Η Ελένη Καστάνη, με αφορμή ένα χιουμοριστικό περιστατικό που έζησε με τον γιο της, προχώρησε σε μια πιο ευρύτερη τοποθέτηση, μιλώντας στο περιοδικό Λοιπόν και στον Παναγιώτη Βαζαίο, γύρω από τη σύγχρονη αισθητική και τις υπερβολές που, όπως λέει, συχνά κυριαρχούν στην εικόνα της σημερινής εποχής. Με τον χαρακτηριστικό της αυθορμητισμό και το χιούμορ που τη διακρίνει, η αγαπημένη ηθοποιός δεν δίστασε να σχολιάσει τάσεις και πρότυπα ομορφιάς, δίνοντας παράλληλα έμφαση στο μέτρο, την απλότητα και την ουσία, στοιχεία που θεωρεί πως λείπουν όλο και περισσότερο από την καθημερινότητα. Στο ίδιο πλαίσιο, η Ελένη Καστάνη αναφέρθηκε και στη δική της επαγγελματική διαδρομή, υπογραμμίζοντας πως η πορεία της στον χώρο της υποκριτικής δεν στηρίχθηκε ποτέ στην εξωτερική εικόνα, αλλά στο ταλέντο, τη δουλειά και τη συνέπεια.

Διαβάστε: Ελένη Καστάνη: Συγκλονίζει για τον θάνατο του πατέρα της - "Όταν ξύπνησε η μητέρα μου και δεν τον είδε, μπήκαν υποψίες" (Βίντεο)

Διαβάστε δηλώσεις τις Ελένης Καστάνη

Υπήρξε κάποιο αστείο περιστατικό με κάποια κοπέλα που σας γνώρισε ο γιος σας;

Ναι, είναι αστείο. Μια φορά μου λέει ο γιος μου: «Μαμά, γνώρισα μια κοπέλα, αλλά είχε κάτι νύχια τεράστια». Και μου το είπε από μόνος του χωρίς να του πω τίποτα εγώ για τα νύχια. Αυτό το Kardashian style... μπορεί να με τρελάνει με το φρύδι, σαν περισπωμένη. Αλλά ησύχασα γιατί βλέπω ότι είναι σε καλό δρόμο. Και σωστά πρέπει να περιποιείται τον εαυτό της, αλλά με μέτρο. Όταν χρειαστεί θα βάλει και το μίνι της, θα βαφτεί, αλλά όλα με ισορροπία.

Εσείς ωστόσο κάνατε μια τεράστια καριέρα ως ηθοποιός χωρίς όλα αυτά, χωρίς υπερβολές, χωρίς χείλη, χωρίς νύχια, χωρίς φρύδια και όλα αυτά που λέτε.

Κατ’ αρχάς, είμαι «καταδικασμένη» (γέλια). Παίζω με τον Φασουλή, ας πούμε, σε έργα εποχής, σαν να είναι κατοχή. Δεν μπορώ ούτε τα νύχια μου να βάψω! Δηλαδή, είναι και οι ρόλοι που παίζεις.

Καταφέρατε να ξεχωρίσετε, να αφήσετε το στίγμα σας χωρίς όλα αυτά τα εξωτερικά χαρακτηριστικά;

Εξαρτάται και από τον άνθρωπο. Ας πούμε, εγώ σαν πρότυπο δεν ήμουν μια όμορφη κοπέλα που θα που λούσα την ομορφιά μου. θα πουλούσα κάτι άλλο. Οπότε θα πουλούσα κάτι άλλο, αν έχω ταλέντο, αν παίξω καλά τον ρόλο, αυτά με απασχολούν. Το τελευταίο που με απασχολεί είναι να βγω όμορφη