Η Jury Rehearsal της Eurovision ξεκίνησε και ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας συνεχίζει να είναι απών και αντί του Joost Klein θα προβληθεί το βίντεο από τον β' Ημιτελικό.

Ο Joost Klein δεν παρευρέθηκε ούτε στη μεσημεριανή πρόβα, με την EBU να ανακοινώνει: «Διερευνούμε επί του παρόντος ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορούσε τον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι νεοτέρας. Δεν έχουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή και θα ενημερώσουμε εν ευθέτω χρόνω. Δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό αν ο Κλάιν θα εμφανιστεί στον αυριανό μεγάλο τελικό».



Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο 26χρονος Joost Klein ήθελε να κάνει μια δήλωση, αλλά τον εμπόδισαν. Ο καλλιτέχνης αν και συμμετείχε στο λεγόμενο «Flag Parade» και περπάτησε γύρω από την σκηνή με την στολή του, μισή ώρα αργότερα και ενώ είχαν αρχίσει να στήνονται τα σκηνικά για την πρόβα του, τελικά δόθηκε εντολή από άτομο της παραγωγής να ξεστηθούν. Άλλα δημοσιεύματα θέλουν τον Joost Klein να είχε ένα «βίαιο επεισόδιο» με εργαζόμενη της παραγωγής.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της, πριν από λίγο, η Δημόσια Τηλεόραση της Ισπανίας αμφισβήτησε την αξιοπιστία της Eurovision. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Χ, το ισπανικό κρατικό δίκτυο RTVE ανέφερε: «Η ισπανική αντιπροσωπεία στη Eurovision μετέφερε στην EBU τη δέσμευσή της για την ελευθερία του Τύπου και της γνώμης και απαίτησε από τη Eurovision να διασφαλίσει τον σεβασμό της». Σημειώνεται ότι η Ισπανία είναι μία από τις «Big Five», δηλαδή μία από τις πέντε χώρες που συνεισφέρουν τα περισσότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), δηλαδή στη διοργανώτρια Αρχή της Eurovision 2024».