Παίζανε με τον δικό μου γιο. Τον ξέρω από το 1992. Συν τω χρόνω, έχω αποκτήσει μία ικανότητα να βλέπω τον άνθρωπο στα μάτια και να καταλαβαίνω πάρα πολλά πράγματα».

Μάλιστα, ο Κώστας Αρζόγλου είχε υποστηρίξει ότι του φαίνονται περίεργα τα όσα ισχυρίζεται η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου, η οποία στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι ο σκηνοθέτης την κακοποίησε, ενώ εκείνη ήταν υπό την επήρεια μέθης. «Ξέρω πολλά πράγματα για το ποιόν του σκηνοθέτη, δεν ξέρω το ποιόν της καταγγέλλουσας, αλλά πάρα πολλά πράγματα μου φαίνονται παράξενα από αυτά που ισχυρίζεται. Στο metoo τα θύματα είχαν την ευκαιρία να πούνε τι τράβηξαν, αλλά νομίζω ότι συμπαρέσυρε και μερικές κοπελιές που βρήκαν την ευκαιρία μέσα από το γενικότερο κλίμα του metoo να εκδικηθούν για κάτι. Αυτό είναι το πραγματικό revenge, αν συμβαίνει», σημείωσε ο Κώστας Αρζόγλου.

«Να πιστέψω εγώ ότι ξυπνάει κανείς και βρίσκει τον άλλον πάνω του; Δεν μπορώ να το φάω. Ό,τι δεν μπορώ να κάνω εικόνα, δεν το πιστεύω», υπογράμμισε και εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση του Κώστα Κωστόπουλου να αποχωρήσει από τη σειρά «Σασμός», την οποία σκηνοθετούσε, μετά την εις βάρος του καταγγελία.

Άλλαξε στάση

Χθες, όμως, ο ηθοποιός με ανάρτησή του στο Facebook άλλαξε στάση και όπως λέει, ο λόγος είναι η μαρτυρία της Κατερίνας Διδασκάλου. «Πριν από αρκετούς μήνες είχα δηλώσει ότι ο Κώστας Κωστόπουλος ως βοηθός του σκηνοθέτη Κουτσομύτη με βοήθησε στα “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά” και στην “Εκτέλεση” του Ίωνα Δραγούμη, σειρές που γυρίστηκαν σε πολλές περιοχές και πάμπολλες χώρες. Η εικόνα μου, όμως, γι’ αυτόν, που είχε κατηγορηθεί από την κ. Αθανασοπούλου, ηθοποιό που δεν γνώριζα καν, άλλαξε εντελώς από τη μαρτυρία της κ. Κατερίνας Διδασκάλου και την επικοινωνία μας. Θλίβομαι βαθιά για τον έως τότε φίλο Κωστόπουλο, λυπάμαι πολύ για την κ. Αθανασοπούλου, αλλά παράλληλα οικτίρω τον εαυτό μου που έπεσα σε τέτοιο λάθος. Είμαι πάντα με το μέρος των θυμάτων εκβιασμών».

Η κατάθεση της Κατερίνας Διδασκάλου

Η Κατερίνα Διδασκάλου κατέθεσε πως γνώρισε τον κατηγορούμενο στη σειρά «Έρωτας» και την καταγγέλλουσα Έλενα Αθανασοπούλου όταν της τηλεφώνησε, λέγοντάς της ότι χρειάζεται την κατάθεσή της, μετά την αναφορά που είχε κάνει κατά του σκηνοθέτη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Κ. Διδασκάλου: Μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο με τον κ. Κωστόπουλο, όταν κάναμε τον «Έρωτα». Ήμουν στο καμαρίνι μου και μπήκε μέσα. Μου είπε «με καυλ@@@@ς» και αυνανιζόταν μπροστά μου. Ήρθε πάνω μου, εγώ ήμουν με το σουτιέν - στα γυρίσματα τρέχεις να αλλάξεις. Ο τελευταίος άνθρωπος που περίμενα να μπει στο καμαρίνι ήταν ο σκηνοθέτης. Η θέση του ήταν στο κοντρόλ. Τον απώθησα, προσπάθησε να διεισδύσει. Εκείνη τη στιγμή παραλύεις, δεν το πιστεύεις ότι το ζεις. Δεν είναι εύκολο να μιλήσεις γι’ αυτό, αισθάνεσαι ντροπή, αρχίζεις να αναρωτιέσαι μήπως εσύ φταις σε κάτι. Φώναζα, του έλεγα «είναι απέξω κόσμος» και μου έλεγε «σσς...». Τέλος πάντων, μετά έφυγε, γι’ αυτό πιστεύω αυτό που είπε η κοπέλα.

Πρόεδρος: Γιατί δεν τον καταγγείλατε;

Κ. Διδασκάλου: Τότε είχα τα τρία παιδιά, ήταν πολύ μικρά, ήμουν με τον σύντροφό μου, καμιά φορά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, νιώθεις για λάθος λόγους ένοχος ο ίδιος. Ναι, τότε δεν το είπα. Το ανέφερα αργότερα στο ΣΕΗ και η κ. Αθανασοπούλου βρήκε την καταγγελία μου στο ΣΕΗ.

Πρόεδρος: Έχετε ακούσει άλλα περιστατικά για εκείνον;

Κ. Διδασκάλου: Ναι, έχω ακούσει για την κ. Γιαννάτου και από άλλους όμως ανθρώπους που λέγανε ότι ήταν δυσάρεστος άνθρωπος.

Πρόεδρος: Έχετε ακούσει να κάνει σχόλια ο ίδιος σε άλλους;

Κ. Διδασκάλου: Έκανε χοντρά σχόλια, γενικά. Σ' εμένα, όμως, δεν είχε κάνει και γι’ αυτό δεν περίμενα αυτή τη συμπεριφορά, είχα γνωρίσει τη γυναίκα του, τα παιδάκια του.

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime