Ο Αλέξανδρος Ρήγας είχε πει για την πρωταγωνίστρια, Χρύσα Ρώπα: «Πιστεύω ότι οι ταλαντούχοι άνθρωποι έχουν μια ιδιαίτερη ψυχολογία και ένα όχι και τόσο ισορροπημένο νευρικό σύστημα». Αυτή η ατάκα του Αλέξανδρου για τη Χρύσα Ρώπα ήταν αρκετή για να βάλει φωτιά.

Η Χρύσα Ρώπα απάντησε μέσω της Reallife:«Μετά από 35 χρόνια ένσημα, αναρωτιέμαι στ' αλήθεια. Ναι, έχω πολύ ευαίσθητο νευρικό σύστημα σε φασιστικές νοοτροπίες. Δεν θυμώνω! Τρελαίνομαι. Δεν φεύγω! Τρέχω...».

Και υπογράμμισε πως είχε αποχωρήσει από την τηλεοπτική σειρά και αιτία ήταν ο Αλέξανδρος Ρήγας: «Και μιας και είπα φεύγω. Πράγματι έφυγα μια μέρα από το "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρής". Παρασκευή ήταν, πριν από είκοσι χρόνια, βράδυ. Είχα πρεμιέρα στο "Αλίκη" με τη "Δίαιτα του αστροναύτη". Έφυγα γιατί ο συγγραφέας, σκηνοθέτης του σίριαλ σε μια σύσκεψη κορυφής με είπε βρωμό...νο μπροστά σε όλους τους ηθοποιούς, τους τεχνικούς και τον κύριο παραγωγό. Έφυγα χωρίς να μου πει ένα "συγγνώμη". Έτσι έκανα πρεμιέρα εκείνο το βράδυ. Και στη συνέχεια αρνήθηκε ο σκηνοθέτης να με αντικαταστήσει, γιατί ήταν ανάξιος να υπερασπιστεί τη δουλειά του και τους ηθοποιούς του! Από ένα καπρίτσιο του, τους άφησε όλους χωρίς δουλειά. Και επειδή δεν βγήκα να κάνω δηλώσεις τότε, παρ' όλη την παραπληροφορημένη παροχή εκ μέρους τους στον Τύπο του κ...ου, σε όλα τα περίπτερα. Ποτέ δεν μίλησα. Ποτέ δεν με ξαναπήρε σε δουλειά ο τότε παραγωγός».