Είναι αυστηρός µε τους διαγωνιζοµένους, όµως ο ίδιος είναι δέκα φορές πιο αυστηρός µε τον εαυτό του. Γι’ αυτό και δεν χαϊδεύει αυτιά.

Του αρέσει η αλήθεια, το να λέει αυτό που πιστεύει και να γυρίζει σπίτι του γνωρίζοντας πως έχει µάθει κάτι νέο σε αυτά τα παιδιά.

Ο chef του «Master Chef» Λεωνίδας Κουτσόπουλος είναι ένας ροκάς που αυτοσαρκάζεται. Πίσω από την αυστηρή µατιά του κρύβει αστείρευτο χιούµορ και λατρεύει να ξεφεύγει καβαλώντας τη µηχανή του. Φέτος, έµπλεξε µε την τηλεόραση και µέχρι τώρα του πάει πολύ!

Τι σηµαίνει η µαγειρική για εσάς;

Πέραν του βιοπορισµού, µιας και αυτό είναι το επάγγελµά µου, η µαγειρική είναι µια δηµιουργική ρουτίνα. Μας προσφέρει τη χαρά του να κάνουµε κάποιους ανθρώπους χαρούµενους µε τη συνολική φιλοξενία που τους παρέχουµε, όταν αυτοί έρθουν σε ένα από τα µαγαζιά µας.

Πώς νιώσατε όταν ήρθε η πρόταση για το «Master Chef»;

Χαρά και ευγνωµοσύνη απέναντι στους ανθρώπους που µε εµπιστεύτηκαν.

Είστε ένας άνθρωπος που δεν του αρέσουν πολύ τα φώτα. Προσαρµοστήκατε εύκολα στις ανάγκες της τηλεόρασης;

Είχα τη χαρά να συνεργαστώ µε τους ανθρώπους του concept, λόγω της προηγούµενης ιδιότητάς µου στο «Master Chef» (σ.σ.: είχε αναλάβει το στήσιµο, έκανε κάποια µαθήµατα στους παίκτες και ετοίµαζε τις δοκιµασίες µε οδηγό το ξένο format), οπότε µε βοήθησαν όλοι αρκετά. Μόνο ο ΠανΠαν (ο καµεραµάν που κάνει τα κοντινά) µε βρίζει ακόµη (γελάει), καλοπροαίρετα πάντα, γιατί κουνιέµαι συνέχεια πέρα-δώθε...

Πώς είναι η συνεργασία σας µε τους άλλους δύο κριτές; Εχετε κοινά;

Κάνουµε πολλή παρέα εκτός εκποµπής και παρασύρουµε τον Σώτο, που είναι οικογενειάρχης ο άνθρωπος, µε αποτέλεσµα να µε βρίζει η ∆έσποινα... (γελάει), η γυναίκα του.

Το «Master Chef» σηµειώνει µεγάλη επιτυχία, κάτι που οφείλεται και στα στοιχεία ριάλιτι που έχει φέτος. Σας ενοχλεί αυτό;

Η λέξη ριάλιτι µπορεί να έχει καλή και κακή ανάγνωση. Θεωρώ ότι δεν είναι το βασικό στοιχείο της επιτυχίας αυτό. Στο «Master Chef» δουλεύει χρόνια µια οµάδα, από την παραγωγή, τη σκηνοθεσία µέχρι το κανάλι, που γνωρίζει πολύ καλά το κόνσεπτ. Ολοι αυτοί µαζί, µε την προσθήκη κάποιων καινούργιων ανθρώπων, που έφεραν µια φρέσκια προσέγγιση, είναι για εµένα ο λόγος της επιτυχίας, όπως αυτή ορίζεται µε τηλεοπτικούς όρους.

Πώς σχολιάζετε τους έντονους τσακωµούς και τα βαριά λόγια που έχουν ακουστεί ανάµεσα στους διαγωνιζοµένους;

Οι κατάλληλοι να απαντήσουν είναι οι ίδιοι οι διαγωνιζόµενοι, όταν το παιχνίδι τελειώσει.

Θεωρείτε τον εαυτό σας αυστηρό; Λέτε πάντα αυτό που σκέφτεστε στα παιδιά ή φοβάστε µη στενοχωρήσετε κάποιο από αυτά;

Λέω πάντα αυτό που θεωρώ σωστό, µέχρι εκεί όπου οι γνώσεις µου το επιτρέπουν. Θέλω να πιστεύω ότι µέχρι τώρα δεν έχουµε κάνει κάποιον να νιώσει αδικηµένος µε την κριτική µας.

Υπάρχουν στιγµές που πίσω από τις κάµερες έχετε βγει έξω από τα όριά σας από κάποιες συµπεριφορές;

Οταν ο Σωτήρης πηγαίνει για καφέ και δεν µου φέρνει. Ειδικά όταν είχα χτυπήσει το πόδι µου... Και µε τον Πάνο µέχρι να αποφασίσει τι γραβάτα θα φορέσει...

Υπάρχουν «ταλέντα» µε τα οποία θα µπορούσατε να συνεργαστείτε και µετά το παιχνίδι;

∆εν παίρνω µαζί µου ταλέντα, αλλά όσους νιώθω ότι αγαπούν αυτό που κάνουν. Εχω µαζί µου παιδιά και από το περσινό «Master Chef» και από το φετινό κάποιους που έχουν ήδη αποχωρήσει.

Ποια είναι τα τρία βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει ένας καλός σεφ;

Ο,τι πρέπει να έχει οποιοσδήποτε ασχολείται µε κάτι που αγαπάει: προσήλωση στον στόχο, υποµονή και πάθος.

Την περασµένη ∆ευτέρα έκανε πρεµιέρα και ο Εκτορας Μποτρίνι. Πιστεύετε ότι θα υπάρχουν κοινά µε το «Master Chef»;

Το περιεχόµενο είναι το µεγαλύτερο κοινό, µιας και οι δύο εκποµπές ασχολούνται µε τη µαγειρική. Το «Hell’s Kitchen» απευθύνεται αµιγώς σε επαγγελµατίες του χώρου, βέβαια.

Σκέφτεστε τον ανταγωνισµό;

Μόνο όσον αφορά τον Πανιώνιο (γελάει) και πού θα τερµατίσουµε φέτος. Το ευρωπαϊκό όνειρο, βέβαια, φαίνεται να αποµακρύνεται...

Ποια είναι τα µελλοντικά σας σχέδια;

Θα θέλατε να συνεχίσετε να εργάζεστε στην τηλεόραση; Εµείς είµαστε φιλοξενούµενοι σε αυτό τον χώρο. Ευχαριστιόµαστε αυτό που συµβαίνει τώρα και χαιρόµαστε που οι πιο άµεσα εµπλεκόµενοι δικαιώνονται µε την επιµονή τους στο συγκεκριµένο concept.