Είναι αδύνατο να ακούσει κάποιος στο Υoutube τους πρώτους στίχους «Ελα με το παλιό ψεύτικο τρένο. Γυρνάει σε κύκλους και σε ράγες πλαστικές» με τη φωνή της Aρλέτας και να μη νιώσει ρίγη συγκίνησης. Πρόκειται για το τραγούδι με τίτλο «δεν είναι ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» (γραμμένο ακριβώς έτσι), το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Feelgood Records και συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο που ετοίμαζε η Αρλέτα και θα κυκλοφορήσει σύντομα.
Η αισθαντική και μαζί κυνική Αρλέτα, που έφυγε στις 8 Αυγούστου, σε ηλικία 72 ετών, ετοίμαζε τον δίσκο τα τελευταία τρία χρόνια και οι ηχογραφήσεις ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τον θάνατό της, τον περασμένο Ιούλιο. Περιλαμβάνει 13 τραγούδια σε μουσική Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους της Sunny Μπαλτζή. Το τραγούδι για τις χαμένες ψυχές των στολιδιών των Χριστουγέννων, τις φωτιές των αστέγων, θα γίνει ο ύμνος των φετινών γιορτών, κόντρα στην κυρίαρχη επιβεβλημένη χαρά και εξωστρέφεια. Οπως, πάντα, κόντρα σε κάθε επιβεβλημένο συναίσθημα πήγαινε η Αρλέτα.
Ο Λάκης Παπαδόπουλος λέει: «Η Αρλέτα φεύγοντας μας έκανε δώρο 13 ονειρικές ερμηνείες που θα μας κρατάνε συντροφιά όλα τα υπόλοιπα χρόνια, μετριάζοντας το ασήκωτο κενό της απουσίας της». Οι στίχοι τού «δεν είναι ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ»:

Ελα με το παλιό ψεύτικο τρένο
Γυρνάει σε κύκλους και σε ράγες πλαστικές
Κάτω απ’ το δέντρο στον σταθμό σε περιμένω
Με αγνή καρδιά και μπαταρίες αλκαλικές

Δεν είναι ένα τραγούδι Χριστουγέννων
Είναι οι ψυχές των στολιδιών μας των χαμένων
Δάκρυα παιδιών και λυπημένων φίλων
Φωτιές των αστέγων και των δεμένων σκύλων

Δεν είναι αυτό ένα τραγούδι Χριστουγέννων
Είναι οι ψυχές των στολιδιών μας των χαμένων
Οι ραγισμένες μπάλες, τα καμένα τα λαμπάκια
κι όλη η αγάπη των αγγέλων των σπασμένων

Κάτω από το δέντρο θα σε περιμένω
με αγνή καρδιά και μπαταρίες αλκαλικές
Με τα φτερά των αγγέλων των σπασμένων

Κοίτα τη μαγική γυάλινη σφαίρα
Απόψε μέσα εδώ, όλα είναι πιθανά
Λευκές νιφάδες στροβιλίζουν στον αέρα
Σαν τα παιχνίδια που ζωντάνεψαν ξανά

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, 1/12/2017