Ηταν 31 Οκτωβρίου, όταν ο επιχειρηµατίας Γιάννης Μακρής δολοφονήθηκε εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του στην περιοχή της Βούλας.

Σήµερα, λίγους µήνες µετά, η σύζυγός του, Βικτώρια Καρύδα, δεν µπορεί να συνειδητοποιήσει ότι έχασε ξαφνικά τον άνθρωπό της. «Είµαι χάλια. Εχασα τον άνθρωπό µου», ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαµε µαζί της, ανήµερα την Πρωτοχρονιά, µη µπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Η Αλεξάνδρα είναι χάλια. Είναι 6 χρόνων και καταλαβαίνει τα πάντα», πρόσθεσε, περιγράφοντας τις δύσκολες στιγµές που περνά και η κόρη της. Το τελευταίο διάστηµα µπορεί να γράφεται ότι η ξανθιά καλλονή σκέφτεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα µια για πάντα και να πάει να ζήσει µόνιµα στην Αυστραλία, η ίδια ωστόσο για πρώτη φορά βάζει τέλος στις φήµες. «∆εν θα φύγω από την Ελλάδα. Γιατί να φύγω από το σπίτι µου; ∆εν έχω να φοβηθώ τίποτα. Είναι βλακείες αυτά που γράφουν και λένε», εξήγησε στο «Secret», ανοίγοντας την καρδιά της για πρώτη φορά µετά το τραγικό συµβάν.

Έχουν περάσει δύο σχεδόν µήνες από τότε που η Βικτώρια Καρύδα «αποχωρίστηκε» βίαια τον σύντροφό της. Το όµορφο µοντέλο, που οι τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθούν καθηµερινά στην εκποµπή «My Style Rocks», βρισκόταν στο Fashion Show της Kathy Heyndels, στο πλαίσιο της Athens Xclusive Designers Week. Περίπου την ίδια ώρα, λίγο µετά τις 8, ο ιδιοκτήτης εταιρείας security Γιάννης Μακρής έβγαινε από το σπίτι του, στο Πανόραµα της Βούλας, για να πάει στα εγκαίνια της νέας εταιρείας φύλαξης και καθαρισµού κτιρίων, την οποία είχε ανοίξει στη Λεωφόρο Βουλιαγµένης, ενώ τα δύο παιδιά της οικογένειας ήταν µέσα στο σπίτι. Οταν ο 46χρονος επιχειρηµατίας µπήκε στο αυτοκίνητό του, που το είχε σταθµευµένο στον δρόµο και όχι στο γκαράζ, µια µηχανή µεγάλου κυβισµού πλησίασε και ο συνεπιβάτης άρχισε να πυροβολεί. Τρεις σφαίρες από το πιστόλι βρήκαν την ωµοπλάτη, τον θώρακα και την κοιλιά του θύµατος, ο οποίος βγήκε από το αυτοκίνητο στην προσπάθειά του να ξεφύγει, αλλά δέχτηκε άλλη µια σφαίρα στην ωµοπλάτη, τη χαριστική βολή. Είκοσι χιλιόµετρα µακριά από τον τόπο της δολοφονίας, στο Upper Ηouse του City Link, η Βικτώρια Καρύδα έκανε το catwalk, όταν -σύµφωνα µε αυτόπτες µάρτυρες- ένας άντρας της ψιθύρισε κάτι και την οδήγησε έξω από τον χώρο, όπου της ανακοίνωσε τα άσχηµα νέα. Αµέσως µετά επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε αρχικά προς τη Γλυφάδα, όπου της γνωστοποιήθηκε το τραγικό συµβάν του χαµού του συντρόφου της.

Συνέντευξη στην Σάσα Σταμάτη