Παρά το γεγονός ότι όλα έδειχναν πως οι εκκαθαριστές, σε συνεννόηση με τις τράπεζες, θα προχωρούσαν μέσα στον Ιούνιο στον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του Mega, εσχάτως φαίνεται να αλλάζουν τα σχέδια, με τη διαδικασία να μετατίθεται για το φθινόπωρο. Μάλιστα, λέγεται ότι καθοριστικό ρόλο στη μετάθεση της ημερομηνίας έχουν παίξει οι πολιτικές εξελίξεις. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν ότι κανένας -πλην του Ιβάν Σαββίδη- δεν επιθυμούσε να τρέξει ο σχετικός διαγωνισμός. Και όταν λέμε «κανένας», δεν εξαιρούμε και τους τρεις καναλάρχες, που, όπως αποκαλύψαμε την προηγούμενη εβδομάδα, φαίνεται να έχουν συγκροτήσει άτυπη συμμαχία, σχεδιάζοντας να «χτυπήσουν» από κοινού την Ταινιοθήκη του πάλαι ποτέ Μεγάλου Καναλιού. Αλλωστε, οι νυν καναλάρχες, κ. Βαρδινογιάννης, Κυριακού και Αλαφούζος, δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να βιάζονται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ο μόνος που κόπτεται και δεν το κρύβει είναι ο ιδιοκτήτης του Open, Ιβάν Σαββίδης, που θέλει πάση θυσία να πάρει την Ταινιοθήκη του Mega, αφού θεωρεί ότι μόνο έτσι αξίζει να συνεχίσει να επενδύει στην τηλεοπτική μπίζνα. Σε κάθε περίπτωση, να σημειωθεί ότι οι εκκαθαριστές σκέφτονται να «σπάσουν» σε τρία διαφορετικά κομμάτια τα περιουσιακά στοιχεία, βγάζοντας ξεχωριστά τη μυθοπλασία, το αρχείο των ειδήσεων και το σήμα του καναλιού.

Με τον τρόπο αυτόν φιλοδοξούν να εξασφαλίσουν περισσότερα χρήματα από την όλη διαδικασία. Πάντως με βάση τους υπολογισμούς που έχουν κάνει και με δεδομένο το ζωηρό ενδιαφέρον που καταγράφεται τόσο από τους νυν καναλάρχες (Βαρδινογιάννης, Κυριακού, Αλαφούζος, Σαββίδης) όσο και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, οι τράπεζες εκτιμούν ότι το συνολικό ποσό που θα εξασφαλίσουν από την «πώληση» των περιουσιακών στοιχείων του Mega κάλλιστα μπορεί να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ.

Για την ιστορία και μόνο, να αναφερθεί ότι ο Ιβάν Σαββίδης, στην περίπτωση που ανακηρυσσόταν υπερθεματιστής, θα προχωρούσε στη μετονομασία του Open σε Mega.

Πηγή: Secret