Η Σμαράγδα Καρύδη έχει γεννηθεί στην Αθήνα στις 9 Αυγούστου 1969, και μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε ως μία από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς της χώρας.

Γονείς της είναι οι επίσης ηθοποιοί Ντίνος Καρύδης και Τζούλια Αργυροπούλου. Μετά το σχολείο φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία και αποφοίτησε. Ξεκίνησε τη καριέρα της στον χώρο της υποκριτικής όταν ήταν ακόμη παιδί και συγκεκριμένα το ντεμπούτο της έγινε το 1972, σε ηλικία μόλις 3 ετών, μέσα από την κινηματογραφική ταινία «Ερωτική Συμφωνία» στο πλευρό της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου. Στην εν λόγω ταινία συμμετείχε και ο πατέρας της.

Είναι μια από τις πιο «σοβαρές» παρουσίες στο θέατρο, την τηλεόραση αλλά και τον κινηματογράφο, που ποτέ ή σχεδόν ποτέ δεν έχει «πουλήσει» την προσωπική της ζωή στα περιοδικά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το τηλεοπτικό της ντεμπούτο έγινε το 1992, σε ηλικία 23 ετών, μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1 «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά».

Η Σμαράγδα μάς ενημερώνει για τα «προσωπικά» της μέσα από τις σελίδες που διατηρεί στα social media, μάλιστα πρόσφατα η πολυτάλαντη ηθοποιός «έριξε» στην κυριολεξία το Instagram, όταν ανέβασε μια άκρως αποκαλυπτική φωτογραφία της.

Απολαύστε ακόμα ένα μεγάλο φωτο-αφιέρωμα στο Lifeviews.gr