Μια συζήτηση που έκαναν ο Γιάννης Ζουγανέλης με τη Θεανώ Φωτίου στην εφημερίδα «Τα Νέα» και τη στήλη «Τα ετερώνυμα έλκονται» του Θανάση Νιάρχου, έχει βρεθεί ήδη στο επίκεντρο σχολιασμού. Αφορμή στάθηκε μια συγκεκριμένη αναφορά του ηθοποιού.

«Αν αισθάνομαι μια διαφωνία με τη σύγχρονη πολιτική είναι ότι εσείς κυρία Φωτίου απευθύνεστε στη μάζα, ενώ ο καλλιτέχνης απευθύνεται στον έναν. Γι’ αυτό δεν αντέχω τα μαζικά κινήματα, τα μαζικά μέσα συγκοινωνίας και φυσικά τα μαζικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και το πιο μαζικό πράγμα που αντιμετωπίζουμε, εκτός από το lifestyle που είναι η πιο χυδαία εικόνα του ανθρώπου, την παγκοσμιοποίηση», λέει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ζουγανέλης. Το κομμάτι αυτό διαβάστηκε στο «Πρωινό» και το τραπέζι πήρε φωτιά.

«Μου έκανε έκπληξη, πώς ένας άνθρωπος αριστερός απεχθάνεται τα μαζικά κινήματα; Οι παραστάσεις που κάνει είναι παραστάσεις που απευθύνονται στη μάζα, στον λαό. Πόσες φορές έχει φιλοξενηθεί ο κος Ζουγανέλης και σε αυτήν εδώ την εκπομπή;», αναρωτήθηκε ο Άρης Καβατζίκης.

Η Αφροδίτη Γραμμέλη ξέσπασε: «Δίνει συνέντευξη σε μία εφημερίδα, σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης. Είναι καλλιτέχνης, ο οποίος απευθύνεται στο κοινό, το οποίο κοινό που τον στηρίζει μετακινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η μάζα είναι μια έννοια που έχει αρνητική υπόσταση εν μέρει. Όμως το κοινό σου ποτέ δεν το αντιμετωπίζεις ως μάζα. Ο κος Ζουγανέλης καταδικάζει τον κόσμο που παίρνει Μετρό; Τον κόσμο που διαβάζει εφημερίδες; Τα κανάλια στα οποία έχει κάνει εκπομπή, όπως είναι η ΕΡΤ; Και πού είναι η αριστερή καταβολή; Παιδιά με συγχωρείτε πάρα πολύ».

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: