Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους, αλλά και τους πιο δημοφιλείς παρουσιαστές της γενιάς του. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε δημοσίευσή του στα social media συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων διαδικτυακών φίλων του. Ο λόγος για τον Σάκη Τανιμανίδη, ο οποίος για δεύτερη χρονιά «ξενιτεύτηκε» για τις ανάγκες του «Survivor», συνεχίζοντας να δικαιώνει το κανάλι, τον ΣΚΑΪ, που του εμπιστεύτηκε την παρουσίαση του τηλεοπτικού παιχνιδιού επιβίωσης. Αυτή την περίοδο, όμως, βιώνει την απόλυτη επιτυχία όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και σε προσωπικό, καθώς σε λίγο καιρό θα ντυθεί γαμπρός. Λίγους μήνες πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, ο Σάκης Τανιμανίδης μιλά στο «Secret» για τη ζωή του, τα μυστικά της επαγγελματικής του επιτυχίας, αλλά και για τις προετοιμασίες του γάμου του με τη Χριστίνα Μπόμπα.

Από τον πρώτο κιόλας χρόνο που δοκιμαστήκατε σε κάτι νέο με απαιτήσεις, όπως το «Survivor», τα σχόλια ήταν πολύ θετικά για εσάς. Υπήρξε κάποιο μυστικό που ακολουθήσατε;

Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, αλλά ούτε και εγγύηση για την επιτυχία. Το βασικότερο για μένα ίσως είναι να γουστάρεις πραγματικά αυτό που κάνεις. Αν έχεις όρεξη και πάθος, τότε το αποτέλεσμα θα είναι πάντοτε ανώτερο συγκριτικά με μια εργασία που την κάνει κάποιος με το ζόρι.

Η δημοτικότητά σας ανέβηκε πάρα πολύ από τα πρώτα κιόλας επεισόδια. Ολοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εσάς, ενώ δεν έχετε αντιπάθειες κάτι σπάνιο για άνθρωπο που εκτίθεται...

Στο θέμα της έκθεσης και της αναγνωρισιμότητας λειτουργώ πάντα με την ίδια φιλοσοφία: «Στη ζωή ή θα προσπαθήσεις να τους κάνεις όλους να σε συμπαθούν ή θα έχεις προσωπικότητα... Διάλεξε ποιο από τα δύο προτιμάς». Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι η πραγματικότητα. Γι’ αυτό και ήδη με έχεις αγχώσει λιγάκι τώρα που μου λες ότι δεν έχω αντιπάθειες! (γέλια)

Υστερα από όλα όσα ζήσατε πέρσι στον Αγιο Δομίνικο, πώς νιώσατε όταν σας έγινε η πρόταση να παρουσιάσετε και το δεύτερο «Survivor»;

Αγχωμένος για να προλάβω να ολοκληρώσω όλες μου τις δουλειές πριν φύγω από την Ελλάδα για έξι μήνες... και πάλι! (γέλια) Και, φυσικά, χαρούμενος που θα βρισκόμουν για ακόμα μία φορά σε περιπέτεια!

Υπάρχει, πιστεύετε, η «συνταγή» του καλού παρουσιαστή;

Δεν υπάρχουν στρατηγική και «κόλπα» για να είναι κάποιος καλός παρουσιαστής. Το πιο σημαντικό στοιχείο πιστεύω πως είναι να μπορεί κανείς να είναι απλώς ο εαυτός του μπροστά από τις κάμερες (κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο!). Η παρουσίαση δεν είναι υποκριτική. Δεν χρειάζεται να αλλάξει ρόλο κάποιος, όπως κάνουν οι ηθοποιοί. Αν κάποιος είναι ο ίδιος πίσω και μπροστά από τις κάμερες, τότε του βγαίνει αβίαστα αυτό που κάνει. Αν πρέπει να αλλάξει, να γίνει πιο έντονος, πιο αστείος, πιο «από όλα», τότε αυτό φαίνεται.

Υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση όταν περιγράφετε έναν αγώνα Ελλάδα-Τουρκία από ό,τι όταν είναι Διάσημοι και Μαχητές;

Θα σου το θέσω ως εξής: όταν παρουσιάζω έναν αγώνα ανάμεσα στους Διάσημους και τους Μαχητές, είμαι ο Σάκης, ο παρουσιαστής του «Survivor». Οταν περιγράφω έναν αγώνα Ελλάδα-Τουρκία, γίνομαι ο Σάκης ο υποστηρικτής της ελληνικής ομάδας, που θα χαρεί υπερβολικά αν κερδίσουμε και θα στεναχωρηθεί αν χάσουμε.

Μετά το «Survivor», το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης τα τελευταία χρόνια, έχετε σκεφτεί ποιο θα θέλατε να είναι το επόμενο βήμα σας; Σας αγχώνει καθόλου αυτό;

Σκέφτομαι αρκετά τα επόμενα βήματά μου, αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα σε κάτι. Σίγουρα όμως μου λείπουν τα ταξίδια που έρχονται με μια ταξιδιωτική εκπομπή. Μου αρέσει η περιπέτεια.

Είναι ο Σάκης που βλέπουμε στην οθόνη μας ο αληθινός Σάκης; Υπάρχουν στιγμές που χρειάστηκε να κρύψετε κάτι από τον χαρακτήρα σας ή είστε 100% αυθεντικός;

Οπως λένε και οι φίλοι μας οι Αγγλοι: «What you see is what you get»!

Εχετε χιλιάδες θαυμάστριες, που βλέπουν «Survivor» μόνο για εσάς! Νιώθετε sex symbol;

Μόνο για μένα; Sex symbol; Πες μου κι άλλα...

Εχετε και μια εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών. Θα μπορούσατε μελλοντικά να ασχοληθείτε μόνο με αυτό ή θα σας έλειπε η τηλεόραση;

Θα μπορούσα να ασχοληθώ με οτιδήποτε με γεμίζει και με κάνει να νιώθω δημιουργικός. Συνήθως μου αρέσει να ασχολούμαι με αρκετά projects για να το πετύχω αυτό! Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, εκτός από την τηλεόραση, ως παρουσιαστής, τρέχω και αυτήν την εταιρεία παραγωγής που ανέφερες (Baby Blue Project), ένα ταξιδιωτικό γραφείο της δικής μου φιλοσοφίας (worldpartytraveller.com) και ξεκινάμε ένα καινούργιο project στο κέντρο της Αθήνας. Οπότε η απάντηση είναι ότι στο μυαλό μου δεν υπάρχει το «κάνω τηλεόραση για να είμαι στην τηλεόραση». Κάνω απλώς αυτό που με γεμίζει.

Πώς είναι η καθημερινότητά σας στον Αγιο Δομίνικο;

Πρωινή γυμναστική, γεμάτο πρωινό, πολλά e-mails και βιντεοκλήσεις με Ελλάδα, γύρισμα, και άλλα e-mails, βιντεοκλήση με τη μαμά κι άλλο γύρισμα και πού και πού βόλτα με τη Χριστίνα και Netflix!

Με τον Γιώργο Αγγελόπουλο έχετε φιλική σχέση και μετά το παιχνίδι;

Ναι, μετά το παιχνίδι κάνουμε καλή παρέα με τον Ντάνο. Μάλιστα, του έχω υποσχεθεί ένα αγώνισμα «Survivor» ανάμεσά μας!

Η Χριστίνα Μπόμπα είναι η δεύτερη φορά που σας επισκέπτεται στον Αγιο Δομίνικο. Δεν είστε από εκείνους που πιστεύουν ότι η απόσταση μπορεί να δυναμώσει μια σχέση;

Η απόσταση μπορεί να δυναμώσει τη σχέση, εάν μιλάμε για μια απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη και μια συχνότητα συναντήσεων μία φορά κάθε δύο εβδομάδες. Δεν νομίζω να γίνει πολύ δυνατή μια σχέση από απόσταση ανάμεσα σε δύο ηπείρους, στην οποία το ζευγάρι θα βρίσκεται κάθε εξάμηνο! Αυτό δεν είναι σχέση, είναι αυτό που λέμε στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, εκλογές!

Η οικογένεια είναι στα άμεσα σχέδιά σας;

Δεν ξέρω αν το λες «άμεσο», αλλά τον Σεπτέμβριο παντρευόμαστε! Και ευχόμαστε να μας αξιώσει σύντομα ο Θεός να κάνουμε πολλά παιδάκια!

Γάμος τελικά στη Σίφνο, όπως διαβάσαμε; Εχετε ξεκινήσει τις προετοιμασίες;

Εννοείται. Κάνω διπλές προπονήσεις και σκληρή δίαιτα για να είμαι έτοιμος! (γέλια)

Το μεγαλύτερό σας όνειρο ποιο είναι;

Το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι... να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου.

Δημοσιεύτηκε στο «Secret» στις 31/3/2018