Ο πρώην υπουργός της Ν.∆. Aρης Σπηλιωτόπουλος φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα της ∆έσποινας Μοιραράκη και αποφάσισε να ανοίξει κατάστηµα µε χαλιά, το οποίο προσδοκά µάλιστα να «χτυπήσει» τη µεγάλη «κυρία» των χαλιών στην Ελλάδα. Το τελευταίο διάστηµα ο ίδιος δείχνει «ανήσυχος» για το µέλλον του, αφήνοντας ακόµη ανοιχτό το ενδεχόµενο να επανέλθει στην πολιτική, µε δεδοµένη, όµως, την επιθυµία του να αναπτυχθεί επιχειρηµατικά σε διάφορους τοµείς. Μάλιστα, όσοι τον γνωρίζουν καλύτερα σχολιάζουν ότι, όταν βάζει κάτι στο µυαλό του, το κάνει µε «πάθος» και εσχάτως κυκλοφορεί η ατάκα «Τρέµε, ∆έσποινα, έρχεται ο Μπουχ-Αρης».

Η δραστηριότητά του πλέον αποδεικνύεται πολυσχιδής, µε τον ίδιο να αναζητά διαρκώς νέες ευκαιρίες, εντός και εκτός Αθηνών. Μετά την προσπάθειά του για εκµίσθωση του δηµοτικού ξενοδοχείου της ∆ηµητσάνας για τα επόµενα 25 χρόνια, προκειµένου να µετατρέψει το ιστορικό χωριό σε διεθνές τουριστικό θέρετρο, τώρα ο πρώην υπουργός προσανατολίζεται για µπίζνες και στην πρωτεύουσα.

Σύµφωνα µε πληροφορίες του «S», ο κ. Σπηλιωτόπουλος βρίσκεται σε συζητήσεις για την ενοικίαση µεγάλου καταστήµατος στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο θα αξιοποιήσει για την πώληση χαλιών αλλά και παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων. Ηδη, µάλιστα, εντόπισε χώρο ο οποίος βρίσκεται κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης και συζητά προκειµένου να δει αν προσφέρεται για το νέο επαγγελµατικό του εγχείρηµα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιχείρηση που θέλει να ξεκινήσει θα έχει και συνέταιρο, που µάλιστα είναι γυναίκα, ενώ, αν, για κάποιον λόγο, δεν προκύψει συµφωνία για το ακίνητο στα πέριξ της Ακρόπολης, θα αναζητήσει κάποιο άλλο.

Για το µόνο που φαίνεται πως ενδιαφέρεται είναι να βρίσκεται σε χώρο στον οποίο κινούνται οι εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται επί καθηµερινής βάσεως το κέντρο της Αθήνας. Και το ιδανικό θα ήταν να προλάβει µέρος, έστω, της τρέχουσας τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού και των πρώτων µηνών του φθινοπώρου, όταν καταφθάνει και ο µεγαλύτερος αριθµός τουριστών.  

ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΟ

Αξίζει να σηµειωθεί ότι πέρυσι, µε αφορµή την επιθυµία του να αξιοποιήσει ξενοδοχείο στη ∆ηµητσάνα, έναντι του ποσού του 1 εκατοµµυρίου ευρώ που του ζητήθηκε ως ενοίκιο για 25 χρόνια, είχε µιλήσει για την απόφασή του να δραστηριοποιηθεί στον χώρο του τουρισµού: «Αγαπώ το χωριό µου και είµαι συναισθηµατικά δεµένος µαζί του.

Είναι ο τόπος καταγωγής µου και έχω υποχρέωση να προσφέρω. Οφείλουµε να αναδείξουµε τη ∆ηµητσάνα σε πόλο έλξης για Ελληνες και ξένους τουρίστες υψηλού επιπέδου. Με τις γνωριµίες µου στους tour operators, ο στόχος µου γίνεται πιο προσιτός...», φέρεται να ανέφερε στους συντοπίτες του ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Εχει ενδιαφέρον ότι και η νέα ιδέα του, εφόσον υλοποιηθεί, σχετίζεται άµεσα µε τον τουριστικό τοµέα, τον οποίον γνωρίζει καλά από τη θητεία του στο συγκεκριµένο υπουργείο την περίοδο της διακυβέρνησης του Κώστα Καραµανλή.  

Δημοσιεύθηκε στο SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Σάββατο 2 Ιουνίου, 2018