Σε κούρσα για δύο εξελίσσεται η διάδοχη κατάσταση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, καθώς θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση της Ολγας Τρέμη μετά το τέλος της τρέχουσας τηλεοπτικής σεζόν. Παρά τις διαχρονικά καλές σχέσεις του με την παρουσιάστρια, ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, έχει πάρει εδώ και καιρό τις αποφάσεις του, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τόσο το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται για τη Μεσογείων και την πτώση των «Mega Γεγονότων» από την πρώτη θέση μετά από χρόνια, όσο και τα μηνύματα ανησυχίας που εκπέμπονται από την πλευρά των μετόχων. 

Μέχρι στιγμής, φαβορί για την αντικατάσταση της Τρέμη φαντάζουν η Σία Κοσιώνη και η Μαρία Σαράφογλου. Η πρώτη όμως, έχει συμβόλαιο σε ισχύ με τον ΣΚΑΪ (ανανέωσε πέρυσι), ενώ η δεύτερη κάθε άλλο παρά αγαστές σχέσεις διατηρεί με σημαντική μερίδα συντελεστών του δελτίου. 

Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται το σενάριο της προώθησης ενός προσώπου-έκπληξη με τη συγκατάθεση των τριών ισχυρών του «Τηλέτυπου». Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στο Mega επιμένουν ότι το μέτωπο αυτό θα προκαλέσει άλλη μία διελκυστίνδα μεταξύ Βαρδή, Μπόμπολα και Ψυχάρη, αφού όλες οι πλευρές είναι λογικό να θέλουν να ελέγξουν τη διαδικασία επιλογής της κεντρικής παρουσιάστριας (ή παρουσιαστή, αν αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό) του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, για λόγους τόσο ουσίας όσο και γοήτρου. 

Πάντως, οι ίδιοι κύκλοι διαμηνύουν πως, ως είθισται το τελευταίο διάστημα, θα προκριθεί μία λύση που θα είναι αποδεκτή από το σύνολο των μεγαλομετόχων. Ανεξάρτητα, πάντως, από τα παραπάνω, αξίζει να αναφερθεί ότι πρώτη εδώ και καιρό η στήλη έχει αποκαλύψει το σενάριο Κοσιώνη για τις ειδήσεις του Μega. Τότε, ο διευθυντής ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού είχε αντιδράσει, διαψεύδοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, τα όσα γράφαμε. Οπως όμως προκύπτει από τα γεγονότα, μάλλον δικαιωνόμαστε από την τροπή που έχουν λάβει τα πράγματα, αφού η περίπτωση της Σίας Κοσιώνη θεωρείται ως επικρατέστερη.