Ως αρχή του τέλους στο εμπάργκο που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ σε ό,τι αφορά την παρουσία των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στα πάνελ του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου ερμηνεύεται από τους γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου η συμμετοχή του βουλευτή Τρικάλων Σάκη Παπαδόπουλου  σε πολιτική συζήτηση στο κανάλι του Γιάννη Αλαφούζου.

Σύμφωνα δε με τους ίδιους κύκλους, μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου γι' αυτόν τον «ειδικό» ρόλο, καθώς έχει πλούσιο παρελθόν σε ενέργειες και δηλώσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν παράδοξες. Ως εκ τούτου, η περίπτωσή του προσφερόταν κάλλιστα για ένα... δοκιμαστικό άρσης του εμπάργκο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ιχνηλατηθούν οι σχετικές αντιδράσεις.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Secret, μετά και το πείραμα Παπαδόπουλου, έχουν γίνει ακόμη πιο ηχηρές οι εισηγήσεις για γεφύρωση του τηλεοπτικού χάσματος με τον ΣΚΑΪ (για τις οποίες σας είχε ενημερώσει εδώ και καιρό το «S», αφού εκτός των άλλων, το κανάλι του Φαλήρου διαθέτει εκ προοιμίου ισχυρά ερείσματα στον προεκλογικό ανταγωνισμό των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας).

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωθυπουργικό περιβάλλον σκέφτεται σοβαρά να επιχειρήσει στροφή 180 μοιρών, έστω κι αν κάποιοι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ξορκίζουν την εν λόγω προοπτική κάνοντας λόγο για στρατηγικό λάθος. «Θα είναι σαν να παραδινόμαστε πλήρως στη διαπλοκή που λέγαμε ότι αντιμαχόμαστε», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Καθοριστικό παράγοντα πάντως στο ορατό πλέον ενδεχόμενο να ρίξει νερό στο κρασί του το Μέγαρο Μαξίμου αποτέλεσε και η έκβαση των ευρωεκλογών και του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, η οποία δεν αφήνει περιθώριο... ελλιπούς τηλεοπτικής εκπροσώπησης για το κυβερνών κόμμα, ενόψει των εθνικών εκλογών.