Γεννήθηκε στη Νάουσα, στις 9 Φεβρουαρίου του 1957. Προέρχεται απο μια φτωχή οικογένεια, η οποία αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Γερμανία, για να βρει δουλειά. Εκεί, η Κατερίνα δούλεψε ως εργάτρια για αρκετά χρόνια και μάλιστα σε μικρή ηλικία. Όμως, όποιος την άκουγε να τραγουδάει την παρότρυνε να ασχοληθεί με τον καλλιτεχνικό χώρο και να κυνηγήσει το όνειρό της.

Έτσι, απο την ηλικία των 16 ετών άρχισε να τραγουδά επαγγελματικά στο νυχτερινό μαγαζί «Maxim» στη Γερμανία. Εκεί, η Κατερίνα Στανίση είχε την τυχη να γνωρίσει τον ατζέντη Νίκολσον, ο οποίος τη συμβούλεψε να επιστρέψει στην χώρα μας και να χτυπήσει τις πόρτες των μεγάλων νυχτερινών κέντρων. 

Δείτε την στο Facebook.com

Το 1974 η Κατερίνα Στανίση επιστρέφει στην Ελλάδα, με την οικογένειά της, και ξεκινά να τραγουδά στο νυχτερινό μαγαζί «Mocambo» στη Λάρισα μαζι με τον Πασχάλη Τερζή, που κι αυτός έκανε τα πρώτα του βήματα εκείνη την εποχή. Δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1976, ξεκινά η συνεργασία της με την θρυλική Ρίτα Σακελλαρίου, η οποία τη βοηθά να ξεδιπλώσει το ταλέντο της και τη συμβουλεύει σχετικά με το πως θα φτιάξει μια μοναδική καριέρα.

Η γνωστή τραγουδίστρια Κατερίνα Στανίση εδώ και καιρό τρέχει σε δικηγόρους και σε δικαστήρια.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από περίπου δέκα χρόνια αποφάσισε να αξιοποιήσει τα χρήματα που είχε φυλάξει από την πορεία της στο τραγούδι και πείστηκε να τα επενδύσει σε αμοιβαία ομόλογα.

«Με παραπλάνησαν και έχασα 71.000 ευρώ».

Όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες Κατερίνα Στανίση υποστηρίζει πως παραπλανήθηκε να κάνει επενδύσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τις οικονομίες της.

Η γνωστή τραγουδίστρια υποστήριξε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας: «Δεν κάνω την αθώα, είχα αντίληψη ότι υπέγραφα, αλλά δεν ξέρω από αμοιβαία ομόλογα»

Παράλληλα εξήγησε πως τα χρήματα που επένδυσε αποκτήθηκαν με κόπο και σκληρή δουλειά: «Τα δούλεψα αυτά τα λεφτά. Μάζεψα ένα ποσό και μου είπε το παιδί να κλείσουμε για πέντε χρόνια. Το 2011 με πήραν τηλέφωνο και θορυβήθηκα. Μου είπαν ότι έχασα. Πήγα να πάθω εγκεφαλικό. Μου έστελναν χαρτιά είπαν. Τι να καταλάβω εγώ;»

Στην αγωγή της, η Κατερίνα Στανίση υποστηρίζει ότι η τράπεζα δεν την προστάτευσε, καθώς δεν την ενημέρωσε για τους ενδεχόμενους κινδύνους της συγκεκριμένης επένδυσης, και ζητά χρηματική αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη.