Τη διαφορετική πορεία που ακολούθησε στη ζωή του, αλλά και την αρχική σκέψη να ακολουθήσει τον δρόμο της ιεροσύνης, αποκάλυψε ο Πάνος ΣταθακόπουλοςΟ γνωστός ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Τετάρτης 8 Ιουλίου στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» και μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, την απόφασή του να φοιτήσει σε Ιερατική Σχολή στην Τήνο, αλλά και την πορεία που τελικά τον οδήγησε στην υποκριτική.

Πάνος Σταθακόπουλος: «Δεν πήγα με σκοπό να γίνω ηθοποιός»

Ο Πάνος Σταθακόπουλος εξήγησε πως η επιλογή της Τήνου σε μικρή ηλικία ήταν για εκείνον ένας τρόπος να ανοίξει τα φτερά του και να φύγει από το χωριό του, ενώ παράλληλα υπήρχε μέσα του η σκέψη να ακολουθήσει την Εκκλησία.«Δεν πήγα με σκοπό να γίνω ηθοποιός. Είπα ότι θα πάω να γίνω παπάς, για να πάω στην Τήνο, για να φύγω από το χωριό. Είχα όμως μια έφεση στο θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως σε ηλικία μόλις 12 ετών βρέθηκε στην Τήνο για να φοιτήσει σε Ιερατική Σχολή, ωστόσο στην πορεία κατάλαβε πως η καλλιτεχνική του πλευρά ήταν αυτή που τον κέρδιζε περισσότερο.

«Χαίρομαι όταν μου δίνουν ρόλους παπά»

Μιλώντας για την επιλογή του να ακολουθήσει τελικά την υποκριτική, ο Πάνος Σταθακόπουλος τόνισε πως δεν έχει μετανιώσει για την απόφασή του, καθώς μέσα από τη δουλειά του έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει και να υποδύεται διαφορετικούς ανθρώπους και χαρακτήρες.«Δεν μετάνιωσα, γιατί στο επάγγελμα που είμαι έχω κάνει και παπάδες. Είναι μια δουλειά που σου δίνει το περιθώριο να κάνεις πάρα πολλά πράγματα», είπε.Μάλιστα, ανέφερε πως οι ρόλοι κληρικού έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του, καθώς του δίνουν την ευκαιρία να συνδυάσει την υποκριτική με στοιχεία που πάντα τον γοήτευαν.«Χαίρομαι όταν μου δίνουν ρόλους παπά και ειδικά ότι πρέπει να ψάλλω», σημείωσε ο ηθοποιός.