Δραστήρια ήταν και φέτος η περιοδεία που πραγματοποίησε, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Τζέφρι Πάιατ.

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, επισκέφτηκε και το περίπτερο των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, στο οποίο από το πρωί έχουν παραβρεθεί πολλοί πολιτικοί

Ο κ. Πάιατ ξεκίνησε την περιοδεία του από το περίπτερο 6 για τον αγροτουρισμό και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο περίπτερο 12 που είναι αφιερωμένο στην "Ψηφιακή Ελλάδα" (Digital Greece). Εκεί στάθηκε ιδιαίτερα στο Innovation Hub, το οποίο υποστηρίζεται από την αμερικανική πρεσβεία, και συζήτησε με όλους τους ιθύνοντες των περιπτέρων.

Ο αμερικανός πρέσβης τίμησε και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα περίπτερα που φιλοξενούνται ενώ βρέθηκε και στο υπουργείο Τουρισμού αλλά και το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ακόμη, ο κ. Πάιατ επισκέφτηκε το περίπτερο των "Γιατρών του Κόσμου" και την εκδήλωση που διοργάνωσε η Onex.

Τέλος, ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα βρέθηκε στο περίπτερο της εφημερίδας "Παραπολιτικά", όπου και συνομίλησε με τα διευθυντικά στελέχη και τον εκδότη της εφημερίδας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πάιατ αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πόδι, μετά από το πρόσφατο ατύχημά του, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στην επιθυμία του να περιοδεύσει τη φετινή ΔΕΘ και να έρθει σε επαφή με τα περίπτερα και τους ανθρώπους της Έκθεσης.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ επανέλαβε την  δέσμευση των ΗΠΑ για περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας , παραλαμβάνοντας το πρώτο τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στην ελληνική οικονομία, στην εκδήλωση απονομής των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος».