Για τη φιλοδοξία, τον ανταγωνισμό και τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα στοιχεία επηρέασαν τα πρώτα χρόνια της καριέρας του μίλησε ο Χρήστος Λούλης. Ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι από παιδί είχε την αίσθηση πως, αν έβαζε κάτι στόχο, μπορούσε όχι μόνο να το καταφέρει αλλά και να γίνει καλύτερος από τους άλλους. Με την απόσταση του χρόνου αναγνωρίζει πως αυτή η πεποίθηση δεν ήταν πάντα αληθινή, αλλά λειτουργούσε ως μηχανισμός που τον ανάγκαζε να δουλεύει περισσότερο.

Διαβάστε: H Έμιλυ Κολιανδρή παραδέχεται: "Ζηλεύω αρκετά τον Χρήστο Λούλη και έχω ψάξει κινητό, τα έχω κάνει όλα" (Βίντεο)


Χρήστος Λούλης: «Από την αρχή την άκουσα»

Καλεσμένος στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ1 τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, ο Χρήστος Λούλης μίλησε στην Κατερίνα Καραβάτου και τον Χρήστο Φερεντίνο για τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα και για μια πλευρά του χαρακτήρα του που, όπως παραδέχτηκε, είχε από πολύ μικρός. «Από την αρχή “την άκουσα”», είπε, εξηγώντας ότι ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Έφερνε μάλιστα ως παράδειγμα τον αθλητισμό: όταν έβλεπε κάποιον να παίζει ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, πίστευε πως με λίγη προπόνηση θα μπορούσε να γίνει καλύτερος. Η πραγματικότητα, όπως αναγνωρίζει σήμερα, ήταν διαφορετική. «Αυτό δεν ήταν αλήθεια, αλλά ήταν αυτό που ήθελα να λέω στον εαυτό μου για να αντέξω την πειθαρχία του να προσπαθήσω», εξήγησε.

Η φιλοδοξία ως κινητήριος δύναμη

Ο ηθοποιός δεν προσπάθησε να παρουσιάσει τον παλιό εαυτό του πιο «ταπεινό» απ’ όσο ήταν. Αντίθετα, παραδέχτηκε ότι για εκείνον η ανάγκη να ξεχωρίσει αποτέλεσε ένα σημαντικό κίνητρο. Όπως σημείωσε, διαφορετικοί άνθρωποι κινητοποιούνται από διαφορετικά πράγματα: κάποιοι από ένα σπουδαίο κείμενο, άλλοι από έναν ρόλο ή από τη δυνατότητα να «χαθούν» μέσα στην τέχνη και άλλοι από τη φιλοδοξία και το «ψώνιο» τους. Η συγκεκριμένη αυτοπαρατήρηση δεν είναι καινούργια. Ήδη από το 2019 ο Λούλης είχε περιγράψει τον εαυτό του ως ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και μαχητικό από παιδί, λέγοντας ότι ήθελε να βρίσκεται πρώτος και να ξεχωρίζει.


«Ήθελα να κάνω το δύσκολο θέατρο»

Στην ίδια συνέντευξη εξήγησε ότι όταν μπήκε επαγγελματικά στην υποκριτική έβαλε στον εαυτό του έναν ακόμη πιο απαιτητικό στόχο: να μη βασιστεί απλώς στην τηλεοπτική αναγνωρισιμότητα, αλλά να δοκιμαστεί σε απαιτητικό θέατρο και δίπλα σε σημαντικούς σκηνοθέτες. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους Λευτέρη Βογιατζή, Γιάννη Χουβαρδά και Θωμά Μοσχόπουλο, εξηγώντας ότι είχε συνδέσει μέσα του τη δυσκολία με την ουσιαστικότερη ανταμοιβή.

Η περίοδος αυτή τον βρίσκει ξανά ενεργό τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο. Συμμετέχει φιλικά στη νέα σειρά του ΣΚΑΪ «Μπλε Ώρες», που έκανε πρεμιέρα στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ από τις 30 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με την παράσταση «Τζένη Τζένη», σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου.