Της Στέλλας Νοβάκη

Πιο εύκολα γίνεται κανείς πλούσιος, παρά ευτυχισµένος». Αυτό είναι το απόφθεγµα της ζωής και της εµπειρίας του Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο, του πρώην συζύγου της Αθηνάς Ωνάση, ο οποίος µίλησε για πρώτη φορά µετά τον χωρισµό του. Στην τηλεοπτική συνέντευξή του στο Rede TV, ένα ισπανικό νεανικό κανάλι, ο Αλβάρο αναφέρθηκε στα χρήµατα, αλλά και στην ευτυχία που τελικά δεν βρήκε. «Πολλοί άνθρωποι έχουν χρήµατα, αλλά δεν µπορούν να αγοράσουν τίποτα, αφού δεν είναι χαρούµενοι και ευτυχισµένοι», δήλωσε και συµπλήρωσε πως «είναι εύκολο να γίνεις πλούσιος, αλλά όχι να γίνεις και ευτυχισµένος». Μιλώντας για το διαζύγιό του, ο Αλβάρο απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι εποφθαλµιά την περιουσία της Αθηνάς Ωνάση. «Θα διεκδικήσω ό,τι µου ανήκει δικαιωµατικά», ξεκαθάρισε και συµπλήρωσε µε νόηµα: «Θέλω µόνο ό,τι µου ανήκει. ∆εν είναι αλήθεια ότι ζητάω τη µισή περιουσία της Αθηνάς». Παράλληλα, σηµείωσε ότι, όταν παντρεύτηκαν, ο διαχωρισµός των περιουσιών τους έγινε µε δική του επιλογή. «Θέλω µόνο ό,τι µου ανήκει από την κοινή µας δράση και τα άλογα της κόρης µου» είπε ο Αλβάρο. Αντίθετα, µάλιστα, σηµείωσε ότι άφησε τα πάντα στην Αθηνά µετά τον χωρισµό τους και δεν πήρε τίποτα. «Ακόµα και τα άλογά µου παράτησα. Θέλω να πάρω πίσω ό,τι µου ανήκει µετά από έντεκα χρόνια γάµου».

ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ

 Ο Αλβάρο, όµως, µίλησε και για τη νέα σελίδα που άνοιξε στη ζωή του µε τη νέα αγαπηµένη του, τη δηµοσιογράφο Ντενίζ Σεβέρο. Η προσωπική ζωή του Ντόντα µετά τον χωρισµό του από την Αθηνά Ωνάση µπήκε στο µικροσκόπιο των δηµοσιογράφων. Σε κάθε εµφάνισή του, δηµόσια ή ιδιωτική, ακόµη και στις αθλητικές και επαγγελµατικές του δραστηριότητες, γινόταν το επίκεντρο, καθώς όλοι ήθελαν να µάθουν ποια είναι η «πέτρα του σκανδάλου», αφού οι φήµες ήθελαν µια κοινή φίλη του ζευγαριού να γίνεται η αιτία του χωρισµού τους.   Οποια κι αν είναι η αλήθεια, είτε υπήρξε τρίτο πρόσωπο είτε όχι, ο Αλβάρο κατάφερε να θολώσει τα νερά και πριν από λίγο καιρό έκανε γνωστή τη σχέση του µε την Ντενίζ. Ο έρωτάς τους πια δεν µπορεί να κρυφτεί, καθώς και οι δύο δηλώνουν ερωτευµένοι και ανεβάζουν συνεχώς φωτογραφίες τους µε τρυφερές στιγµές τους στα social media, ενώ δεν λείπουν και τα φιλιά. Ο Αλβάρο στη συνέντευξή του χαρακτήρισε την Ντενίζ «δώρο Θεού» στη ζωή του. «Αρχισα να ζω και να αλλάζει η καθηµερινότητά µου µε την εµφάνιση της Ντενίζ. Είµαι πολύ χαρούµενος. Πρόκειται για ένα νέο ξεκίνηµα στην καριέρα µου και στη ζωή µου. Ηταν ένα δώρο από τον Θεό να ξέρετε η Ντενίζ».  

∆ΕΣΜΕΥΣΕ

Μπορεί ο Αλβάρο να ζει έναν νέο έρωτα, όµως η Αθηνά Ωνάση, που παραµένει µοναχική και µελαγχολική, ξεσπά τον θυµό της στις προπονήσεις και στα άλογα, που παραµένουν πιστά σε εκείνη. Κάποια από αυτά που έχει στον στάβλο της και χρησιµοποιεί στις προπονήσεις της, σύµφωνα µε τους ισχυρισµούς του Αλβάρο, του ανήκουν και τα θέλει πίσω. Ωστόσο, η Αθηνά δεν είναι διατεθειµένη να κάνει αυτό τον διαχωρισµό και επιµένει ότι τα άλογα της ανήκουν. Φαίνεται ότι η «µάχη» αυτή θα συνεχιστεί στα δικαστήρια. Με βάση δηµοσιεύµατα του ξένου Τύπου, η Αθηνά Ωνάση διέταξε να τοποθετηθεί 24ωρη φρουρά έξω από τον χώρο όπου σταβλίζεται το αγαπηµένο άλογο του Αλβάρο. Ο Βραζιλιάνος ιππέας απέτυχε µεν να κερδίσει κάποιο µετάλλιο στους Ολυµπιακούς του Ρίο, κάτι που διακαώς επιθυµούσε, όµως το άλογό του παραµένει για αυτόν ο πλέον πολύτιµος φίλος του. Μάλιστα, συχνά διαµαρτυρόταν ότι οι φύλακες στον στάβλο της Αθηνάς δεν τον αφήνουν όχι µόνο να επισκεφθεί το άλογό του, αλλά ούτε καν να το δει. Μπορεί ο Αλβάρο να δηλώνει ότι θέλει να πάρει από την Αθηνά µόνο ό,τι του ανήκει, και όχι τη µισή περιουσία της, αλλά ας δούµε τι του ανήκει σύµφωνα µε το προγαµιαίο συµβόλαιο. Μέχρι στιγµής, 150.000 ευρώ είναι το ποσό που έχει οριστεί ως προσωρινή διατροφή. Οσον αφορά το προγαµιαίο συµβόλαιο της Αθηνάς Ωνάση, προβλέπεται η αποζηµίωση 1 εκατοµµυρίου για κάθε χρόνο έγγαµου βίου... Και η συνέχεια του πολύκροτου διαζυγίου, όπως φαίνεται, θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.