"Απλά, είχε πολύ κόσμο κι έτσι τη γλίτωσα, ζω. Μου επιτέθηκαν. Ήμουν μόνος μου γιατί είχα πάει να κλείσω μια επαγγελματική συμφωνία".

O Στέφανος Μουαγκιέ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή τους στις σειρές «Γ4» του Alpha, «Πολυκατοικια» και «Κλεμμένα Όνειρα» του Mega.

Φέτος παίζει στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Πέτα τη φριτέζα», όπου υποδύεται τον Μαμαντού.

«Παλιά έπαιξα στα Κλεμμένα Όνειρα και στην Πολυκατοικία. Πρώτη μου δουλειά ήταν τον Γ4 του Λάκη Λαζόπουλου στον Alpha.

Γεννήθηκα στον Χολαργό και μεγάλωσα στον Βύρωνα. Είχα ωραία παιδικά χρόνια. Στην γειτονιά μου δεν υπήρχε η σύγκριση και η διαφορετικότητα.

Μου άρεσε πάντα η υποκριτική. Είμαι 34 ετών. Η μαμά μου ήρθε στην Ελλάδα το 1974 και ο μπαμπάς μου τρία χρόνια μετά. Γνωρίστηκαν εδώ. Έχω μια αδερφή μικρότερη που σπουδάζει. Από πολύ μικρή ηλικία η μητέρα μου με έκανε να καταλάβω πως η διαφορετικότητα μου είναι ατού», είπε, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Μουαγκιέ, ο οποίος κατάγεται από την Ουγκάντα.

Στη συζήτησή του με την Φαίη Σκορδά, ο Στέφανος αναφέρθηκε και στη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε το 2012, αποκαλύπτοντας πως είναι τυχερός που γλίτωσε και είναι ζωντανός.

«Το 2012 στο Γκάζι παραλίγο να ήμουν κι εγώ ένα θύμα συγκεκριμένου κόμματος. Απλά, είχε πολύ κόσμο κι έτσι τη γλίτωσα, ζω. Μου επιτέθηκαν. Θυμάμαι τους φίλους μου και την τότε σχέση μου που αγχωνόντουσαν να προσπαθούν να με πείσουν ότι δεν πρέπει να βγαίνω εγώ σε αυτή την περιοχή.

Εμένα όμως δεν μου αρέσει να αισθάνομαι κλειδωμένος. Άρα, με το που έγινε αυτό, πεισματικά έβγαινα μόνο σε αυτή την περιοχή. Ήμουν μόνος μου γιατί είχα πάει να κλείσω μια επαγγελματική συμφωνία. Προσπάθησα να ρίξω τον αντρικό μου εγωισμό και να μην πάω στη χαζή βία, γιατί σκέφτηκα τι κακό θα μπορούσα να προκαλέσω με την πράξη μου αυτή.

Ήμουν θεατής, ακροατής στα πολύ άσχημα πράγματα που άκουγα», εξομολογήθηκε ο Στέφανος Μουαγκιέ.

Απολαύστε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: