Χαμόγελα και κλίμα αισιοδοξίας επικρατούν στην ΕΡΤ, μετά από μία εντυπωσιακή ομολογουμένως εβδομάδα για τη δημόσια τηλεόραση. Η καλή ημέρα φάνηκε από το πρωί - από πολύ νωρίς κιόλας! - αφού η νέα πρωινή εκπομπή με παρουσιαστές τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά έκανε διψήφια νούμερα, μία μόλις εβδομάδα μετά την έναρξή της. Η καινούργια ομάδα της πρωινής ζώνης βρίσκει ρυθμό, καλή ροή και ενδιαφέρουσα θεματολογία και η πορεία της εκτιμάται ότι θα είναι διαρκώς ανοδική.

Ακολούθησε το βραδινό δελτίο ειδήσεων, με νέο σκηνικό σε καινούργιο στούντιο, που κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ φιλοξένησε και την αποκλειστική συνέντευξη του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, που έβγαλε ειδήσεις και συζητήθηκε ευρέως, με αναφορές και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της επομένης ημέρας.

Ταυτόχρονα, η εκπομπή "10" με παρουσιάστρια την Όλγα Τρέμη παρουσιάζει σταθερή άνοδο στην τηλεθέαση, κερδίζοντας σιγά σιγά την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών. Η ΕΡΤ εξάλλου είναι το μοναδικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας που - εν μέσω των κρίσιμων πολιτικών και διεθνών εξελίξεων - προσφέρει κάθε βράδυ στο κοινό σχολιασμό και πληροφορία μέσα από τη βραδινή τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή της. Η συνέντευξη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη μάλιστα ήταν ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία, καθώς ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είχε δώσει καμία συνέντευξη σε κανένα τηλεοπτικό μέσο από την ημέρα που ορκίστηκε τον περασμένο Ιούλιο. Παράλληλα, η αξιοπιστία και ο πλουραλισμός της νέας δημόσιας τηλεόρασης δοκιμάστηκε με επιτυχία στη συνέντευξη αυτή, καθώς ο υπουργός δέχτηκε ερωτήματα για όλα τα θέματα που αφορούν στις αρμοδιότητές του και για όλες τις κατηγορίες που του έχει απευθύνει η αντιπολίτευση το τελευταίο διάστημα.

"Σφραγίδα" αξιοπιστίας και πλουραλισμού αποτελεί και η επιλογή του νέου γενικού διευθυντή της ΕΡΤ3. Ο δημοσιογράφος Φίλιος Στάγκος επελέγη λόγω της πλούσιας και επιτυχημένης σταδιοδρομίας του, ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως φίλα προσκείμενος στο κυβερνών κόμμα.