Εκπλήξεις, ανατροπές αλλά και χαμηλές... πτήσεις για χώρες που περίμεναν ότι θα βρεθούν σε υψηλότερες θέσεις, όπως η Ελλάδα, επιφύλασσε ο 64ος διαγωνισμός της Eurovision που έγινε στο Τελ Αβίβ.

Μιλώντας για πτήσεις: Ήταν εξαιρετικά πρωτότυπη η ιδέα οι καλλιτέχνες να «προσγειωθούν» στην αρένα με πτήση που είχε ως πιλότο την περυσινή νικήτρια Νέτα. Η βραδιά κύλησε χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα, αν και ήταν μεγαλύτερη σε διάρκεια από ποτέ και έφτασε τις 4 ώρες έως ότου ανακοινωθεί ο νικητής.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έφερε στην πρώτη θέση την Ολλανδία και τον Ντάνκαν ντε Μουρ, ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας κυριάρχησε με 492 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το τραγούδι της Ιταλίας που απέσπασε 465 βαθμούς και στην τρίτη θέση τη Ρωσία με 369 βαθμούς.

Ο ίδιος έκανε και tweet για να ευχαριστήσει τους πάντες:

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την πολύ καλή φωνή της Κατερίνας Ντούσκα η οποία με το τραγούδι Better Love βρέθηκε στην 21η θέση. 

Έξι θέσεις ψηλότερα, βρέθηκε η Τάμτα που εκπροσώπησε την Κύπρο. Η τραγουδίστρια εντυπωσίασε τόσο με τις φωνητικές της ικανότητες όσο και με τη σκηνική παρουσία και βρέθηκε στην 15η θέση της διοργάνωσης με 101 βαθμούς.

Οι ψήφοι στην Ελλάδα
3 β.: Βέλγιο

4 β.: Μάλτα, Αλβανία
6 β.: Αζερμπαϊτζάν
8 β.: Σαν Μαρίνο
10 β.: Ρωσία
12 β.: Κύπρος

Επιτροπές: 47 βαθμοί
Κοινό: 24 βαθμοί
ΣΥΝΟΛΟ: 71 βαθμοί
ΘΕΣΗ: 21η

Οι ψήφοι στην Κύπρο
1 β.: Βόρεια Μακεδονία, Ολλανδία, Νορβηγία
2 β.: Βέλγιο
3 β.: Αζερμπαϊτζάν
5 β.: Σαν Μαρίνο, Μαυροβούνιο, Ισπανία
6 β.: Μάλτα, Γεωργία
7 β.: Αλβανία, Σουηδία
8 β.: Ρωσία
12 β.: Ελλάδα

Επιτροπές: 69 βαθμοί
Κοινό: 32 βαθμοί
ΣΥΝΟΛΟ: 101 βαθμοί
ΘΕΣΗ: 15η

Εντύπωση προκάλεσε η κίνηση των συντελεστών του τραγουδιού της Ισλανδίας να σηκώσουν πανό υπέρ της Παλαιστίνης στέλνοντας το δικό τους μήνυμα. Η κίνηση αυτή προκάλεσε αμηχανία στους παρουσιαστές, αλλά και στο κοινό.

Έτσι κι αλλιώς, οι Ισλανδοί ήταν περίεργοι από την πρώτη στιγμή.

Στο ενδιάμεσο της διοργάνωσης -που επίσης κράτησε πολύ- την παράσταση έκλεψε η Ελένη Φουρέιρα (2η το 2018 για την Κύπρο) η οποία συμμετείχε σε ένα πρωτότυπο μουσικό παιχνίδι μαζί με άλλους καλλιτέχνες.

Μετά ήρθε η ώρα της Μαντόνα, που ξεσήκωσε κόσμο. Ερμήνευσε το... ιστορικό Like a Prayer (τραγούδι 20 ετών πλέον), αλλά και μια νέα της επιτυχία. Τη νέα της επιτυχία ερμήνευσε και η Νέτα, που κέρδισε τον διαγωνισμό το 2018.