Βόλτες στην... Μικρή μας πόλη

Μια βδομάδα πριν την 1η θερινή του συναυλία - το Σάββατο 15 Ιουνίου στο θέατρο Πέτρας (Πετρούπολή), ο Σταμάτης Κραουνάκης επέλεξε το ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 FM και την εκπομπή του Νίκου Μουρατίδη για μια 3ωρη συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης. Είναι η μοναδική μεγάλη συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μουρατίδης... «κάθε Σαββατοκύριακο από τις 6μμ-9μμ κάνουμε τις βόλτες μας στην «Μικρή μας Πόλη», χωρίς κανένα προορισμό. Σήμερα όμως έχουμε προορισμό. Και λέγεται: Σταμάτης Κραουνάκης»

Ο μεγάλος μας συνθέτης, που μετράει 40 χρόνια καριέρας και έχει δώσει δεκάδες επιτυχιών, θυμήθηκε το ξεκίνημα του με την Βίκυ Μοσχολιού και πως έτρεμαν τα χέρια του, όταν της έπαιζε τα τραγούδια για τα «Σκουριασμένα χείλη». Μίλησε για την συνεργασία του με την Χριστιάννα, τον Γιώργο Μαρίνο, την Δήμητρα Γαλάνη, την Πρωτοψάλτη, την Τσανακλίδου, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Μακεδόνα κτλ. κτλ.

Μίλησε για την αγάπη του για τον κινηματογράφο και το θέατρο, και χωρίς να πει λεπτομέρειες αποκάλυψε το επόμενο project του, που είναι μια οπερέτα βασισμένη στον Αριστοφάνη, και η οποία θα ανέβει τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο από το θέατρο Τέχνης.

Συγκινήθηκε, γέλασε, τραγούδησε, έκανε πλάκα και έκλαψε όταν ο Νίκος Μουρατίδης έβαλε το τραγούδι «Είμαστε ένα». Ένα περίπου άγνωστο κομμάτι που όπως είπε ο ίδιος ο συνθέτης... «είναι ένα τραγούδι που λες στον άλλο «θα φύγω» και σου λέει «φύγε».

Φυσικά και είπαν πολλά για την μεγάλη επιτυχία «Φίλα με», για την συνεργασία του με τον Δημήτρη Μητροπάνο, τα τραγούδια που έδωσε στον Γιάννη Πάριο και αποκάλυψε μάλιστα πως θα έγραφε τραγούδια για την Άννα Βίσση!

Τα μηνύματα στο mail του σταθμού, στα social media και στην ομάδα της Μικρής μας Πόλης στο Face Book ήταν κάτι το απίστευτο. Και δεν ήταν μόνο η πληθώρα αλλά η ποιότητα των μηνυμάτων. Αυτό που εντυπωσίασε επίσης τον Σταμάτη Κραουνάκη ήταν ότι η εκπομπή του Νίκου Μουρατίδη, έχει και πάρα πολλούς ακροατές εκτός Ελλάδας. Τα μηνύματα από Μόντρεαλ, Τορόντο και Βανκούβερ (Καναδά), Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Γερμανία, Αγγλία, Φιλανδία, Γαλλία, Ντουμπάι κλπ. τον ενθουσίασαν.....