Μπορεί εκείνοι να δηλώνουν πολλές φορές μπροστά στην κάμερα πως είναι ομάδα, όμως στα αγωνίσματα, εκεί που το πάθος για τη νίκη κυριαρχεί,  δεν μπορείς να κρύψεις  τον αληθινό σου χαρακτήρα, ακόμα και αν βλέπεις τις κάμερες απέναντί σου. Πολλά είναι τα «κομμένα» πολλά τα «ραμμένα» αφού το μοντάζ  σε παρασύρει πολλές φορές σε άλλα συμπεράσματα. Στο αγώνισμα της Δευτέρας βγήκαν τα μαχαίρια. Και δεν είναι η πρώτη φορά.  Τελευταία την ήττα φαίνεται πως δεν μπορούν να την διαχειριστούν. Ποιος ξεχνά την επίθεση του Αγγελόπουλου στον Σπαλιάρα όταν ο δεύτερος απευθυνόμενος στον Σάκη Τανιμανίδη έκανε μια κίνηση που ο Αγγελόπουλος θεώρησε- όχι άδικα- πως είχε ως στόχο τους Διάσημους που έχασαν. Η φράση «δεν μπορούν να  διαχειριστούν την ήττα τους» λέχθηκε στην κάμερα από όλους  τους «Μαχητές». Φυσικά τις επόμενες μέρες στο Συμβούλιο, όλα μέλι γάλα, όπως συνηθίζεται.

Η «ντρίπλα» της Ευρυδίκης

Στο επεισόδιο της Δευτέρας, η Ευριδίκη Βαλαβάνη, που τελευταία τσιρίζει  δίνοντας εντολές  δημιουργώντας αναστάτωση στα social media  που της ζητούν να «Σκάσει», φαίνεται πιο σίγουρη και με αυτοπεποίθηση που της χαρίζει η παραμονή της στους τελευταίας πέντε Διάσημους. Μάλιστα την ώρα που αγωνιζόταν ούρλιαζε στους συμπαίκτες της «Μην μιλά κανείς» κερδίζοντας για μια ακόμα φορά πολλά αρνητικά σχόλια. Ωστόσο ακόμα και εκείνη, πρόσβαλε  χθες τον συμπαίκτης της Γιώργο Χρανιώτη, όταν μετά την ήττα του, άρχισε να φωνάζει «Πάλι το ίδιο λάθος έκανες. Θα το είχες λήξει». Τη φωνή της την ακούσαμε χωρίς να βλέπουμε εικόνα (κοντινό δηλαδή) αφού όταν η κάμερα πλησίασε η Βαλαβάνη άλλαξε ύφος λέγοντας: «Μπράβο Χραν πολύ καλός».  Οι τηλεθεατές όμως την άκουσαν να του τα ψέλνει καθώς πέρασε ο ήχος μέτα το τέλος του αγωνίσματος.

Μόνος στόχος το έπαθλο

Σήμερα, μετά το χθεσινό κράξιμο στον Γιάννη Σπαλιάρα, αφού μετά το βρίσιμο στον Μισθοφόρο, έχασε πολλούς υποστηρικτές του, σειρά έχουν ο Αγγελόπουλος με τον Χρανιώτη. Αν και φίλοι (έχουν έρθει κοντά αφού έκαναν μαζί και  τις ανταλλαγές με τους ντόπιους όπως αποκάλυψαν συμπαίκτες τους) έρχονται αντιμέτωποι. Τα νεύρα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και ανάμεσα στους φίλους αφού το παιχνίδι οδεύει ως το τέλος. Και η φιλία όπως και η συμπάθεια μπαίνει σε δεύτερο μοίρα. Όλοι στόχο έχουν το έπαθλο το 100.000 και δεν θέλουν να το χάσουν. Έτσι σιγά σιγά η ευγενής άμιλλα διαδέχεται τις αλλεπάλληλες εκρήξεις,  το «Καλά τα πήγες» μετά από ήττα, διαδέχεται το «Έκανες αυτό το λάθος» και τα νεύρα πολλαπλασιάζονται. Οι παίκτες και από τις δυο ομάδες αντιδρούν έντονα όταν χάνουν, πετούν πράγματα, φεύγουν μακριά από τους πάγκους, τα βάζουν πότε με τον εαυτό τους και πότε με τους συμπαίκτες τους. Για εμάς ίσως φαίνεται υπερβολικό.  Για εκείνους όχι. Το τέλος πλησιάζει και ο καθένας θέλει να βγει νικητής σε κάτι.  Το έπαθλο δεν γίνεται να το κερδίσουν όλοι. Άλλος θα βγει ο πιο δυνατός, άλλος ο πιο λογικός, άλλος ο πιο ομαδικός. Και  έχοντας αυτούς τους χαρακτηρισμούς, ακόμα και χωρίς τις 100.000 ελπίζουν, επιστρέφοντας στην Ελλάδα να εξαργυρώσουν την δημοσιότητα που πήραν στον Άγιο Δομίνικο.