Το Σάββατο 22 Ιουνίου τα Παραπολιτικά κυκλοφορούν με 2 μεγάλες προσφορές

Μη χάσετε τον νέο τόμο της μνημειώδους συλλεκτικής σειράς «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ» από την Εκδοτική Αθηνών, «ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ»

Στον νέο τόμο της «Ελληνικής Μυθολογίας» της Εκδοτικής Αθηνών περιέχονται τα μυθολογήματα που πλάστηκαν για τον Ηρακλή και για δύο από τις μεγαλύτερες εκστρατείες των Ελλήνων: των Αργοναυτών στην Κολχίδα και των Aργείων βασιλιάδων στη Θήβα. Στον τόμο που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο με τα Παραπολιτικά περιλαμβάνονται όλοι οι μύθοι για τον μεγαλύτερο ήρωα της παγκόσμιας ιστορίας, τον Ηρακλή. Η παράδοση τον συνδέει με το Άργος και τη Θήβα, όπου γεννήθηκε, χώροι στους οποίους θα πρέπει να δημιουργήθηκε κάποτε ως τοπικός ήρωας. Ωστόσο, με τους άθλους και τις πράξεις του ξεπέρασε τα όρια της τοπικής παράδοσης και αναδείχθηκε ήρωας πανελλήνιος. Eτσι, δεν μπορεί να περιοριστεί σε έναν συγκεκριμένο μυθολογικό κύκλο. Παράλληλα με τους άθλους που εξετέλεσε μόνος του, επιχείρησε και μεγάλες εκστρατείες, κυριεύοντας, μάλιστα, πρώτος αυτός την Τροία. Είναι ο μόνος ήρωας που όταν πέθανε αξιώθηκε να ανέβει στον Όλυμπο και να παντρευτεί μια θεά, την Ήβη, για να ζήσει αθάνατος και αγέραστος ανάμεσα στους Ολύμπιους. Τα πρώτα χρόνια, οι δώδεκα άθλοι, οι μύθοι για τον θάνατο και την αποθέωσή του, αλλά και παραλλαγές των γνωστών μύθων και πολλές ακόμα άγνωστες περιγραφές για τον μεγάλο αυτό ήρωα της Ελληνικής Μυθολογίας αναλύονται διεξοδικά στον νέο τόμο της σειράς.

Η «Ελληνική Μυθολογία», της Εκδοτικής Αθηνών είναι ένα μνημειώδες έργο - ορόσημο, το οποίο συνέγραψε ο κλασικός φιλόλογος και ομηριστής, καθηγητής Ιωάννης Κακριδής σε συνεργασία με μία ομάδα 25 εκλεκτών επιστημόνων, Ελλήνων και ξένων. Για πρώτη φορά καλύπτεται όλο το μυθολογικό υλικό που μας παρέδωσε η αρχαία γραμματεία ως τις μικρότερες πτυχές του και αναδεικνύεται η αξία της εθνικής μας κληρονομιάς και της μεγάλης προσφοράς του ελληνικού μύθου στον παγκόσμιο πολιτισμό. Η «Ελληνική Μυθολογία» της Εκδοτικής Αθηνών, είναι ένα έργο υψηλής αισθητικής, εικονογραφημένο με τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης που φωτογραφήθηκαν ειδικά γι' αυτή την έκδοση σε 300 και πλέον μουσεία απ' όλα τα μέρη του κόσμου. Πρόκειται για την πιο πλήρη, έγκυρη, χρηστική και προσιτή σε αναγνώστες κάθε ηλικίας, έκδοση της ελληνικής μυθολογίας που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην Ελλάδα! Είναι χωρισμένη σε υπερπολυτελείς, σκληρόδετους θεματικούς τόμους, στους οποίους εξιστορούνται και αναλύονται οι μύθοι για όλες τις θεότητες, από το Δωδεκάθεο ως τους μικρότερους θεούς, και για όλους τους ήρωες, από τους πανελλήνιους ως τους τοπικούς. Εξετάζονται επίσης όλες οι παραλλαγές των μύθων και οι τοπικές παραδόσεις που σώθηκαν ως σήμερα. Η Κοσμογονία, ο Τρωικός Πόλεμος και οι Αργοναύτες είναι μερικά μόνο από τα συναρπαστικά θέματα που θα βρει ο αναγνώστης στην εκπληκτική αυτή έκδοση, που αναδεικνύει μέσα από το πλήθος των μυθολογικών διηγήσεων τον θαυμαστό κόσμο της αρχαιότητας.

Βιογραφικό συγγραφέα:
O κλασικός φιλόλογος και ομηριστής Ιωάννης Θ. Κακριδής (1901 – 1992) γεννήθηκε στην Αθήνα, πήρε το διδακτορικό δίπλωμα του Πανε¬πιστημίου Αθηνών και δίδαξε ως καθηγητής της Κλασικής Φιλολογίας στα Πανεπιστήμια Θεσσαλο¬νίκης, Αθηνών, Στοκχόλμης, Ουψάλας και Λουντ της Σουηδίας και Τυβίγγης της Γερμανίας. Διατέλε¬σε πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του Κέντρου Οδυσσειακών Μελετών Ιθάκης. Το επιστη¬μονικό έργο του Κακριδή, που μαζί με τη γονιμότατη ακαδημαϊκή του διδασκαλία τον καθιέρωσε ως κο¬ρυφαίο Έλληνα φιλόλογο. Με τα 40 περίπου βιβλία του και τα πάνω από 200 άρθρα και μελέτες του δι¬καιωματικά χαρακτηρίζεται ως πλήρης φιλόλογος, αφού μελέτησε πολλούς τομείς της αρχαίας ελληνι¬κής γραμματείας. Ειδικότερα, από τους αρχαίους συγγραφείς τον απασχόλησαν ο Όμηρος και ο Θουκυδίδης. Οι ερ¬γασίες του για τον Όμηρο έφεραν τον Κακριδή στην πρώτη σειρά των φιλολόγων της εποχής μας καθώς έγινε εισηγητής της γονιμότερης μεθόδου ερμηνείας των ομηρικών ποιημάτων της «νεοανάλυσης», με τα έργα του Ομηρικές έρευνες (1944), Ομηρικά θέματα (1954), Ξαναγυρίζοντας στον Όμηρο (1971), Προο¬μηρικά - Ομηρικά. Ησιόδεια (1980) και το Μήνυμα του Ομήρου (1985). Αλλά και η μνημειακή μετάφρα¬ση της Ιλιάδας (1955) και της Οδύσσειας (1965), που φιλοτέχνησε μαζί με τον Νίκο Καζαντζάκη, δεν αποτελεί μόνο σημαντικό μεταφραστικό άθλο, αλλά και συνέβαλε και στη γνωριμία των Νεοελλήνων με τα ομηρικά έπη. Αξιόλογο είναι επίσης το ερευνητικό έργο του Κα-κριδή στον τομέα της μελέτης της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Επιστέγασμα των πολυετών εργασιών του στον τομέα αυτό είναι η έκδοση της πεντάτομης «Ελληνικής Μυθολογίας» της ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΑΘΗ¬ΝΩΝ. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο που ο Κα-κριδής σχεδίασε και επεξεργάστηκε, έγραψε μεγάλο μέρος ο ίδιος και παράλληλα συντόνισε τα κείμενα 25 άλλων ειδικών στη μυθολογία επιστημόνων, Ελλήνων και ξένων, που περιέχονται σ’ αυτό.

Ένα κουπόνι αξίας €75 για τις παιδικές κατασκηνώσεις The RANCH - 10 ημέρες με 280€ (αντί για 355€)

Ζήστε ένα αξέχαστο καλοκαίρι σε ένα τόπο θρυλικό! Στη μαγευτική κοιλάδα του Σοφικού Κορινθίας ένας θρύλος ζωντανεύει σε μια έκταση 330 στρεμμάτων. Σε απόσταση μόλις 97 χιλιομέτρων από την Αθήνα, το The RANCH σας προσφέρει με ασφάλεια στιγμές δράσης, άθλησης, ψυχαγωγίας, χαλάρωσης και παιχνιδιού σε ένα χώρο που «δένει» αρμονικά το φυσικό περιβάλλον με τις υπερσύγχρονες οικολογικές μας εγκαταστάσεις άθλησης & διαμονής
Για παιδιά 6 έως 16 ετών

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟΥ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ
1. Δικαίωμα χρήσης του κουπονιού έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους και ασκούν νομίμως την επιμέλεια και γονική μέριμνα των ανήλικων τέκνων που καρπώνονται την προσφορά.
2. Το εκπτωτικό κουπόνι των εβδομήντα πέντε (75,00) ευρώ ισχύει για ένα δεκαήμερο διαμονής ενός παιδιού ηλικίας 6 έως 16 ετών στις παιδικές κατασκηνώσεις THE RANCH, που βρίσκονται στην Κοιλάδα Σοφικού Κορινθίας, για μία κατασκηνωτική ημιπερίοδο και αφαιρείται από το συνολικό κόστος ανά άτομο, αρχικού ποσού τριακοσίων πενήντα πέντε (355,00) ευρώ.
3. Οι κατασκηνωτικές ημιπερίοδοι διάρκειας δέκα (10) ημερών έκαστη, χωρίζονται ως εξής: α) 02-08-2019 έως 12-08-2019 και β) 13-08-2019 έως 23-08-2019. Η επιλογή της κατασκηνωτικής ημιπεριόδου εξαρτάται από την διαθεσιμότητα της κατασκήνωσης, για την οποία θα τηρηθεί υποχρεωτικά σειρά χρονικής προτεραιότητας.
4. Το κουπόνι δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ούτε δύναται να ζητηθεί η αντικατάστασή του με οιοδήποτε άλλο αντάλλαγμα.
5. Κάθε κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μεμονωμένα άτομα ηλικίας 6 έως 16 ετών και αποκλειστικά για μία ημικατασκηνωτική περίοδο. Δεν επιτρέπεται χρήση δεύτερου κουπονιού από το ίδιο άτομο για την ίδια ή άλλη ημικατασκηνωτική περίοδο. Δεν επιτρέπεται χρήση κουπονιού στα άτομα που έχουν κάνει κράτηση στις παιδικές κατασκηνώσεις THE RANCH πριν τις 15-06-2019. Η διάρκεια της προσφοράς είναι από τις 15-06-2019 έως τις 13-07-2019.
6. Το κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι την προηγούμενη ημέρα της κυκλοφορίας του επόμενου κατά σειρά φύλλου της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, άλλως η εφημερίδα και η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ δικαιούνται να αρνηθούν την κάρπωση της προσφοράς.
7. Για την ισχύ του κουπονιού θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στα παρακάτω στοιχεία τις ώρες 08:00 έως 17:00, κατά τις εργάσιμες ημέρες. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: τηλ. 210 4100121 / 210 4100122, φαξ: 210 4100123/ email:info@ranch.gr, website: htpp://www.ranch.gr, www.facebook.com/theranchsa
8. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιοδήποτε πραγματικό, νομικό ή άλλης φύσεως ελάττωμα τυχόν παρουσιάσει η παρούσα προσφορά καθώς και για οποιαδήποτε βλάβη τυχόν προκληθεί στον χρήστη-αναγνώστη του εκπτωτικού κουπονιού ή στο παιδί ηλικίας 6 έως 16 ετών εξ οιουδήποτε λόγου και αιτίας. Δεν φέρει επίσης καμία ευθύνη σχετική με καθυστερήσεις, αλλαγές, ακυρώσεις, ματαιώσεις, αδυναμία αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς εξαιτίας τοπικών αργιών και εορτών ή άλλων συνθηκών που εμποδίζουν την χρήση του κουπονιού και οι οποίες δεν αποδίδονται σε δόλο ή βαριά αμέλειά της. Επίσης, ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση που δεν δύναται να τηρήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το παρόν για λόγους ανωτέρας βίας, και ουδόλως εγγυάται καθ' οιονδήποτε τρόπο για την ποιότητα/καταλληλότητα/εμπορευσιμότητα οιουδήποτε προϊόντος/υπηρεσίας της παρούσας προσφοράς, καθώς και ουδεμία ευθύνη φέρει για οιαδήποτε απώλεια ή ζημία (συμπεριλαμβανομένης της έμμεσης ή αποθετικής ζημίας) ή σωματική βλάβη ή περιουσιακή ζημία ήθελαν τυχόν υποστούν οιοσδήποτε ένεκα της αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η εταιρεία με την επωνυμία «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.»

9. Η εφημερίδα ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του κουπονιού ή σε περίπτωση εξάντλησης των θέσεων της κατασκήνωσης.
10. Οι παρόντες όροι και οι κάθε είδους συμβατικές και εξωσυμβατικές σχέσεις που προκύπτουν κατ’ εφαρμογή τους διέπονται από το ελληνικό δίκαιο. Κάθε διαφορά σχετικά με την παρούσα προσφορά, που ενδέχεται να προκύψει στο μέλλον, υποβάλλεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων των Αθηνών.
11. Οι όροι του Διαγωνισμού δύναται να τροποποιηθούν οποτεδήποτε από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Κάθε τροποποίηση θα ισχύει από το χρόνο δημοσίευσής της στην ιστοσελίδα της εφημερίδας www.parapolitika.gr.
12. Η χρήση του κουπονιού προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παρόντων όρων.