Ο λόγος για τον Πέτρο τον πελεκάνο που μπορεί να έχει φιγουράρει στα προσωπικά άλμπουμ εκατοντάδων λαμπερών ονομάτων της υφηλίου, αλλά και των εκατομμυρίων τουριστών που έχουν επισκεφθεί το κοσμοπολίτικο κυκλαδονήσι, ωστόσο στη Μύκονο φαίνεται πως δεν έχει κατακτήσει ακόμα τη θέση που του αξίζει.

Το βαλσαμωμένο σώμα του που φιλοξενείται στο Λαογραφικό Μουσείο του νησιού προς τιμήν του πρώτου πελεκάνου που εμφανίστηκε στην Μύκονο το 1958, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση στο υπόγειο του κτιρίου, σκορπίζοντας απογοήτευση στους επισκέπτες του και όχι μόνο.

Το βαλσάμωμα έγινε από ειδικό τεχνίτη από τη Θεσσαλονίκη και όταν ο γιος του επισκέφθηκε το μουσείο έμεινε έκπληκτος από το θλιβερό θέαμα που αντίκρυσε, καθώς το σώμα έχει βαφτεί με λευκή μπογιά.

Όπως δήλωσε στην κάμερα του Myopia TV κάτοικος του νησιού, οι αλλοδαποί ελαιοχρωματιστές που φροντίζουν για τη συντήρηση του μουσείου είτε από απροσεξία είτε από άγνοια βάφουν και τα εκθέματα!

Είναι πραγματικά κρίμα που ενώ τα εκατομμύρια ρέουν άφθονα κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο δεν δίνεται δεκάρα για έναν χώρο που αναδεικνύει τον πολιτισμό και την πλούσια παράδοση του νησιού.

Δείτε το βίντεο στο Lifeviews.gr