Όταν μιλάμε για τον Αντώνη Ρέμο, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της γενιάς του. Δεν είναι μόνο η φωνή του που σε μαγεύει αλλά και αυτή η μοναδική ιδιότητα του να… διορθώνει τις καταστάσεις.

Όταν κάποιος χωρίσει ξέρει ότι θα πάει να ακούσει το «βουνό», ξέρει ότι ο Ρέμος μπορεί να «χαϊδέψει» τον πόνο του ή να ξαναερωτευτεί. 

Ο Αντώνης Ρέμος με αποκαλυπτική διάθεση μίλησε για την Υβόννη, την αδυναμία που έχει στην κόρη τους, τους Έλληνες, τη φωνή του αλλά και την… φυλακή.

Η κουβέντα κύλησε με ένα παιχνίδι, μια ανασκόπηση από το Α ως το Ω.

Α… Αρένα

Μετά από πολύ δουλειά και αφοσίωση από όλους, φτιάξαμε ένα δυνατό πρόγραμμα. Είναι ένας από τους πιο όμορφους χώρους στην Ευρώπη. Η σκηνή είναι σαν μεγεθυντικός φακός. Στο «Αρένα» Κάνω ένα από τα πιο πλήρη προγράμματα μου. 2000 άνθρωποι φεύγουν ευχαριστημένοι.   

Β… Βουνό. Οι φίλοι σου σε λένε «βουνό»

Ελπίζω να είναι αναφορά στο… καλλιτεχνικό μέγεθος (γέλια).

Γ… Γουστάρω .Έχω ακούσει τη φράση «γουστάρω το χωρισμό για να ακούω Ρέμο».

Αν ο Πάριος είναι ο τραγουδιστής του έρωτα, ο Ρέμος είναι του χωρισμού. Αν και για μένα είναι ο πνευματικός μου πατέρας. Μέσα από αυτόν πήρα πάρα πολλά. Του χρωστάω πολλά, έμαθα την έκφραση από αυτόν.

Δ… Δημοσιογράφοι

Μόλις ακούς τη λέξη αυτή σου έρχεται στο μυαλό;

Μέσα στα 25 χρόνια έχω συναντήσει υπέροχους ανθρώπους που ήταν υπέροχοι δημοσιογράφοι και υπέροχους ανθρώπους που ήταν κακοί δημοσιογράφοι.  Όταν ακούω δημοσιογράφος μου έρχεται ο Γιάννης Αντωνόπουλος, δεν είναι πια ανάμεσα μας, ήταν ένας από τους αγαπημένους μου ανθρώπους, τόσο καλός στην δουλειά του και υπέροχη ψυχή.

Ε… Ελληνας

Πως θα περιέγραφες τον Έλληνα σήμερα;

Ο Έλληνας, με όλα όσα μας έχουν βρει τα τελευταία 40 χρόνια(για μένα η αρχή του καλού ήταν και η αρχή του κακού) άλλαξε, αλλά άντεξε. Η πορεία του έχει έλλειψη μνήμης. Υπάρχει μια σύγχυση, ένας θυμός χωρίς να ξέρουμε το πραγματικό λόγο. Αλλά υπάρχει και ο Έλληνας που κρατάω,  που  υπομένει και έχει φιλότιμο,  συμπαραστέκεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ‘όταν πήγε να γίνει «πραξικόπημα» στην Τουρκία, μια φίλη δημοσιογράφος ήταν Ελλάδα, είχε τρελαθεί δεν μπορούσε να επικοινωνήσει και να κάνει τίποτα. Ο ξενοδόχος την βοήθησε σε όλα. Συμπαραστάθηκε σε όλα.

Από τους Έλληνες που ήρθαν να σε ακούσουν, θα ξεχώριζες κάποιον;

Ο μεγαλύτερος και πιο μάγκας Έλληνας που πέρασε από την νύχτα για μένα ήταν ο Τάκης Ηλιάδης. Η ιστορία του και όσα έχει γράψει και κάνει είναι εντυπωσιακά.

Ζ… Να πω στο Ζ ζυγαριά;

Μεχρι πριν λίγο καιρό όταν ανέβαινα  έγραφε «παρακαλώ ένας ένας» πλέον εντάξει δείχνει νούμερα (γέλια)

Ζάρια τότε; Τι ζαριά έχεις φέρει στη ζωή σου;  

Καλλιτεχνικά έχω ρίξει εξάρες. Σε ότι άλλη κίνηση πήγα να κάνω ντόρτια και ακόμα χειρότερα.

Η... Με όσα λες με οδηγείς με μεγάλη ευκολία στο Η και δεν θα μπορούσα να μην ρωτήσω για τον «Ηρακλή»

Μια πολύ οδυνηρή εμπειρία. Το έκανα  με πάθος αλλά δεν ήταν καλά τα πράγματα εκεί. Όλοι οι προκάτοχοι μου είχαν σοβαρά προβλήματα, εγώ ευτυχώς βγήκα αλώβητος, γιατί είχα το θάρρος να το αντιμετωπίσω. Στάθηκα όρθιος και κάθε μέρα αντιμετώπιζα τα προβλήματα, δεν έφυγα.

Θ... Και αν μιλήσουμε για Θεσσαλονίκη…

Ότι και αν έχει συμβεί είναι το μέρος που με κράτησε ζωντανό. Ένιωθα οτι χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου και οι άνθρωποι της ήταν εκεί. Ένα μικρό ποσοστό με έδιωχνε ένα μεγάλο με αγαπούσε.

Ι... Τι ιδιαιτερότητες έχει ο Ρέμος; Μέχρι να ξεκινήσουμε τη συνέντευξη μίλησες σε όλους.

 Όταν βγαίνω είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τα πάντα. Θα χαιρετήσω, θα χαμογελάσω αλλά και στα περίεργα μπορώ να κοντρολάρω απόλυτα το θυμό μου, ειδικά από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου. Βέβαια υπάρχει μια λεπτή γραμμή. Αν κάποιος πειράξει την κόρη μου ας πούμε, θα περάσει δύσκολα, είμαι απόλυτος και υπόσχομαι ότι αν κάποιος πειράξει το παιδί μου δεν με πειράζει να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου στην φυλακή.

Κ ...Αφού μίλησες γι αυτό … Κορυδαλλός.

Έχω πολλούς γνωστούς στην φυλακή. Ο καθένας μπήκε μέσα για τους δικούς του λόγους. Τους στέλνω χαιρετίσματα

Και από το Κορυδαλλό  πάμε στο Κουρσεβελ;

Κάναμε ένα καλό deal και πάμε τον Έλληνα στην κορυφή της Ευρώπης. Σηκώνουμε το λάβαρο της Ελληνικής διασκέδασης. Έχουν δείξει ενδιαφέρον Αμερικάνοι, Λιβανέζοι, Τούρκοι και πολλοί λαοί και φυσικά Έλληνες.

Λ... Στο Λ έχω δύο ονόματα.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Τον είδαμε πρώτο τραπέζι στη Μύκονο να σε απολαμβάνει.

Γνωριστήκαμε στην Μύκονο. Ήταν ένας χαλαρός τύπος , μιλήσαμε για λίγο και τον ευχαρίστησα που θέλησε να έρθει να με ακούσει.

Λιάγκας. Τσακωθήκατε; Τι έγινε με το σόου;

Δεν μπορώ να τον μαζέψω αυτό τον άνθρωπο. Δεν είναι κακό παιδί, απλά νομίζω είναι κακουργηματικά αυθόρμητος.  Δεν θα κάνω το εορταστικό σόου αφού φτάσαμε δύο μέρες πριν το γύρισμα και δεν ήταν σωστά στημένο και εγώ δεν κάνω πρόχειρες δουλειές, αλλά με το Γιώργο δεν υπάρχει πρόβλημα. 

Μ...Μποφίλιου. Σχολίασε μου λίγο στον απόηχο του ντόρου γύρω από αυτό το όνομα.

Είναι χαρισματικό πλάσμα. Έχει μια πολύ ωραία φωνή αλλά δεν με αντιπροσωπεύει. Ίσως υπερέβαλε, ίσως μιλούσε μεταφορικά. Έχει χαθεί λίγο μέσα στην κουλτούρα της. Αλλά πιστεύω ότι σε δέκα χρόνια θα αναθεωρήσει πολλά πράγματα και αυτό είναι φυσική εξέλιξη, σε όλους συμβαίνει.

Ν... Νέο. Πες μας κανένα νέο

Ααα έχω νέα. Ένα νέο τραγούδι που θα κυκλοφορήσει μετά τις γιορτές και είναι ανατρεπτικό σε στίχο και μουσική. Μιλά για κοινωνικά φαινόμενα αλλά και  για τον έρωτα.

 Ξ... Ξυλούρης. Ένα όνομα μια ιστορία. 

Έχω πάει στο σπίτι του. Έχω αγαπήσει τη μουσική του. Μεγάλη προίκα ο Ξυλούρης σε όλους μας.

Ο... Τι όνειρα έχει ο Αντώνης Ρέμος για το αύριο;

Όνειρο μου είναι να δω την Ελενίτσα μου να μεγαλώνει, να είναι γερή και δυνατή. Παρακάλεσα το θεό πριν γεννηθεί να είναι ένα κανονικό παιδί. Και είναι ευτυχώς. Και πιο γενικά σίγουρα θα ήθελα να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα στην Ελλάδα.

Π... Πλανητάρχης. Θα ήθελες να ήσουν στη θέση του Βαλάντη να τον συναντήσεις;

Είναι μια πολύ περσόνα ιδιαίτερη ο Τραμπ. Ελπίζω να μην χρειαστεί να βρεθώ σε θέση να αποφασίσω αν θα τον συναντήσω ή όχι.

Ρ… Ramazzoti. Συνεργάτες ή φίλοι;

Με τον Eros ξεκίνησε μία τυπική γνωριμία για τις ανάγκες της συνεργασίας μας στο Nammos. Μια γνωριμία έχει εξελιχθεί σε μια όμορφη φιλική σχέση. Ο ίδιος είναι Star και ένας υπέροχος άνθρωπος. Έχουμε πολλά κοινά μεταξύ μας και η χημεία μας δείχνει ότι μπορούμε και θα κάνουμε πράγματα. Τον αγαπώ και τον θαυμάζω.  

Σ... Survivor vs nomads

Το nomads μάλλον δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Μάλλον δεν στήθηκε καλά. Εγώ το δεν το έβλεπα το survivor  αλλά ήταν παντού. Όπου πήγαινα μιλούσαν γι αυτό. Είχα και  τον Κώστα Πηλαδάκη που λόγω της σχέσης του με την Παπαδοπούλου όπου πηγαίναμε βλέπαμε survivor. Χούντοsurvivor. Όταν εγώ συμμετείχα στις μουσικές παραγωγές ήμουν πολύ περήφανος. Το rising star άντεξε απέναντι του αξιοπρεπέστατα.  Τώρα κάπως έχει αλλάξει το κονσεπτ. Τώρα έχει χαθεί κάπως το όριο.

Τ... Πες μου κάτι για τον Τσίπρα. Τον έχεις γνωρίσει;

Έχουμε κοινούς φίλους αλλά δεν τον έχω γνωρίσει. Το μόνο που θα ήθελα να τον ρωτήσω είναι αν έχει μετανιώσει που μπήκε στο παιχνίδι της εξουσίας. Μπορεί να είχε καλή πρόθεση αλλά έκανε τεράστια λάθη που τα πληρώνουμε.

Υ...Υβόννη. Το Υ είναι μονόδρομος.

Αν ήθελες ας έκανες και αλλιώς(γέλια). Είναι ο άνθρωπος της ζωή μου. Μητέρα του παιδιού μου. Της λέω πάντα να ζούμε το τώρα. Κάποιες φορές το παρεξηγεί αυτό αλλά εγώ ξέρω γιατί το λέω.

Φ...  Έχεις καλή φωνή; Έγινε μια δήλωση αμφισβήτησης από την Ελένη  Βιτάλη.

Μπορεί κάποιος να κρίνει το στυλ μου αλλά δεν  δέχομαι από κανέναν να πεί δεν έχω καλή φωνή. Έχω δώσει εξετάσεις με τεράστιους κριτές. Η Βιτάλη είπε μια φράση άτοπη. Είναι δικαίωμα της να πει ότι θέλει αρκεί να μπορεί να το τεκμηριώσει. Δεν έχει έρθει ποτέ να με δει. Εύχομαι να πάνε καλά με την Μαρινέλα και τη Γλυκερία. Θα είναι ένα δυνατό σχήμα, άμα μπορέσω θα ήθελα να πάω.

Χ... Χριστούγεννα. Αγαπημένη ιστορία.

Από τα πρώτα χρόνια μου στην Αθήνα. Θα συμμετείχα σε ένα σόου της Ρούλας Κορομηλά. Θα πήγαινα με μηχανάκι να τραγουδήσω και αμέσως μετά άνοιγα το πρόγραμμα στο μαγαζί.  Πόσο άγχος είχα... Έφτασα την ώρα που έπαιζαν την εισαγωγή για να μπω και ξεκίνησα να τραγουδάω βρεγμένος και λαχανιασμένος.

Ψ... Δύο ψέματα.  Τι ωραίο τραγούδι σου άφησε ο Αντώνης Βαρδής.  

Ο μουσικός μου μέντορας. Πάντα θα φροντίζω να απασχολεί η μουσική του. Η σχολή του αναντικατάστατη. Υπάρχει ένα τεράστιο κενό με την απώλεια του.

Ω...Ο πιο Ωραίος τύπος για το 2017

Θα μπορούσα να πω αρκετούς αλλά ξεχωρίζω το Γιάννη Αντετοκούνμπο.  Ωραίος τύπος.