Η 54χρονη Monica Bellucci (30 Σεπτεμβρίου 1964) γι ακόμα μια φορά κλέβει τις εντυπώσεις και ποζάρει στο περιοδικό «iO Donna» που κυκλοφορεί ένθετο μαζί με την εφημερίδα «Corriere Della Sera».

Στην ερώτηση αν την φοβίζουν οι άντρες απάντησε: «Ίσως μου συνέβαινε όταν ήμουν πολύ νέα. Η ομορφιά προκαλεί φόβο όταν είσαι νέος και όμορφος. Πριν από μερικά βράδια ήμουν σε ένα σπίτι γεμάτο έργα τέχνης και είπα ότι η ομορφιά είναι καλή, αλλά κάποιος μου απάντησε αμέσως "όχι, η ομορφιά είναι τρομακτική". Όταν βλέπω τις κόρες μου, ηλικίας 14 και 8, λέω στον εαυτό μου ότι η ζωή είναι υπέροχη, αλλά οι γυναίκες πρέπει να μάθουν να προστατεύονται, γιατί ζουν σε ένα κόσμο λύκων. Τι λέτε στους κόρες σας; Ότι οι άνδρες είναι όλοι υπέροχοι;»

Τι νομίζετε για το #MeToo κίνημα;

«Μου φαίνεται ότι πηγαίνει προς την κατεύθυνση της βαθιάς αλλαγής. Οι άνδρες ίσως καταλάβουν ότι το παλιό σύστημα στο οποίο διοικούν και οι γυναίκες είναι πάντα σιωπηλές έχει τελειώσει. Αλλά δεν μου αρέσει ο πόλεμος μεταξύ των φύλων και δεν πρέπει να γενικεύσουμε».

Μετά το τέλος του γάμου με τον Vincent Cassel;

«Δεν ξέρω, είναι πάντα δύσκολο, οι σχέσεις είναι πάντα περίπλοκες, αλλά μερικές φορές είναι σημαντικό να ξεφύγεις από τον εαυτό σου για να δεις την πλήρη εικόνα».

Απολαύστε τις φωτογραφίες της που ακολουθούν: