Συνέντευξη στην εφημερίδα Παραπολιτικά και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη παραχώρησε ο Πέτρος Γαϊτάνος. Ο γνωστός τραγουδιστής άνοιξε την καρδιά του με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα, μιλώντας για την ενασχόλησή του με τη μουσική και τις Τέχνες γενικότερα, ενώ δεν παραλείπει να απαντήσει και σε ερώτηση για τον Στέφανο Κασσελάκη.


Πέτρος Γαϊτάνος: ∆εν αρκούµαι στο τραγούδι µόνο

«Όλα έγιναν αυθόρµητα και έτσι συνεχίζουν. Η µουσική, όπως και σχεδόν στο σύνολό τους οι Τέχνες, ταιριάζουν στο είναι µου και αξιοποιούνται, νοµίζω, άξια µέσα µου. ∆εν αρκούµαι στο τραγούδι µόνο. Οι τέχνες µε τις οποίες καταγίνομαι και δηµιουργώ είναι αρκετές. Με συµπληρώνουν όµορφα και µου δίνουν χαρά», δηλώνει ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Πώς βλέπεις το πολιτικό σκηνικό της χώρας; Τα κόµµατα γενικότερα;

«Λυπηρή η εικόνα, χώρος που εκτονώνει τη συγκέντρωση επιθυµιών και παρεκτροπών, που συνδέουν τους ανθρώπους εκεί όπου στεγάζουν και δικαιολογούν τις αµετανόητες πτώσεις τους πολλοί. Βέβαια, ξεχωρίζουν κάποιοι πολιτικοί, που και αυτοί αγωνίζονται µάλλον όπως µπορούν σε ένα ουτοπικό τοπίο. Πάντα υπάρχουν και µέσα στη λάσπη αξίες. Αυτοί ελέγχουν και οριοθετούν το άξιο σηµείο αναφοράς σε όλες τις δράσεις. Ακολούθως το ίδιο συµβαίνει και στην πολιτική», απαντά ο τραγουδιστής.

«Μου έγιναν κι εμένα προτάσεις όλα αυτά τα χρόνια και παντού αρνήθηκα. ∆εν µε εµπνέει η πολιτική», παραδέχεται ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Έχει γίνει ντόρος µε αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για το «θαύµα» µε τον σταυρό στη βάφτισή του. Ποια η γνώµη σου;

«Συγχωρέστε µε, δεν έχω τον χρόνο και δεν µε ενδιαφέρει να παρακολουθώ τα νέα. ∆εν έχω τον χρόνο να προσέχω τόσα συµβάντα, που δεν µε βοηθούν σε κάτι. Πολύς θόρυβος για το τίποτα», σχολιάζει ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Ποια είναι η γνώµη σου για την τραπ µουσική, που αρέσει στους νέους;

«Φαινόµενο της εποχής, χάσιµο χρόνου να σπαταλήσουµε λόγια και σκέψη γι’ αυτό», απαντά χαρακτηριστικά ο Πέτρος Γαϊτάνος.