Ξεκίνησε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας, όπου η αρχή έγινε με την μαγευτική Silia Kapsis, η οποία εκπροσωπεί την Κύπρο για τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Φυσικά από τον διαγωνισμό δεν μπορούν να λείπουν παλαιότεροι νικητές και συμμετέχοντες του μουσικού θεσμού, όπου την εμφάνιση της έκανε η Ελένη Φουρέιρα με το «Fuego» 
στο εναρκτήριο μέρος του αποψινού σόου, τραγούδι με το οποίο είχε εκπροσωπήσει την Κύπρο το 2018. 

Η performer ξεσήκωσε το κοινό με το τραγούδι που μπορεί να μην κέρδισε εκείνη τη χρονιά τον διαγωνισμό, ωστόσο για δεύτερη φορά την καλούν ως guest στην Eurovision και μάλιστα κάνοντας φέτος «ποδαρικό» στον διαγωνισμό στο Μάλμε.

Eurovision: Η Silia Kapsis πήρε πρώτη τη σκυτάλη για την Κύπρο

Οσον αφορά το καθαρό μέρος του διαγωνισμού, η Κύπρος εμφανίστηκε πρώτη κατά σειρά, με την 17χρονη Silia Kapsis και το Liar.

Η νεαρή τραγουδίστρια εμφανίστηκε με ένα λευκό μπουστάκι και επίσης λευκό παντελόνι, ενώ με λευκά μπλουζάκια ήταν ντυμένοι και οι χορευτές επί σκηνής, σε μία αξιόλογη παρουσία που κέρδισε το χειροκρότημα στην Malmo Arena

Δείτε την εμφάνιση της Κύπρου:

Silia Kapsis - Liar (LIVE) | Cyprus 🇨🇾 | First Semi-Final | Eurovision 2024

Η σειρά εμφάνισης όλων των χωρών στον Α΄ Ημιτελικό: Κύπρος, Σερβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Γερμανία, Σλοβενία, Φινλανδία, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο.

Από τον αποψινό τελικό θα προκριθούν 10 χώρες, ενώ Γερμανια, Βρετανία και Σουηδία έχουν εξασφαλισμένη συμμετοχή στον τελικό της Κυριακής (big-5 συν τους διοργανωτές) και απόψε απλά παρουσιάζουν τα τραγούδια τους, σε μία από τις καινοτομίες των διοργανωτών.

 
Οι χώρες και τα τραγούδια διαγωνίζονται στον πρώτο ημιτελικό

Κύπρος / Silia Kapsis - Liar

Σερβία / Teya Dora - Ramonda

Λιθουανία / Silvester Belt - Luktelk

Ιρλανδία / Bambie Thug - Doomsday Blue

Ουκρανία / a. alyona & J. Heil - Teresa & Maria

Πολωνία / Luna - The Tower

Κροατία / Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim

Ισλανδία / Hera Björk - Scared of Heights

Σλοβενία / Raiven - Veronika

Φινλανδία / Windows95man - No Rules!

Μολδαβία / Natalia Barbu - In the Middle

Αζερμπαϊτζάν / Fahree & I. Dovlatov - Özünlə Apar

Αυστραλία / Electric Fields - One Milkali

Πορτογαλία / Iolanda - Grito

Λουξεμβούργο / Tali – Fighter 

Να τονιστεί πως την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος ημιτελικός με την συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι με το «Ζάρι», το οποίο σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, βρίσκεται στην 9η θέση.