Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει βίντεο που φαίνεται καταγράφει την Ισραηλινή αποστολή που συμμετέχει στην Eurovision να χλευάζει όσους την αποδοκιμάζουν στον φετινό διαγωνισμό, με το σύνθημα "Free Palestine".

Σε βίντεο διακρίνεται η τραγουδίστρια του Ισραήλ Εντέν Γκολάν να τραγουδά και μέλη της αποστολής της να προσποιούνται τον κόσμο που τους αποδοκιμάζει «γιουχάροντάς την» και αναφέροντας χλευαστικά «Free Palaistine». Σημειώνεται, ότι έχουν προκληθεί αντιδράσεις από χώρες κατά του Ισραήλ και έχουν σημειωθεί διάφορα περιστατικά και στους δύο ημιτελικούς του διαγωνισμού της Eurovision, όπως αυτό της Ολλανδίας.



Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του Β' ημιτελικού της Eurovision και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια εμφάνισης του Ισραήλ, δεν σημειώθηκαν οι αντιδράσεις που αναμένονταν από τους παρευρισκόμενους παρά το γεγονός ότι είχαν λάβει χώρα διαδηλώσεις στο Μάλμε, ζητώντας τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τον διαγωνισμό. Ακούστηκαν κάποιες αποδοκιμασίες αλλά υποστηρίζεται από πολλούς στα social ότι η EBU χρησιμοποίησε τεχνολογικά μέσα για να τις καλύψει.

Δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής απαντήσεις για το εν λόγω βίντεο, ούτε έχει διαψευστεί η γνησιότητά του.