«Απόβαση» στη Μύκονο θα πραγματοποιήσουν πολύ σύντομα οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Η «παρέλαση» των rich and famous έχει ξεκινήσει και φέτος στο αγαπημένο νησί του διεθνούς jet set, καθώς στις παραλίες και στα σοκάκια του έχουν ήδη εντοπιστεί ο Μάθιου Μακόναχι, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και η Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ. Ομως η έλευση των πραγματικών «Men in Black» στη Μύκονο συνδέεται με μια άλλη υψηλή άφιξη, καθώς το «νησί των ανέμων» ετοιμάζεται να υποδεχθεί μέσα στον Ιούλιο την «πρώτη κόρη» των Ηνωμένων Πολιτειών, Τίφανι Τραμπ. ‘

Το τέταρτο από τα παιδιά του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και η μοναδική κόρη που απέκτησε από τον δεύτερο γάμο του, με την ηθοποιό Μάρλα Μέιπλς, θεωρείται ο «άγνωστος Χ» της δυναστείας των Τραμπ. Η «ξεχασμένη πρώτη κόρη», όπως την αποκαλούν συχνά τα αμερικανικά έντυπα, δεν ανέλαβε να κρατήσει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης όσο ο πατέρας της κάθεται στην καρέκλα του «πλανητάρχη» (όπως ο Ντον Τζούνιορ και ο Ερικ) και δεν ακολούθησε τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο (όπως η Ιβάνκα και ο Μπάρον). Αντ’ αυτού, η 24χρονη Τίφανι συνεχίζει τις σπουδές της στη Νομική του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν και τις παρέες της με τα περιβόητα «πλουσιόπαιδα του Instagram». Η καθημερινότητά της περιλαμβάνει όλα όσα θα περίμενε κανείς από την κληρονόμο μιας περιουσίας δισεκατομμυρίων. Απλώς, κάθε βήμα της γίνεται υπό το άγρυπνο βλέμμα των ανδρών των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι την ακολουθούν παντού με αλεξίσφαιρα SUVs.

Όνομα – Κόσμημα

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν για την Τίφανι είναι ότι η μικρότερη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ έχει πάρει το όνομά της από το deal που σημάδεψε τη ζωή του πατέρα της. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας του real estate θεωρεί κορυφαία στιγμή της καριέρας του την ανέγερση του Trump Tower, στο κέντρο του Μανχάταν, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη συμφωνία με την οποία εξασφάλισε το «δικαίωμα υψούν» του γειτονικού καταστήματος Tiffany & Co.

Και ενώ η Τίφανι φέρει το όνομα του θρυλικού κοσμηματοπωλείου, μια ζωντανή απόδειξη της επιχειρηματικής δεινότητας του πατέρα της, εντούτοις οι σχέσεις της με τον σημερινό «πλανητάρχη» έχουν υπάρξει κάθε άλλο παρά στενές. Μετά το διαζύγιό της από τον Τραμπ, η Μάρλα Μέιπλς μετακόμισε στην Καλιφόρνια, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει μια φυσιολογική ζωή για την κόρη της, μακριά από τους κοσμικούς κύκλους της Νέας Υόρκης και την πίεση που συνοδεύει το διάσημο επίθετό της. Μία ή δύο φορές τον χρόνο, η Τίφανι επέστρεφε στην αμερικανική μητρόπολη, για να επισκεφθεί τον πολυάσχολο πατέρα της στο γραφείο του και να δειπνήσει με τη νέα σύζυγό του, τη Μελάνια.

Στο ίδιο μοτίβο, λοιπόν, η εμπλοκή της υπήρξε εξαιρετικά περιορισμένη τόσο στην προεκλογική εκστρατεία όσο και στην προεδρία του πατέρα της. Κάποιες φορές, μάλιστα, οι αμερικανικές εφημερίδες τη «συνέλαβαν» να πηγαίνει κόντρα στις πολιτικές του Αμερικανού προέδρου. Οπως για παράδειγμα όταν έκανε «like» σε ένα post κατά της οπλοκατοχής ή και πιο πρόσφατα, όταν συμμετείχε στο Gay Pride, παρά την άρνηση του πατέρα της να αναγνωρίσει την LGBT κοινότητα. Παρ’ όλα αυτά, στη σελίδα της στο Instagram εμφανίζονται πού και πού φωτογραφίες από τις επισκέψεις της στον Λευκό Οίκο και τις συναντήσεις με τα ετεροθαλή αδέρφια της, ανάμεσα στα πολυάριθμα posts της λαμπερής καθημερινότητάς της. Αλλωστε, η Τίφανι ανήκει στην παρέα των «rich kids of Instagram», που γεμίζουν τα social media με φωτογραφίες με αστραφτερά αυτοκίνητα και σκάφη, ακριβά αξεσουάρ, πολυτελή ξενοδοχεία και εξωτικούς προορισμούς. Η κόρη του Αμερικανού προέδρου συγχρωτίζεται με νεαρούς jet setters, όπως η Κίρα Κένεντι (απόγονος της διάσημης πολιτικής δυναστείας) και η Γκάια Ματίς (τρισεγγονή του θρυλικού Γάλλου ζωγράφου Ανρί Ματίς). Ο καλύτερός της φίλος, Αντριου Γουόρεν, είναι ο εγγονός του Αμερικανού σχεδιαστή Ντέιβιντ Γουόρεν, αλλά και εκείνος που ανέβασε την Τίφανι στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, καθώς τα τελευταία χρόνια σχεδιάζει και αυτός τη δική του κολεξιόν.

Το ελληνικό «κονέ»

Ανάμεσα στους διάσημους φίλους που κατά καιρούς την περιστοιχίζουν συγκαταλέγεται η Λίντσεϊ Λόχαν, η οποία έριξε στο τραπέζι την ιδέα της «απόδρασης» στη Μύκονο. Η 32χρονη ηθοποιός δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αφού έχει δώσει το όνομά της σε ένα club της Αθήνας. Παρότι η συνεργασία της αυτή δεν της άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, η Λόχαν αποφάσισε φέτος να κάνει το επόμενο βήμα ανοίγοντας το «Lohan Beach House» στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου και σχεδιάζοντας ένα ακόμα beach bar στη Ρόδο.

Το «κακό κορίτσι» του Χόλιγουντ, που για χρόνια απασχολούσε τις ταμπλόιντ και τα περιοδικά με τα σκάνδαλα, την έξαλλη ζωή, τις καταχρήσεις και τα μπλεξίματά της με τη Δικαιοσύνη, επιμένει ότι έχει πια αλλάξει. Αφησε πίσω της το Λος Αντζελες και το κυνήγι από τους παπαράτσι για την ήσυχη ζωή στο Ντουμπάι και τα επιχειρηματικά της projects. Αυτόν τον καιρό ετοιμάζει ένα reality show για το MTV, που θα εκτυλίσσεται στο μαγαζί της στη Μύκονο, ενώ σχεδιάζει και ένα «νησί Lohan» στο Ντουμπάι.

Κάπου ανάμεσα σε αυτά, βρίσκει χρόνο για να χαλαρώνει με τους παλιούς της φίλους. «Η Τίφανι είναι ένα πολύ γλυκό κορίτσι. Ένα καλό παιδί», είπε προ ημερών σε μια συνέντευξή της στους «New York Times». Ο δημοσιογράφος δεν μπορούσε παρά να της θυμίσει τα απρεπή σχόλια που είχε κάνει για εκείνη πριν από σχεδόν 15 χρόνια ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ. «Μάλλον είναι πολύ προβληματική και για αυτό θα είναι πολύ καλή στο κρεβάτι», είχε πει ο Τραμπ σε κάποια παλιά του συνέντευξη. Ομως, η Λόχαν θέλει να τα αφήσει όλα αυτά πίσω της. «Οταν μιλάμε για την πολιτική, τα πράγματα είναι πολύ απλά: είναι ο πρόεδρος. Ο,τι και εάν πει κανείς, είναι ο πρόεδρος. Επομένως, δεν έχω κάποιο συναίσθημα. Δεν έχω κάποια αντίδραση».

* Το ρεπορτάζ δημοσίευτηκε στο Secret, ένθετο της εφημερίδας Παραπολιτικά, το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018.