Αποτελεί μία από τις διαχρονικές επιτυχίες του ΑΝΤ1 αφού μεταδίδεται με επιτυχία τα τελευταία 20 χρόνια.

Το Κωνσταντίνου και Ελένης σημειώνει εκπληκτικά νούμερα τηλεθέασης ακόμη και στις επαναλήψεις. Ωστόσο υπάρχει ένα επεισόδιο που ο ΑΝΤ1 επιλέγει να μην το δείχνει παρά το γεγονός ότι όλα τα επεισόδια έχουν μεταδοθεί αρκετές φορές ήδη τα τελευταία χρόνια.

Ο λόγος για το «Κωνσταντίνου και Ελένης» - Η τελευταία μέρα του κόσμου - Σεζόν 2 Επεισόδιο 46 που προβλήθηκε για πρώτη φορά πριν λίγο πριν μπούμε στο 2000. Πλέον αποτελεί ένα από τα συλλεκτικά επεισόδια, καθώς το κανάλι του Αμαρουσίου αποφεύγει να το προβάλλει για τον πιο παράδοξο λόγο.

Πρόκειται για ένα εορταστικό επεισόδιο στην αλλαγή του αιώνα..

Το σενάριο που επικρατεί για την απόφαση του καναλιού να διαγράψει από τα πρακτικά το πιο αγαπημένο μας επεισόδιο δεν είναι άλλο από το ότι πρόδιδε την ηλικία της σειράς.

Η αιτία μάλλον είναι ότι δεν υπάρχει τηλεθεατής που δεν γνωρίζει πως η πιο επιτυχημένη παραγωγή του Χάρη Ρώμα έκανε την εμφάνισή της στην ελληνική τηλεόραση προς το τέλος της δεκαετίας των ‘90s, συγκεκριμένα το 1998.

Έτσι, το επεισόδιο να θεωρείται τόσο σπάνιο που οι τηλεθεατές σπεύδουν να το παρακολουθήσουν στο YouTube, και ίσως είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επεισόδια της σειράς ολόκληρης, έχοντας συγκεντρώσει τα περισσότερα views.

 

Στα επεισόδια της αγαπημένης σειράς «Κωνσταντίνου και Ελένης» πρωταγωνιστούν ο Χάρης Ρώμας και η Ελένη Ράντου.

Ο Κωνσταντίνος είναι επίκουρος καθηγητής Βυζαντινολογίας, συντηρητικός, προγονολάτρης, εσωστρεφής, πικρόχολος και γενικά μισάνθρωπος.

Η Ελένη Βλαχάκου είναι μια χαρούμενη και «έξω καρδιά» κοπέλα, που έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου, είχε διάφορους άτυχους δεσμούς και εργάζεται σαν σερβιτόρα. Έτσι, καταφεύγουν στα δικαστήρια, ενώ αποφασίζουν να κατοικήσουν και οι δυο στο σπίτι.