Ένας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που ο Δημήτρης Κόκοτας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα και ανακοπές καρδιάς.

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 30/04/2024, στο «Πρωινό» ακούστηκαν για πρώτη φορά πολύ ευχάριστα νέα για την κατάστασή του.

Ο Δημήτρης Κόκοτας δεν έχει μηχανική υποστήριξη

«Γνωρίζαμε όλοι ότι τα πράγματα δεν είναι καλά, δηλαδή ότι είναι σοβαρή η κατάστασή του. Όλοι ελπίζαμε, και κυρίως οι συγγενείς του καθώς αυτοί είναι που πονάνε περισσότερο, να γίνει ένα θαύμα. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα σας πω ότι γίνονται ή δεν γίνονται θαύματα, ωστόσο καμιά φορά οι συμβολισμοί έχουν τον δικό τους ρόλο. Είναι Μεγάλη Τρίτη και έγινε ένα θαύμα. Από την Κυριακή και μετά έγινε ένα θαύμα. Ο Δημήτρης Κόκοτας δεν έχει μηχανική υποστήριξη, έχει ανοιχτά τα μάτια του και αναπνέει μόνος του χωρίς μηχανική υποστήριξη. Αντιδρά στα βαθιά ερεθίσματα -έκφραση των γιατρών με τους οποίους μιλάω καθημερινά.

Επέλεξα να δώσω σήμερα την είδηση, όμως και όχι χθες γιατί οι γιατροί ήθελαν να είναι απολύτως ασφαλείς και να ξέρουν ότι είναι μία μόνιμη κατάσταση αυτή και περάσαμε στο επόμενο στάδιο» είπε ο Δημήτρης Κόκοτας.

Ο Δημήτρης Κόκοτας αναπνέει μόνος του, δεύτερον ανοίγει τα μάτια του

«Γνωρίζαμε ότι ο Δημήτρης Κόκοτας δεν ήταν διασωληνωμένος καθώς υπήρχε τραχειοστομία. Το θέμα είναι ότι πρώτον ο Δημήτρης αναπνέει μόνος του, δεύτερον ανοίγει τα μάτια του, τρίτον αντιδράει στα βαθιά ερεθίσματα, όπως τα τσιμπήματα» πρόσθεσε ο Γιώργος Λιάγκας, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ακόμα επικοινωνία από μέρους του.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:

Κόκοτας: Άνοιξε τα μάτια μου, αντιδρά στα βαθιά ερεθίσματα και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη