Για μία από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έφερε ο χωρισμός του μίλησε ο Δημήτρης Γιώτης, αναφερόμενος στη σχέση με τον γιο του, Γιάννη. Ο ηθοποιός εξήγησε ότι αυτό που τον επηρέασε περισσότερο ήταν η απώλεια της καθημερινής επαφής με το παιδί του και όχι μόνο η διάλυση της οικογενειακής ζωής που είχε χτίσει. Σήμερα, πάντως, περιγράφει μια σχέση βαθιάς εμπιστοσύνης, με ποιοτικό χρόνο, συζητήσεις και αμοιβαίο σεβασμό.


«Δεν ήμουν ο μπαμπάς του Σαββατοκύριακου»

Στη συνέντευξή του στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Ανδρέα Θεοδώρου, ο Δημήτρης Γιώτης εξήγησε ότι είχε ζητήσει να προστατευθούν τα τελευταία δύο σχολικά χρόνια του γιου του από τις αναταράξεις που έφερνε ο χωρισμός με την Τζωρτζίνα, τη μητέρα του παιδιού του. «Η μεγαλύτερη απώλεια ήταν η στέρηση του παιδιού μου στην καθημερινότητα, στη ζωή, στις αγωνίες του. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να ξεπεράσω», είπε. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η παρουσία του στη ζωή του Γιάννη ήταν καθημερινή και όχι περιστασιακή. «Δεν ήμουν ο μπαμπάς του Σαββατοκύριακου. Εγώ τον είχα όταν γύριζε από το σχολείο, εγώ στις καλοκαιρινές τρίμηνες διακοπές του, εγώ Πάσχα, εγώ Χριστούγεννα και ξαφνικά…». Για τον ηθοποιό, το δύσκολο δεν ήταν ότι ο γιος του μεγάλωνε και αποκτούσε τη δική του ζωή. Ήταν η απότομη αλλαγή από τη φυσική καθημερινή παρουσία στην απόσταση.

Για μία από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έφερε ο χωρισμός του μίλησε ο Δημήτρης Γιώτης, αναφερόμενος στη σχέση με τον γιο του, Γιάννη.


«Άλλο να τον βρίσκω στο σπίτι και άλλο να βλέπω φωτογραφίες του»

Ο Δημήτρης Γιώτης αναφέρθηκε και σε όσους προσπάθησαν να τον παρηγορήσουν λέγοντάς του ότι ο γιος του, έτσι κι αλλιώς, θα μεγάλωνε και θα απομακρυνόταν. «Τα ακούω και γελάω. Δεν εννοώ ότι ήμασταν αυτοκόλλητοι, αλλά άλλο να μπαίνω και να τον βρίσκω εκεί ή να επιστρέφει εκεί και άλλο να βλέπω τις φωτογραφίες του», είπε. Η στάση του απέναντι στην πατρότητα δεν είναι καινούργια. Σε παλαιότερες συνεντεύξεις του είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «Είμαι ο μπαμπάς που δεν είχα», συνδέοντας τη δική του σχέση με τον Γιάννη με τα δύσκολα βιώματα της παιδικής του ηλικίας και τη σχέση με τον πατέρα του.

Η σχέση τους σήμερα

Παρά την αλλαγή στις συνθήκες, ο Δημήτρης Γιώτης λέει ότι σήμερα έχει πολύ καλή σχέση με τον γιο του. «Με τον Γιάννη κάνουμε πολύ καλή παρέα, αν και προτεραιότητα έχουν οι σπουδές, η κοπέλα και οι φίλοι του. Βρίσκουμε ποιοτικό χρόνο μαζί κι αυτό με νοιάζει». Προσθέτει ακόμη ότι εμπιστεύεται απόλυτα την κρίση του και πολλές φορές ζητά τη γνώμη του ακόμη και για δικές του αποφάσεις. Για έναν άνθρωπο που στο παρελθόν είχε περιγράψει την οικογένεια ως το «λιμάνι» του, η απώλεια της καθημερινής επαφής με τον γιο του ήταν ίσως η πιο δύσκολη πλευρά του χωρισμού.