Είναι η απώλεια που δεν θα µπορέσει ποτέ να ξεπεράσει, αν και η ίδια είναι πολύ δυνατή.

Ο λόγος για την Πάολα, που στη νέα δισκογραφική δουλειά της, διά χειρός Γιώργου Θεοφάνους, µε τίτλο «∆εν σε φοβάµαι, ουρανέ», αποφάσισε να συµπεριλάβει ένα κοµµάτι που σηµαίνει πολλά για εκείνη, καθώς είναι αφιερωµένο στον πατέρα της. Πρόκειται για το τραγούδι «Καράβι», σε µουσική Γιώργου Θεοφάνους και στίχους Θάνου Παπανικολάου.

«Ήµουν ένα καράβι, ταξίδεψα παντού µαζί σου, µου άνοιξες τον χάρτη της ζωής σου», αναφέρει, ενώ λίγο πιο κάτω λέει: «Μου έδειξες τις θάλασσες του κόσµου µ' ένα χάδι. Μα έγινε η αγάπη σου αλλιώς.

Ένας βαθύς ωκεανός, που αγριεύει συνεχώς, µόνο µε µένα. Και όσο παλεύω να σωθώ, να καταλάβω προσπαθώ γιατί δεν βρίσκω µια σταγόνα από σένα.

Ήµουν ένα καράβι που, όταν άνοιγαν τα πανιά µου, τα µάτια σου είχα πάντοτε µπροστά µου, για σηµάδι».

Ο πατέρας της δηµοφιλούς τραγουδίστριας έφυγε από τη ζωή στις αρχές Φεβρουαρίου του 2016. Πάλεψε µε τον καρκίνο µήνες και εκείνη ήταν σταθερά στο πλευρό του, παρά τις επαγγελµατικές υποχρεώσεις της.

Μάλιστα, τότε η τραγουδίστρια τον είχε επισκεφθεί τα ξηµερώµατα της Κυριακής, αφού είχε ολοκληρώσει την εµφάνισή της επί σκηνής στο «Teatro Music Hall», σε ιδιωτική κλινική και λίγες ώρες µετά ο Αλέξανδρος Καραµήτσιος έχασε τη µάχη µε τον καρκίνο. Από το πλευρό της δεν έχουν λείψει στιγµή η µητέρα της, η κόρη της Παολίνα, αλλά και ο πρώην σύζυγός της και στενός συνεργάτης της Φώτης Ζογλοπίτης.

Αν και έχει περάσει καιρός, η τραγουδίστρια δεν µπορεί να ξεχάσει λεπτό τον «Αλέξανδρό της» και, εκτός από το «Καράβι», µέσα στο CD έχει και ένα δικό της, ιδιόγραφο σηµείωµα, στο οποίο γράφει µεταξύ άλλων για τον πατέρα της και ραγίζει καρδιές: «Τα µάτια µου δεν θα ξαναντικρίσουν ποτέ τόσο όµορφο λιοντάρι!».

Παρακάτω συνεχίζει: «Στην προηγούµενη ζωή µου σ' είχα ονειρευτεί και σ' αυτήν έγινες ο πατέρας µου! Για µένα θα είσαι πάντοτε ένα πρόσωπο του ονείρου! Τώρα, αγαπηµένε µου, είσαι πλέον κατάλευκος και έχεις αγαπηθεί από τους ίσους και όµοιούς σου! Μέχρι την ώρα που θα συναντηθούµε θα σου λέω…».

«Και όσο παλεύω να σωθώ, να καταλάβω προσπαθώ γιατί δεν βρίσκω µια σταγόνα από σένα». Η Πάολα κλείνει το σηµείωµα γράφοντας όλο συγκίνηση: «Αφιερωµένο στον αθάνατο Αλέξανδρο της καρδιάς µου! Σ' αγαπάω, µπαµπά µου! Πάολα...».

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018