Περίεργα πράγματα ακούγονται ότι συμβαίνουν στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με τη σιωπή να κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα, αφού οι συντάκτες επιδεικνύουν ευαισθησία όταν αφορά τους άλλους. Εσχάτως ακούγεται (μεταξύ των άλλων) ότι κυκλοφορούν κάτι επιταγές που δόθηκαν τον περασμένο Ιούνιο έναντι οφειλών στους εργαζομένους, προκειμένου η εταιρεία να πάρει τα 200.000 ευρώ, καθώς προϋπόθεση καταβολής του ποσού ήταν να μην υπάρχουν οφειλές προς το προσωπικό.

Ο λόγος που δόθηκαν οι επιταγές είχε να κάνει με την προϋπόθεση που υπήρχε σχετικά με την εξόφληση των οφειλομένων προς τους εργαζομένους. Βέβαια, μετά τα δεδομένα άλλαξαν, αλλά ξέμειναν οι επιταγές, για τις οποίες οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι ρίχνει τηλέφωνα ο κ. Μανωλάκος (ως τι ακριβώς δεν έχουμε καταλάβει). Τελικά, όπως είναι γνωστό, τα 200 χιλιάρικα δεν μπήκαν και πλέον τα πράγματα έχουν αρχίσει να ζορίζουν στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλέον και ο Νίκος Παππάς για να προσέχει σε άλλα επίπεδα την εφημερίδα. Και όπως γίνεται σε όλες τις καλές αριστερές οικογένειες, η γερουσία αναλαμβάνει να τραβήξει το αυτί στα άτακτα παιδιά, για να καθίσουν ήσυχα και να μην ξεφύγει η κατάσταση και γίνουν βούκινο ανά το Πανελλήνιο. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές αποτελούν πλέον «κανονικότητα», με την Άντα Ψαρρά και τον Τάσο Παππά να τις… απολαμβάνουν, από τη στιγμή που δεν προέρχονται από «δυνάστη επιχειρηματία». Φυσικά, οι καθυστερήσεις δεν είναι το μόνο ζήτημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι «Συντάκτες», αλλά και η πτώση της κυκλοφορίας και της διαφήμισης.

Όλο αυτό το σκηνικό έρχεται να προσγειώσει την επαναστατική εφημερίδα των «Συντακτών» στην κανονική αγορά, δημιουργώντας τεράστια ζητήματα στην ομαλή λειτουργία της εν λόγω εκδοτικής επιχείρησης. Με δεδομένο ότι ιδιοκτήτες είναι αποκλειστικά οι αναγνώστες, αναμένουμε να δούμε αν μαζικά θα αποφασίσουν να ρίξουν ζεστό χρήμα στην επιχείρηση, μήπως και ομαλοποιηθούν οι πληρωμές των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση, θα έχει αξία ένα πύρινο άρθρο από την Άντα Ψαρρά για τις εκδοτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν ως κάτεργα.