Σε πυρετώδεις προετοιμασίες για τη βραδιά των ευρωεκλογών και της αυτοδιοικητικής κάλπης βρίσκονται τα επιτελεία του τομέα Ενημέρωσης των καναλιών. Βλέπετε, το τηλεοπτικό στίγμα που θα δοθεί από την ώρα που θα σταματήσει η εκλογική διαδικασία της 26ης Μαΐου θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιρροή που θα έχουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί μέχρι και τις εθνικές εκλογές, ανεξαρτήτως του χρόνου στον οποίο τελικώς θα διενεργηθούν.
Ως εκ τούτου, τα βαριά χαρτιά των καναλιών παίρνουν ήδη θέσεις μάχης ενόψει του ανταγωνισμού, ενώ έχει ξεκινήσει η μεταξύ τους διελκυστίνδα σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση της παρουσίας των προβεβλημένων κομματικών στελεχών στα πάνελ τους τις κρίσιμες στιγμές που θα κριθεί η αναμέτρηση της τηλεθέασης και των εν γένει εντυπώσεων. Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, τα κομματικά επιτελεία δέχονται ασφυκτικό πρέσινγκ από τους διευθυντές Ενημέρωσης (σε κάποιες περιπτώσεις και από τους ίδιους τους παρουσιαστές) προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα έναντι του ανταγωνισμού.
Οπως γίνεται αντιληπτό, το μεγαλύτερο άγχος εντοπίζεται στην Παιανία και το Open, καθώς το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη παίζει τα ρέστα του προκειμένου να δώσει ισχυρό δείγμα γραφής στα πολιτικά πράγματα, κάτι που παρά την παρουσία της Ελλης Στάη και τις προσπάθειες του διδύμου Καλημέρη και Μιχαλέλη δεν έχει καταστεί εφικτό μέχρι στιγμής. Ανάλογη αγωνία φαίνεται πως έχει και το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επιθυμεί διακαώς την ενίσχυση των φιλοκυβερνητικών πόλων στα ΜΜΕ στην παρούσα συγκυρία.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως πληροφορείται το Secret, θα πριμοδοτήσει δεόντως τον τηλεμαραθώνιο που στήνει ο τηλεοπτικός σταθμός ενόψει της Κυριακής, στον οποίο θα δηλώσουν παρόντες κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, με στόχο να καταγραφεί το Open στις συνειδήσεις του τηλεοπτικού κοινού ως βασικός φιλοκυβερνητικός πόλος. Αλλωστε ό,τι και να γίνει στο μέτωπο της ΕΡΤ, η κατάσταση είναι πια μη αναστρέψιμη...