Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση ότι Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος παίρνουν διαζύγιο.

Το ζευγάρι μέσω επίσημης ανακοίνωσης προς τα Μέσα, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 26/5, αποφάσισε να ανακοινώσει τον χωρισμό του. Και με τον τρόπο αυτό να επιβεβαιώσει τις φήμες που είχαν ακουστεί σχεδόν δυο μήνες πριν.

«Έπειτα από 10 χρόνια κοινής διαδρομής και την απόκτηση των δύο παιδιών μας, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τη λύση του γάμου μας.

Τα παιδιά μας είναι αυτά που θα μας ενώνουν για πάντα και ως στοργικοί γονείς, θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους με απεριόριστη αγάπη. Η ψυχική τους ισορροπία είναι η προτεραιότητά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας και ζητούμε την κατανόησή σας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ιδιωτικότητα των παιδιών μας και να τα προστατεύσουμε από αδικαιολόγητη δημοσιότητα και προσοχή.

Για αυτό τον λόγο, απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς τα ΜΜΕ να χειριστούν με ευαισθησία και σεβασμό την κατάσταση αυτή και να αποφεύγεται η δημοσίευση ή αναδημοσίευση σχετικών ειδήσεων, με σκοπό την προστασία της ψυχικής ευημερίας τους και την ομαλή μετάβαση των παιδιών μας στη νέα αυτή πραγματικότητα.

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για την κατανόηση και την προθυμία σας να σεβαστείτε την αυτονόητη αυτή απαίτηση μας.

Με εκτίμηση,

Φίλιππος Μιχόπουλος και Αθηνά Οικονομάκου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.


Το love story της ηθοποιού με τον επιχειρηματία


Η ιστορία αγάπης της Αθηνάς Οικονομάκου, έμοιαζε βγαλμένη από παραμύθι, ωστόσο η κατάληξή αυτού του παραμυθιού δεν ήταν τόσο αίσια.

Οι δυο του γνωρίστηκαν σε μια παραλία στη Μύκονο, η έλξη ήταν αμοιβαία από την πρώτη στιγμή, γι’ αυτό και η δημοσιοποίηση της σχέσης τους δεν άργησε να έρθει. Ήταν ερωτευμένοι και δεν το έκρυβαν.

«Γνωριστήκαμε στη Μύκονο, σε μια παραλία. Τελικά είχαμε βρεθεί και το προηγούμενο βράδυ, είχαμε έρθει πρόσωπο με πρόσωπο κι εκείνος μετά μου είπε πως κάτι υπήρχε στην ατμόσφαιρα. Εγώ δεν το θυμάμαι, όμως, κι αυτό είναι το παράπονό του! Ουσιαστικά συναντηθήκαμε την επόμενη μέρα στην παραλία, εκεί γνωριστήκαμε» είχε πει για τη γνωριμία τους σε συνέντευξή της η Αθηνά Οικονομάκου.

Πολύ γρήγορα, στα τέλη του 2014 θα αποφασίσουν να πάνε τη σχέση τους ένα βήμα παρακάτω και να συγκατοικήσουν. Ο Φίλιππος Μιχόπουλος ήταν ο πρίγκιπας του παραμυθιού για την Αθηνά Οικονομάκου, τρυφερός, δοτικός αλλά και αποφασιστικός, ένας άνθρωπος πλάι στον οποίο ένιωθε ασφάλεια και ζεστασιά.

Τον Νοέμβριο του 2017, το ζευγάρι θα παντρευτεί με πολιτικό γάμο στο Γύθειο, τον τόπο καταγωγής της ηθοποιού υπό άκρα μυστικότητα και καλεσμένοι ήταν η οικογένεια και οι πολύ στενοί φίλοι τους. Η Αθηνά Οικονομάκου βρισκόταν ήδη στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Στις 14 Μαρτίου του 2018, Αθηνά και Φίλιππος γίνονται για πρώτη φορά γονείς και ο μικρός Μάξιμος έρχεται να ολοκληρώσει την ευτυχία της οικογένειας Μιχόπουλου. Η ζωή τους αποκτά άλλο νόημα δίπλα στον γιο τους.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά και αφού ο γιος τους Μάξιμος έχει έρθει στη ζωή, η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας – πού αλλού; – στο αγαπημένο της νησί τη Μύκονο, διοργανώνοντας ένα τεράστιο πάρτι για τους συγγενείς, τους φίλους και τους συναδέλφους τους. Ο γάμος του ζευγαριού έγινε στην πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα του επιχειρηματία και σχεδόν όλοι οι διάσημοι φίλοι τους έδωσαν το παρών.

Μάλιστα, πληροφορίες ήθελαν τότε το ζευγάρι να έχει δώσει όρκους αιώνιας αγάπης και σε κάποιον από τους εξωτικούς προορισμούς που έχουν ταξιδέψει κατά καιρούς, με αποτέλεσμα ο θρησκευτικός τους γάμος στην Μύκονο… να θεωρείται ο τρίτος και όχι ο δεύτερος!

Τον Ιανουάριο του 2021 η Αθηνά Οικονομάκου με μια ανάρτηση στα social media ανακοίνωσε ότι περιμένει το δεύτερο παιδί της. Και στο βιβλίο του παραμυθιού της άνοιγε ένα ακόμη κεφάλαιο γεμάτο χρώματα και αγάπη. Η κόρη τους Σιέννα, ήρθε στον κόσμο τον Ιούνιο.

Στο διάστημα των τριών χρόνων που μεσολάβησαν μέχρι την ανακοίνωση του χωρισμού τους, Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έδειχναν να ζουν την απόλυτη ευτυχία. Ωστόσο, όπως όλα τα παραμύθια, εκτός από νεραϊδες, έχουν και δράκους και δυστυχώς στη δική τους περίπτωση, οι δράκοι αυτοί κατάφεραν να τους νικήσουν γι’ αυτό και οδηγήθηκαν στον χωρισμό.


mixopoulos-oikonomakou__9_
mixopoulos-oikonomakou__10_
mixopoulos-oikonomakou__1_
mixopoulos-oikonomakou__2_
mixopoulos-oikonomakou__3_
mixopoulos-oikonomakou__4_
mixopoulos-oikonomakou__5_
mixopoulos-oikonomakou__6_
mixopoulos-oikonomakou__7_
mixopoulos-oikonomakou__8_