Μάρω Κοντού: "Ματάρες μου" - Το τελευταίο μήνυμα στη Βίλμα Τσακίρη (Εικόνες)
Η συγκινητική αποκάλυψη
Η Βίλμα Τσακίρη αποχαιρέτησε τη Μάρω Κοντού, αποκαλύπτοντας την τρυφερή προσφώνηση που έλαβε από εκείνη μόλις μία ημέρα πριν από τον θάνατό της
Μία ιδιαίτερα προσωπική στιγμή από την τελευταία ημέρα της ζωής της Μάρως Κοντού μοιράστηκε η Βίλμα Τσακίρη, αποχαιρετώντας τη σπουδαία ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουλίου 2026, σε ηλικία 92 ετών. Με μια λιτή, αλλά βαθιά φορτισμένη ανάρτηση στο Facebook, η Βίλμα Τσακίρη αποκάλυψε ότι είχε επικοινωνήσει με τη Μάρω Κοντού μόλις το προηγούμενο πρωί. Κανείς δεν μπορούσε τότε να φανταστεί ότι η τρυφερή εκείνη συνομιλία θα ήταν και η τελευταία τους.
Διαβάστε: Μάρω Κοντού: Συγκινεί ο πρώην σύζυγός της - "Μου στάθηκε σαν σύντροφος, φίλη και μάνα" (Βίντεο)
Η Μάρω Κοντού υπηρέτησε την υποκριτική για περισσότερες από επτά δεκαετίες, συμμετέχοντας σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Συνδέθηκε με ορισμένες από τις πιο αγαπημένες δημιουργίες του ελληνικού κινηματογράφου, ανάμεσά τους η «Δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», η «Ιταλίδα από την Κυψέλη» και η «Σοφερίνα». Το τελευταίο μήνυμά της προς τη Βίλμα Τσακίρη δεν είχε τίποτα το βαρύ ή το αποχαιρετιστήριο. Ήταν μία χαϊδευτική προσφώνηση, γεμάτη ζεστασιά και χιούμορ, στοιχεία με τα οποία όσοι τη γνώρισαν από κοντά περιέγραφαν τη Μάρω Κοντού σε ολόκληρη τη ζωή της.
Διαβάστε: Μάρω Κοντού: Συγκινεί ο πρώην σύζυγός της - "Μου στάθηκε σαν σύντροφος, φίλη και μάνα" (Βίντεο)
Βίλμα Τσακίρη για Μάρω Κοντού: «Χθες μου έγραψες “Ματάρες μου”»
Η Βίλμα Τσακίρη δημοσιοποίησε τη χαρακτηριστική προσφώνηση που της έστειλε η φίλη και συνάδελφός της την Τρίτη 14 Ιουλίου. «Χθες το πρωί μού έγραψες… “Ματάρες μου”… και σήμερα το πρωί έκλεισαν τα ματάκια σου! Αϊ στο καλό, Μάρω μου!», έγραψε. Η λέξη «Ματάρες μου», μία αυθόρμητη και τρυφερή αναφορά στα εκφραστικά μάτια της Βίλμας Τσακίρη, συμπυκνώνει μέσα σε ελάχιστες συλλαβές την οικειότητα και τη ζεστασιά που υπήρχε ανάμεσά τους. Η ανάρτηση συγκίνησε τους διαδικτυακούς φίλους της ηθοποιού, οι οποίοι άφησαν τα δικά τους μηνύματα αποχαιρετισμού.Η ανακοίνωση του νοσοκομείου
Η Μάρω Κοντού άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας». Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου, η υγεία της παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση, παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων γιατρών. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η ηθοποιός είχε νοσηλευτεί επί περίπου δεκαπέντε ημέρες στο νοσοκομείο «Αττικόν», έπειτα από πτώση που της προκάλεσε κάκωση στο αριστερό ισχίο. Είχε επιστρέψει στο σπίτι της την τελευταία ημέρα του Ιουνίου, προκειμένου να συνεχίσει την ανάρρωσή της.Η Μάρω Κοντού υπηρέτησε την υποκριτική για περισσότερες από επτά δεκαετίες, συμμετέχοντας σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Συνδέθηκε με ορισμένες από τις πιο αγαπημένες δημιουργίες του ελληνικού κινηματογράφου, ανάμεσά τους η «Δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», η «Ιταλίδα από την Κυψέλη» και η «Σοφερίνα». Το τελευταίο μήνυμά της προς τη Βίλμα Τσακίρη δεν είχε τίποτα το βαρύ ή το αποχαιρετιστήριο. Ήταν μία χαϊδευτική προσφώνηση, γεμάτη ζεστασιά και χιούμορ, στοιχεία με τα οποία όσοι τη γνώρισαν από κοντά περιέγραφαν τη Μάρω Κοντού σε ολόκληρη τη ζωή της.
En