Αλεξάνδρα Βελέτση: Η στενή συνεργάτιδα του Τραμπ παντρεύτηκε τον Μάθιου Γκουαρίνο στη Μύκονο - Ο εντυπωσιακός γάμος κάτω από τους ανεμόμυλους (Βίντεο)
Γάμος με άρωμα Λευκού Οίκου
Η ομογενής διευθύντρια του Γραφείου Επισκεπτών του Λευκού Οίκου παντρεύτηκε τον Μάθιου Γκουαρίνο σε ένα εντυπωσιακό κυκλαδίτικο σκηνικό στη Μύκονο
Έναν γάμο με έντονο ελληνικό χρώμα και φόντο ένα από τα διασημότερα τοπία της Μυκόνου επέλεξε για την πιο ξεχωριστή ημέρα της ζωής της η Αλεξάνδρα Βελέτση, η ομογενής συνεργάτιδα του Ντόναλντ Τραμπ και διευθύντρια του Γραφείου Επισκεπτών του Λευκού Οίκου. Η Αλεξάνδρα Βελέτση παντρεύτηκε την Πέμπτη 16 Ιουλίου τον αγαπημένο της, Μάθιου Γκουαρίνο, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό κλάδο. Η ημερομηνία και η επιλογή της Μυκόνου ως προορισμού του γάμου εμφανίζονταν και στην επίσημη λίστα δώρων του ζευγαριού.
Η Αλεξάνδρα Βελέτση έφτασε στην εκκλησία συνοδευόμενη από παραδοσιακά μουσικά όργανα, συνδέοντας την κοσμοπολίτικη τελετή με τα ελληνικά γαμήλια έθιμα. Για την εμφάνισή της επέλεξε ένα κομψό λευκό στράπλες νυφικό, το οποίο συνδύασε με μακρύ πέπλο. Ο Μάθιου Γκουαρίνο την περίμενε φορώντας λευκό σακάκι τύπου tuxedo, λευκό πουκάμισο, μαύρο παντελόνι και μαύρο παπιγιόν. Μία ημέρα πριν από το μυστήριο, το ζευγάρι είχε υποδεχθεί τους συγγενείς και τους φίλους του σε ιδιωτικό pre-wedding party, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε γνωστό χώρο διασκέδασης του νησιού.
Η παρουσία της στο σημερινό προεδρικό επιτελείο έχει αναγνωριστεί δημόσια και από τον ίδιο τον Τραμπ. Κατά την εκδήλωση του Λευκού Οίκου για την Ελληνική Ανεξαρτησία, τον Μάρτιο του 2026, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε ονομαστικά στην Αλεξάνδρα Βελέτση, σημειώνοντας ότι κάνει εξαιρετική δουλειά στη διεύθυνση του Γραφείου Επισκεπτών. Η επιλογή της Μυκόνου για τον γάμο της υπογράμμισε και τη στενή σχέση της με την ελληνική της καταγωγή. Μακριά για λίγες ημέρες από την Ουάσιγκτον και τις απαιτητικές υποχρεώσεις του Λευκού Οίκου, η Αλεξάνδρα Βελέτση και ο Μάθιου Γκουαρίνο άνοιξαν το νέο κεφάλαιο της κοινής τους ζωής κάτω από το φως του Αιγαίου.
Το μυστήριο κάτω από τους ανεμόμυλους
Το μυστήριο πραγματοποιήθηκε στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους, σε μικρή απόσταση από τους πολυφωτογραφημένους ανεμόμυλους της Αλευκάντρας. Ο εξωτερικός χώρος του ναού είχε στολιστεί με εντυπωσιακές φούξια βουκαμβίλιες, οι οποίες έδιναν έντονο κυκλαδίτικο χρώμα στο κατάλευκο σκηνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί, στην περιοχή είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων γύρω από την εκκλησία είχε περιοριστεί. Πίσω από τον ναό είχε δημιουργηθεί ένα μικρό μπαρ, από το οποίο προσφέρονταν δροσιστικά ποτά στους περίπου 200 καλεσμένους. Πολλοί από αυτούς κρατούσαν λευκά παρασόλια, προκειμένου να προστατευτούν από τον δυνατό ήλιο.
Η άφιξη της νύφης
Η Αλεξάνδρα Βελέτση έφτασε στην εκκλησία συνοδευόμενη από παραδοσιακά μουσικά όργανα, συνδέοντας την κοσμοπολίτικη τελετή με τα ελληνικά γαμήλια έθιμα. Για την εμφάνισή της επέλεξε ένα κομψό λευκό στράπλες νυφικό, το οποίο συνδύασε με μακρύ πέπλο. Ο Μάθιου Γκουαρίνο την περίμενε φορώντας λευκό σακάκι τύπου tuxedo, λευκό πουκάμισο, μαύρο παντελόνι και μαύρο παπιγιόν. Μία ημέρα πριν από το μυστήριο, το ζευγάρι είχε υποδεχθεί τους συγγενείς και τους φίλους του σε ιδιωτικό pre-wedding party, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε γνωστό χώρο διασκέδασης του νησιού.Ποια είναι η Αλεξάνδρα Βελέτση
Η Αλεξάνδρα Βελέτση ανέλαβε καθήκοντα διευθύντριας του Γραφείου Επισκεπτών του Λευκού Οίκου τον Ιανουάριο του 2025. Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται ο προγραμματισμός και η πραγματοποίηση των δημόσιων ξεναγήσεων, των μεγάλων ειδικών εκδηλώσεων και των πρωτοβουλιών υποδοχής επισκεπτών στον Λευκό Οίκο. Η ίδια είχε δηλώσει ότι αισθανόταν «τιμή και ταπεινότητα» που θα υπηρετούσε ξανά τον πρόεδρο, την πρώτη κυρία και τον αμερικανικό λαό, εκφράζοντας την επιθυμία της να δημιουργεί ξεχωριστές εμπειρίες για όσους επισκέπτονται τον Λευκό Οίκο. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ. Κατά την πρώτη προεδρική του θητεία είχε εργαστεί στο Γραφείο Δημόσιας Διασύνδεσης του Λευκού Οίκου, φτάνοντας στη θέση της διευθύντριας Επιχειρήσεων.Η παρουσία της στο σημερινό προεδρικό επιτελείο έχει αναγνωριστεί δημόσια και από τον ίδιο τον Τραμπ. Κατά την εκδήλωση του Λευκού Οίκου για την Ελληνική Ανεξαρτησία, τον Μάρτιο του 2026, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε ονομαστικά στην Αλεξάνδρα Βελέτση, σημειώνοντας ότι κάνει εξαιρετική δουλειά στη διεύθυνση του Γραφείου Επισκεπτών. Η επιλογή της Μυκόνου για τον γάμο της υπογράμμισε και τη στενή σχέση της με την ελληνική της καταγωγή. Μακριά για λίγες ημέρες από την Ουάσιγκτον και τις απαιτητικές υποχρεώσεις του Λευκού Οίκου, η Αλεξάνδρα Βελέτση και ο Μάθιου Γκουαρίνο άνοιξαν το νέο κεφάλαιο της κοινής τους ζωής κάτω από το φως του Αιγαίου.
En