Σε θρίλερ εξελίσσεται η περίπτωση του Ολλανδού εκπροσώπου στην Eurovision 2024 Joost Klein, ο οποίος είναι άφαντος μετά από ένα περιστατικό που συνέβη στα παρασκήνια του διαγωνισμού και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα από την EBU.

Ο καλλιτέχνης αρχικά ήταν παρών στην εθιμοτυπική πλέον παρέλαση των χωρών, αλλά αργότερα απουσίαζε από την Πρώτη Γενική Πρόβα το μεσημέρι. Τελικά δεν εμφανίστηκε ούτε στην Δεύτερη Γενική Πρόβα, όπου είναι και αυτή που ψηφίζουν οι επιτροπές (το λεγόμενο Jury Show).

H EBU με μια επίσημη δήλωση αναφέρει για το τι θα συμβεί απόψε:

«Η έρευνα για το περιστατικό με τον Ολλανδό καλλιτέχνη στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision συνεχίζεται ακόμη. Γίνονται επίσης συζητήσεις μεταξύ της EBU και του AVROTROS, του ολλανδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, η EBU αποφάσισε ότι ο Joost Klein δεν θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της 2ης Dress Rehearsal, στην οποία ψηφίζουν οι κριτικές επιτροπές από τις 37 συμμετέχουσες χώρες. Αντ’ αυτού θα χρησιμοποιηθεί η εμφάνιση του από τον Δεύτερο Ημιτελικό»

Αμφίβολη παραμένει η εμφάνισή του στον αυριανό τελικό της Eurovision και το τι μέλλει γενέσθαι με τη φετινή συμμετοχή της Ολλανδίας. Φήμες, που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι υπήρξε ένα περιστατικό βίας το οποίο ερευνάται.