Ο χαρακτηρισμός «πολυτάλαντος» ταιριάζει γάντι στον Νίκο Μουτσινά. Εγώ θα προσέθετα και «ευρηματικός». Ενα πρόσωπο που λατρεύεις να βλέπεις, καθώς η ευστροφία του μυαλού του, που εξωτερικεύεται μέσα από τις επιτυχημένες ατάκες του, σε κάνει να τον λατρεύεις. Είτε στη σκηνή είτε στο γυαλί. Θα ξεκινήσω με το θέατρο «Πειραιώς 131», όπου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη μαύρη κωμωδία «Οι από πάνω», που σπάει ταμεία. Νιώθει πως φέτος κάνει κάτι διαφορετικό; «Οσο περνάνε τα χρόνια, θέλω να κάνω μικρά βήματα βελτίωσης. Το αγαπώ το θέατρο πολύ και αυτό που κάνω φέτος είναι διαφορετικό. Αυτός είναι ο σκοπός μου, να κάνω ένα βήμα παραπάνω», μου λέει. «Χαίρομαι γιατί μετά από τρεις μήνες ο κόσμος έχει δείξει ότι αγαπά το έργο». Πώς είναι, όμως, σαν συνεργάτης; «Μαγικός (γέλια). Κοίτα, είμαι απαιτητικός, γιατί θέλω να βγει η δουλειά. Όμως, υπάρχουν και στιγμές που έχεις την αίσθηση της παιδικής χαράς», εξηγεί.

Στη σκηνή έχει μαζί του και τον Κρατερό Κατσούλη, που πρόσφατα, μαζί με την Κατερίνα Καραβάτου, αποχώρησε από το Εψιλον. Το συζήτησε μαζί του ο Νίκος; «Βέβαια. Τον Κρατερό τον βλέπω καθημερινά. Γενικά, το ξαφνικό δεν είναι καλό, δεν είναι ωραίο να σταματάνε δουλειές, ούτε είναι οι εποχές για να χάνεις τη δουλειά σου», μου λέει, χωρίς να θέλει να μπει σε λεπτομέρειες. Ξαφνική αποχώρηση, ωστόσο, είχαμε και από το «Ξαναδέστε τους», με το κανάλι να αποφασίζει να πει «αντίο» στην Τζώρτζια Παναγή στα μέσα της σεζόν. Μάλιστα, τη Δευτέρα τη θέση της πήρε ο Γιώργος Δάσκαλος. «Αυτό έχει να κάνει με την Τζώρτζια και το κανάλι. Είναι διαδικαστικό με τον Alpha. Όταν δοκιμάζεις κάτι νέο σαν εκπομπή, υπάρχει η περίπτωση να αντικαταστήσεις στην πορεία πρόσωπα. Περάσαμε πολύ ωραία με την Τζώρτζια, αυτό θα σου πω», απαντά και αμέσως τον ρωτάω για τον… αντικαταστάτη   της. «Ο Γιώργος ξέρει την εκπομπή, ξέρει εμένα και τη Μαρία, γνωρίζει περισσότερα πράγματα και έγινε εκ των έσω αλλαγή», τονίζει. Τα νούμερα φέτος δεν είναι πολύ ανεβασμένα και το κανάλι ελπίζει σε σύντομη άνοδο. Πώς το αντιμετωπίζει αυτό εκείνος; «Είναι πολλοί παράγοντες. Είμαστε μια νέα ομάδα, ξεκινήσαμε δύο παλιοί με δύο νέους. Έχει αλλάξει η εποχή και μπορεί κάποια πράγματα να μη σου κολλάνε. Και ο κόσμος είναι αλλιώς με αυτά που περνάει. Δεν υπάρχει γενικά σταθερότητα. Σε όλα τα πράγματα. Είναι σαν να μας έχουν δώσει μια πέτρα στο κεφάλι. Προσπαθείς. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να του δώσουμε γέλιο. Να σου πω κάτι; Αν δεν αποτύχεις, σημαίνει πως δεν έχεις προσπαθήσει». Τον πηγαίνω στην Κατερίνα Καινούργιου.

Ο Νίκος μού εξηγεί πως δεν την «παίζουν» στην εκπομπή τους επειδή υπάρχει ένα παρελθόν με εκείνον και τη Μαρία. «Οτιδήποτε και να πεις λίγο “αρνητικό”, δεν είναι ωραίο», είχε πει στο «ΟΛΑ Ξεκόλλα», με την παρουσιάστρια να του απαντά μέσω της εκπομπής της πως κακώς έβαλε και τον εαυτό του στο «παρελθόν», αφού οι δυο τους μιλάνε μια χαρά, ενώ είπε πως αυτά είναι κομπλεξικά και εκείνη, αν είχε στη σκαλέτα της το «Ξαναδέστε τους», θα το «έπαιζε». Ο Νίκος δεν είχε ενημερωθεί για τα όσα είχε πει η Κ. Καινούργιου και όταν του διαβάζω το σχετικό απόσπασμα, λέει: «Αυτό αφορά τον καθένα πώς το αντιλαμβάνεται. Δεν θεωρώ πως είναι large που εκείνη θα μας έπαιζε. Εμείς δεν μπορούμε να πούμε κάτι κακό. Ας το κάνει εκείνη. Επειδή έχει γίνει όλη αυτή η κόμπλα με τη Μαρία, αν γυρνούσε και έλεγε για την Κατερίνα “δεν μ’ αρέσει αυτό που φοράει’’, θα έλεγαν μετά γιατί το κάνει αυτό η Μαρία, πως είναι κακία». Θα ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό στην τηλεόραση; «Το κομμάτι του “σχολιάζω”, η επαφή με τον κόσμο, το κομμάτι της επικοινωνίας με κάνει να αισθάνομαι αρκετά άνετος. Μου αρέσει αυτό που κάνω.

Προσπαθώ για το καλύτερο». Θα επέστρεφε του χρόνου στο πάνελ της Ελένης Μενεγάκη, αν ήταν αυτή η μοναδική πρόταση του Alpha; «Έχω να σου δώσω δύο απαντήσεις. Η μια είναι “γιατί όχι;”. Περνάω σούπερ με την Ελένη και έχουμε περάσει υπέροχα μαζί. Όμως, αν το κάνω, μετά από αυτό εγώ τι θα μπορώ να κάνω; Αν με βγάλει από την πορεία, ποια θα είναι η κατάληξη της επιλογής μου;», μου λέει με απόλυτη ειλικρίνεια. Τον πηγαίνω στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Τι έχει κρατήσει; «Ήταν μια πολύ ωραία εποχή. Έχουμε γελάσει πολύ με τον Γρηγόρη. Είναι υγιές και να περνάς καλά σε μια συνεργασία», παραδέχεται. Τέλος, σε ό, τι αφορά την ψυχοθεραπεία που έκανε για χρόνια, αν και σταμάτησε για λίγο, δεν έχει ολοκληρώσει… «Θεωρώ ότι έχω βοηθηθεί και μου το έχουν πει και οι φίλοι μου. Στα 7 χρόνια χρειάζεται μια παύση, για να δεις πόσα βήματα μπορείς να κάνεις μόνη  σου. Να τα βάλεις όλα σε μια σειρά, αλλά δεν έχω τελειώσει με την ψυχανάλυση. Όχι ακόμα».