Αύριο, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία και πολλές αποκλειστικότητες. Αποκαλυπτικά θέματα, ρεπορτάζ και μεγάλες προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας!

Διαβάστε:
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ «Π»

Θα προασπίσουμε κάθε χιλιοστό εθνικού εδάφους
• Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας συστήνει στην Τουρκία να μετράει το μέγεθός της αναλογικά με τη σκιά της και όχι με βάση τα όνειρά της
• Θεωρεί ότι ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου δεν μπορεί να αποκλειστεί
• Προαναγγέλλει συμφωνία για τις ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία
• Αποκαλύπτει τι θα συζητήσει ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου και τη νέα βαλκανική πολιτική της Ελλάδας

Διαβάστε ακόμα
Το πόκερ της Αγκυρας, οι βαριές σκιές στο ΝΑΤΟ και το παρασκήνιο στο Λονδίνο

Γράφουν σήμερα
Αγγ. Συρίγος, Κωνστ. Λαμπρόπουλος, Μάνος Καραγιάννης, Κωνσταντίνος Γρίβας

Γιώργος Κουμουτσάκος
Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Να προετοιμαστούμε για όλα τα σενάρια»


Αιφνιδιασμός με στόχο το ΚΙΝΑΛ και τη Φώφη
Ρελάνς Τσίπρα με Παπανδρέου για... πρόεδρο

Γιώργος Αυτιάς: Ποιες κατηγορίες κατοχυρώνουν δικαίωμα
Συνταξιούχοι ετών 56,5


Παρασκήνιο
Τι σκέφτεται ο Σαμαράς για το μέλλον
Πώς ερμηνεύει το στενό του περιβάλλον όσα είπε στο συνέδριο της ΝΔ για μεταναστευτικό και διπλωματία


Νίκος Φίλης, πρώην υπουργός Παιδείας
«Χρειάζεται γενναία αποτίμηση»


Διαβάστε αύριο στο Secret

• Πολιτικός καφές: Ο Μίμης επόπτευε Novartis, «Noor-1», Βγενόπουλο αλλά και Σημίτη
• Σε περιπέτειες: Από τις πίστες στα δικαστήρια ο Πλούταρχος
• Μάγεψε στο Λονδίνο η Celia Kritharioti

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Αυτό το Σάββατο κυκλοφορούν με 3 μεγάλες προσφορές

Μη χάσετε τον 3ο σκληρόδετο τόμο της μνημειώδους συλλεκτικής σειράς βιβλίων "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους" του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου, «Μηδικοί ή Περσικοί Πόλεμοι και η Ηγεμονία των Αθηναίων

Σ’ αυτό το βιβλίο ο Παπαρηγόπουλος ιστορεί τις μεγάλες στιγμές των αρχαίων χρόνων του ελληνισμού. Ο Δαρείος οργανώνει τους Πέρσες για τη μεγάλη εκστρατεία του ενάντια στην Ελλάδα. Ο Δάτης, ο Αρταφέρνης, ο Ξέρξης και ο Μαρδόνιος την πραγματοποιούν, αλλά υφίστανται εξευτελιστικές ήττες στον Μαραθώνα, τις Θερμοπύλες, τη Σαλαμίνα, τις Πλαταιές. Η δόξα της Ελλάδας φτάνει στο αποκορύφωμά της. Οι πρόγονοί μας, με επικεφαλής τη Σπάρτη, αλλά κυρίως την Αθήνα, πετυχαίνουν σπουδαία πολεμικά κατορθώματα από τα οποία προβάλλει η μεγαλοφυΐα του Θεμιστοκλή, η σύνεση του Αριστείδη και η γενναιότητα όλων. Στο προσκήνιο εμφανίζεται τώρα ο Περικλής και η αθηναϊκή ηγεμονία. Ο ελληνικός πολιτισμός αγγίζει την τελειότητα και τα θαυμαστά επιτεύγματα στην τέχνη, τον λόγο και τη σκέψη.

Είναι ο χρυσός πέμπτος αιώνας, που σφραγίζει ανεξίτηλα τη μακρά πορεία των Ελλήνων μέσα στην ιστορία.
Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος (1815-1891) είναι ο ιστορικός που με το έργο του θεμελίωσε την ιστορική συνέχεια του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές στη δημιουργία της νεοελληνικής εθνικής ταυτότητας. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1815 και πέθανε στην Αθήνα το 1891. Το 1821, μετά τον απαγχονισμό του πατέρα του μαζί με άλλους Έλληνες προκρίτους, κατέφυγε με τη μητέρα του στην Οδησσό, όπου σπούδασε στο λύκειο Ρισελιέ ως υπότροφος του αυτοκράτορα της Ρωσίας Αλέξανδρου Α'. Το 1830 ήρθε στην Ελλάδα και συνέχισε τις σπουδές του στην Αίγινα και αργότερα σε γαλλικά και γερμανικά πανεπιστήμια.


Το έργο αυτό του Κ. Παπαρρηγόπουλου, έτσι όπως έχει συγγραφεί – απόρροια βασανιστικής έρευνας σε όλες τις γνωστές πηγές του καιρού του, με κριτική υπευθυνότητα, με στοχασμό, αλλά και με λογοτεχνική αρτιότητα, που το κάνει ευχάριστο ανάγνωσμα-, αποτελεί ακτινογραφία του ιστορικού κορμού και της ψυχής του έθνους μας, που αποκαλύπτει τα προτερήματα και τα ελαττώματα των ανθρώπων που κατοίκησαν τον χώρο γύρω από τη Μεσόγειο και μέσα στο Αιγαίο, που εξαπλώθηκαν από την κάτω Ιταλία ως τον Ινδό ποταμό, που κυριάρχησαν επί χίλια χρόνια μέσω της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, που διατήρησαν την εθνική τους συνοχή όταν επί αιώνες υποτάχθηκαν σε Ρωμαίους, Φράγκους και Οθωμανούς, και είχαν το θάρρος και τη δύναμη του φρονήματος να ξαναχτίσουν και την κρατική παρουσία τους με τη μεγάλη επανάστασή τους, το 1821.

Στην Ιστορία του ο Κ. Παπαρρηγόπουλος λέει την αλήθεια, και μέσα από αυτή την αλήθεια προβάλλει η αδιάσπαστη ενότητα των ελληνικών αιώνων, χωρίς συνθήματα και εθνικιστικούς ενθουσιασμούς: η ψυχρή παρατήρηση των γεγονότων είναι το εργαλείο του, που τυχαίνει να δικαιώνουν την πίστη του στην αιωνιότητα του ελληνισμού. Η "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους" είναι ένα έργο ρηξικέλευθο, που γράφτηκε στα μέσα του 19ου αιώνα στην αρχαΐζουσα-καθαρεύουσα και επηρέασε όσο κανένα άλλο την πνευματική πορεία της Ελλάδας. Τα Παραπολιτικά προσφέρουν το μνημειώδες έργο του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου σε μια εκπληκτική έκδοση που επιμελήθηκαν κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και ιστορικοί, μεταγραμμένη στη νεοελληνική γλώσσα, για να μπορεί κάθε Ελληνίδα και Έλληνας να απολαύσει το μεγαλείο της ελληνικής ιστορίας. Η σημαντική αυτή σειρά βιβλίων έρχεται στα χέρια σας σε πολυτελείς σκληρόδετους τόμους, που θα αποτελέσουν κόσμημα για κάθε οικογενειακή βιβλιοθήκη.
Πρωτοσελιδο__5_

secret__10_