Νέα στιγμιότυπα από το ταξίδι της στο Μπαλί μοιράστηκε η Ιωάννα Τούνη, ποζάροντας με λευκό μπικίνι μπροστά στο ηλιοβασίλεμα. Η influencer και επιχειρηματίας διευκρίνισε ότι στις εικόνες δεν χρησιμοποιήθηκε φίλτρο, αποδίδοντας τα έντονα χρώματα αποκλειστικά στο φυσικό φως. Με αφορμή το τοπίο, έστειλε το δικό της μήνυμα για την τεχνητή νοημοσύνη και την αξία των πραγματικών εμπειριών.
Ιωάννα Τούνη: Οι φωτογραφίες από την παραλία του Μπαλί
Στη σειρά φωτογραφιών που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram την Τετάρτη 22 Ιουλίου, η Ιωάννα Τούνη εμφανίζεται σε παραλία του Μπαλί την ώρα που δύει ο ήλιος. Φορώντας λευκό μπικίνι, πόζαρε με φόντο τη θάλασσα και τον ουρανό, ο οποίος είχε αποκτήσει έντονες πορτοκαλί, ροζ και μοβ αποχρώσεις. Η ίδια υπογράμμισε ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει φίλτρο, θέλοντας να δείξει πως το αποτέλεσμα προερχόταν από τα πραγματικά χρώματα του ηλιοβασιλέματος.
«Με τόσο AI έχουμε ξεχάσει τα χρώματα ενός ηλιοβασιλέματος»
Η Ιωάννα Τούνη συνόδευσε τις φωτογραφίες με ένα εκτενές μήνυμα για τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία επηρεάζει πλέον την αντίληψή μας για τις εικόνες. «Με τόσο AI έχουμε ξεχάσει πόσο όμορφα είναι τα χρώματα ενός ηλιοβασιλέματος. Την ώρα που έβγαζα τις φωτογραφίες συνειδητοποίησα πόσο μαγικά φαίνονται όλα. Κανένα φίλτρο, μόνο το ηλιοβασίλεμα. Και είναι ακόμα πιο όμορφο από κοντά», έγραψε. Στη συνέχεια προέτρεψε τους ακολούθους της να αφήνουν, έστω για λίγο, το κινητό στην άκρη και να παρατηρούν περισσότερο όσα συμβαίνουν γύρω τους: «Ο ουρανός. Η θάλασσα. Το φως λίγο πριν νυχτώσει. Αυτά είναι η υπενθύμιση ότι η πραγματικότητα εξακολουθεί να κερδίζει».
Ολοκληρώνοντας την ανάρτησή της, η influencer σημείωσε ότι όσο περισσότερο εξελίσσεται η τεχνολογία τόσο μεγαλύτερη σημασία αποκτούν οι στιγμές που παραμένουν «100% αληθινές». «Ίσως τελικά τα πιο όμορφα πράγματα εξακολουθούν να συμβαίνουν offline», ανέφερε, μετατρέποντας μια καλοκαιρινή φωτογράφιση σε σχόλιο για την αυθεντικότητα σε μια περίοδο κατά την οποία οι επεξεργασμένες και οι δημιουργημένες με AI εικόνες κατακλύζουν τα social media.
Πρόκειται για αναμνήσεις από το επαγγελματικό της ταξίδι
Οι νέες φωτογραφίες δεν σημαίνουν ότι η Ιωάννα Τούνη βρίσκεται αυτή την περίοδο στο Μπαλί. Πρόκειται για υλικό από το ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει στα τέλη Ιουνίου, μαζί με τη συνέταιρο και κουμπάρα της, Στέλλα Πάσσαρη, καθώς και φίλες και συνεργάτιδές τους. Το ταξίδι συνδύαζε διακοπές και επαγγελματικές υποχρεώσεις, καθώς η ομάδα βρέθηκε στην Ινδονησία για φωτογραφίσεις και την παραγωγή περιεχομένου για τη συλλογή της εταιρείας ρούχων που διατηρούν οι δύο γυναίκες. Η Ιωάννα Τούνη είχε επιστρέψει στην Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου και συνέχισε τις διακοπές της στη Χαλκιδική, ωστόσο εξακολουθεί να δημοσιεύει φωτογραφίες που είχε κρατήσει από το Μπαλί.
Αυτή τη φορά, πέρα από την εικόνα και το εξωτικό τοπίο, επέλεξε να στρέψει την προσοχή σε κάτι πιο απλό: στο φυσικό φως, στα χρώματα του ουρανού και σε μια στιγμή που, όπως τόνισε, δεν χρειάστηκε καμία ψηφιακή παρέμβαση για να εντυπωσιάσει.