Οι κρυφοί παράδεισοι των celebrities: Πού ξεφεύγουν από τα φώτα της δημοσιότητας οι διάσημοι Έλληνες
Επτά διάσημοι αποκαλύπτουν τα ησυχαστήριά τους
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Μαρία Καβογιάννη, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, η Άντζελα Γκερέκου, η Μάγια Τσόκλη και η Τζένη Μπαλατσινού μας «ξεναγούν» στα «ησυχαστήριά» τους – Ποιους φιλοξενούν και πώς αποφορτίζονται
Θέλετε να αλλάξουμε τον αέρα σας και να σας ξεναγήσουμε στα εξοχικά επτά εγχώριων προσωπικοτήτων της showbiz; Εκεί όπου «απογειώνουν» το καλοκαίρι και αποφορτίζονται, περνώντας σε άλλες πολιτείες, σε παραδείσους μακριά από την πολυκοσμία. Στα μέρη όπου φιλοξενούν αγαπημένα πρόσωπα, μοιράζονται εμπειρίες, στιγμές χαλάρωσης και προσωπικές σκέψεις ή απλώς απολαμβάνουν το δικό τους καταφύγιο, εκεί όπου μπορούν να απομονωθούν και να αφήσουν πίσω τους την ένταση της καθημερινότητας.Στα εξοχικά τους, άλλοι επιλέγουν τη ζεστασιά της παρέας και άλλοι την απόλυτη ηρεμία. Άλλοι δημιουργούν χώρους γεμάτους ζωή, φίλους και γέλια, ενώ άλλοι αναζητούν ένα προσωπικό «ησυχαστήριο», μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Από το Πήλιο μέχρι τους Παξούς: Τα σπίτια που γίνονται καλοκαιρινά καταφύγια
Στον παράδεισο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, κατ’ αρχάς, από την άνοιξη και έπειτα κάθε χρόνο αρχίζει ένα non stop πάρτι. Φίλοι, συνάδελφοι, ανάμεσά τους οι Ευδοκία Ρουμελιώτη, Βίκυ Σταυροπούλου, Δανάη Μπάρκα, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Σμαράγδα Καρύδη, ξεδίνουν χορεύοντας, τραγουδώντας, υιοθετώντας το (διαχρονικό) μότο «Μένουμε πάντα παιδιά».Πλησίον, στις Μηλιές, βρίσκεται και το εξοχικό της Μαρίας Καβογιάννη. Όπως υποψιαστήκατε (ορθώς), οι καλλιτεχνικές παρέες μετακινούνται από το ένα πετρόχτιστο οίκημα στο άλλο. Τα τελευταία χρόνια, στην παραθεριστική οικία της Μαρίας αντικρίζουμε και την Κλέλια Ανδριολάτου, με την οποία «έδεσαν» μετά τη σύμπραξή τους στη διεθνή επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Maestro».Εκεί, η Κλέλια, ανέμελη, κάνει γυμναστική, ποζάρει με μαγιό στον καναπέ στη βεράντα, για να γεύεται και τον ήλιο... Το απολαμβάνει στο μάξιμουμ, με δυο λόγια.Της ίδιας λογικής -με την έννοια της επιλογής του βουνού και της θάλασσας- είναι και ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Βέβαια, ο σπουδαίος ερμηνευτής/τραγουδοποιός προσεγγίζει εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τους Χαραλαμπόπουλο - Καβογιάννη το «έργο». Σπάνια θα δεις «κλικ» από το «καταφύγιό» του, πόσω δε μάλλον και με την οικογένεια ή φίλους του. Εν προκειμένω, μιλάμε για ησυχαστήριο με όλη τη σημασία της λέξης.
Από τους Παξούς στην Τήνο και την Πάτμο: Οι προσωπικοί παράδεισοι των επωνύμων
«Διακτινιζόμαστε», σε επόμενο χρόνο, παρέα με δύο κατεξοχήν «παιδιά της Δύσης», τους Χριστόφορο Παπακαλιάτη και Άντζελα Γκερέκου.Στην πρώτη περίπτωση, αυτήν του «Mr Maestro», του αγαπημένου Χριστόφορου, δεν μιλάμε απλώς για εξοχικό, αλλά για λουσάτο ξενώνα: το «Bay View Villas» μεταφράζεται στη μετεξέλιξη του πατρικού της μητέρας του, που κατάγεται από το νησί.Ως εξαιρετικός οικοδεσπότης, όχι απλώς φιλοξενεί φίλους και συναδέλφους, κάτι που έπραξε βεβαίως και στο πλαίσιο των γυρισμάτων όλων των κύκλων του «Maestro», αλλά και άλλους καλλιτέχνες, καθώς είναι -έμπρακτα- παγκόσμιος πρεσβευτής των Παξών. Ανάμεσα σε διάφορες διεθνούς βεληνεκούς διασημότητες έχει ξεναγήσει και τον τεράστιο ηθοποιό Μόργκαν Φρίμαν.Από το «διαμάντι» του Ιονίου, το οποίο, ύστερα από την τρελή διαφήμισή του από το Netflix, λόγω Παπακαλιάτη, βρίσκεται στα πρόθυρα του υπερτουρισμού -ιδίως οι Αντίπαξοι με τις γαλάζιες σπηλιές τους από τώρα μέχρι τα τέλη Αυγούστου είναι σαν Μοναστηράκι την Κυριακή-, περνάμε στη «βασίλισσα» Κέρκυρα και την Άντζελα Γκερέκου.Το σπίτι της, στην καρδιά της πόλης, αποτελεί ένα κομψό αρχοντικό και, πέρα από εντυπωσιακή αυλή, στην οποία κάθε χρόνο ποζάρει -έτσι, για το καλό- η κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου, διαθέτει ένα εξίσου εντυπωσιακό εσωτερικό.Τη διακόσμηση συμπληρώνουν κλασικού τύπου έπιπλα και πίνακες, ενώ περιβάλλονται από παστέλ χρώματα στα παραδοσιακά κορφιάτικα, που για τους ντόπιους πάντα πάνε μαζί - το γαλάζιο και το κίτρινο (ή στην απόχρωση της ώχρας).Έχει δε τέτοια λατρεία η Γκερέκου στον τόπο της, που έχει εκδώσει το βιβλίο «Γεύσεις & Μνήμες - Από 30 κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς».
«Του Αιγαίου τα μπλουζ»
Από τα πλέον διαφημισμένα και συγχρόνως χαρακτηριστικά εξοχικά -και σε αυτή τη φάση χορεύουμε πλέον «Του Αιγαίου τα μπλουζ»- είναι αυτό της Μάγιας Τσόκλη στην Τήνο και της Τζένης Μπαλατσινού στην Πάτμο.Η κοσμοπολίτισσα Μάγια επέλεξε το χωριό Κούμαρος, χωρίς να έχει κάποιον οικογενειακό δεσμό με το νησί της Μεγαλόχαρης.«Ένας χειμώνας με κακοκαιρία, ένας αποκλεισμός και πέρασαν πάνω από 30 χρόνια σε έναν τόπο με τον οποίο δεν είχαμε δεσμό αίματος. Ήταν η γη, οι βοριάδες, οι άνθρωποι, η ενέργεια... Νιώσαμε σαν να επιστρέφαμε σε έναν χώρο οικείο κι ακουμπήσαμε τις αποσκευές μας», έχει πει στο bovary.gr για τους άρρηκτους δεσμούς της με την Τήνο.
Διαμόρφωσε λοιπόν πέτρα-πέτρα, βάζοντας τις προσωπικές της πινελιές, ένα σπίτι-κόσμημα, με μια τεράστια αυλή για τις παρέες της, που είναι οι ίδιες εδώ και δεκαετίες. Κλου, η αιώρα, που μεταφράζεται στο μεγαλείο του ζεν.Τα πάντα εκεί είναι λιτά, δωρικά, απέριττα, στο γαλανόλευκο, εκφράζοντας την περσόνα της. Ενώ δεν λείπουν ποτέ τα σκυλάκια της. Μπορεί βεβαίως να δεις και άλλα συμπαθή τετράποδα να τρυπώνουν στην τραπεζαρία της, τα οποία (εξυπακούεται) η Μάγια καλοδέχεται.Στην Πάτμο, στεκόμαστε στον παράδεισο της Τζένης Μπαλατσινού. Η σύζυγος του υπουργού Βασίλη Κικίλια εκεί φιλοξενεί τους αγαπημένους φίλους και συγγενείς της, ενώ μαγειρεύει η ίδια τα πάντα.Η νυν επιχειρηματίας, πρώην μοντέλο και TV περσόνα δημοσιοποιεί τακτικά στιγμιότυπα από το δεύτερο σπίτι της, που τα καλοκαίρια αποτελεί ορμητήριο για εξερευνήσεις και για τα παιδιά της. Εκεί μαστορεύει κιόλας, όταν κάτι χρειάζεται επισκευή -την αποσυμπιέζει, την ξεκουράζει- και μαζί περνάνε ξέγνοιαστες, δημιουργικές στιγμές όλοι οι οικείοι της.
*Δημοσιεύθηκε στο Secret των Παραπολιτικών
En