Σε μια συγκινητική στιγμή κατά την παρουσίαση βιβλίου της Άντζελας Γκερέκου, η ηθοποιός και σύζυγος του Μίκη Πλέσσα, Λουκίλα Πλέσσα Καρρέρ, μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στις τηλεοπτικές κάμερες για τις ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. Παρά την πολυετή πορεία του στον χώρο της μουσικής και την έκθεση σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα, ο Μίκης Πλέσσας διατήρησε μια ξεχωριστή σχέση με το φαγητό, επιλέγοντας αυστηρά συγκεκριμένες τροφές που συντρόφευαν την καθημερινότητά του μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Η σύζυγός του, που τον γνώριζε καλύτερα από κάθε άλλον, μοιράστηκε με το κοινό μια προσωπική εικόνα από αυτήν την πτυχή της ζωής του.

Οι διατροφικές συνήθειες που συνόδευσαν τον Μίκη Πλέσσα μέχρι τα 100 χρόνια ζωής, μέσα από τα λόγια της Λουκίλας Πλέσσα Καρρέρ


«Ο Μίμης ζητούσε ό,τι δεν είχε κρέας. Δεν έτρωγε κρέας, ψάρι, φρούτα και λαχανικά, έτρωγε μόνο αυγά και σοκολάτες. Δεν μπορούσα να του μαγειρέψω αυτά που ήθελε. Έτρωγε μόνο αυτά που ήθελε εκείνος, τηγανητά αυγά και σοκολάτες. Δεν έφαγε ποτέ ζωάκι και ψάρι, τρεφόταν μέχρι τελευταία στιγμή με τα αυγά. Πρέπει να ακούμε τον οργανισμό μας. Μαγείρευε μόνος του αυγά με 15 διαφορετικούς τρόπους. Το ευχαριστιόταν πολύ, χαλάλι του», είπε η Λουκίλα Καρέρ για τον αείμνηστο Μίμη Πλέσσα.