Νικόλαος Τσελεμεντές ΤΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ: Εύκολα και Γρήγορα. Μη χάσετε τον 4ο σκληρόδετο τόμο της νέας σειράς βιβλίων με τις αυθεντικές συνταγές του πρώτου Έλληνα Master Chef, Νικόλαου Τσελεμεντέ, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου με τα Παραπολιτικά!

Αυτό το Σάββατο αποκτήστε τον τέταρτο τόμο της νέας σειράς βιβλίων με τις αυθεντικές συνταγές του Νικόλαου Τσελεμεντέ, «ΤΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ: Εύκολα και Γρήγορα». Σκέψη, κόπος, χρόνος. Το τρίπτυχο που μπαίνει ανάμεσα σε εμάς και σε ένα νόστιμο πιάτο με λογικό κόστος και καλά υλικά. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζουν μόνο οι πολυάσχολοι γονείς, μαμάδες και μπαμπάδες, ούτε μόνο οι φοιτητές που ζουν μακριά από το πατρικό σπίτι. Εργαζόμενοι με εξαντλητικά ωράρια, εργένηδες που δεν χρειάστηκε να μάθουν να μαγειρεύουν (αλλά τώρα δεν έχουν κανέναν άλλο να το κάνει), άνθρωποι που πραγματικά θέλουν το καλό φαγητό αλλά αντιπαθούν το πολύωρο τετ α τετ με τις κατσαρόλες.

Ακόμα και όσοι από εμάς λατρεύουμε το μαγείρεμα, έρχονται στιγμές που θέλουμε να μαγειρέψουμε κάτι εύκολο και γρήγορο. Είναι όμως μια συνταγή εύκολη και γρήγορη, ας πούμε μια μακαρονάδα, μια ομελέτα, μια σαλάτα, κάτι που δεν μπορεί να βρεθεί ακόμα και στις πρώτες θέσεις της γαστρονομίας; Μα ασφαλώς όχι! Πάρα πολλές διάσημες συνταγές από ολόκληρο τον κόσμο είναι εύκολες και γρήγορες: η αφράτη γαλλική ομελέτα που γίνεται μόνο με αβγά και βούτυρο, η ιταλική μακαρονάδα με τη σάλτσα "Aglio olio", μόνο με σκόρδο και ελαιόλαδο και η επίσης ιταλική σαλάτα Caprese μόνο με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό, τα δικά μας λαδερά, το γαλλικό "Filet au poivre" δηλαδή μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα από πιπέρι, η ισπανική κρύα σούπα γκασπάτσο. Ο κατάλογος είναι ατέλειωτος και αυτό σημαίνει πως μπορεί κάποιος να φάει καλά, χωρίς να καταφύγει σε ένα έτοιμο κατεψυγμένο γεύμα, σε σουβλάκι ή σε μια έτοιμη πίτσα από delivery. Για ένα εύκολο και γρήγορο μαγείρεμα λοιπόν, πέρα από την κατάλληλη συνταγή, ένα μεγάλο θέμα είναι τα εργαλεία που διαθέτουμε.

Για παράδειγμα, τα αντικολλητικά τηγάνια είναι μια πολύ μεγάλη ευκολία, όπως είναι και η κουζινομηχανή που κόβει τα λαχανικά όσο μικρά θέλουμε αντί να τα κόβουμε με το χέρι, καθώς και η μουλινέτα που λιώνει τα πάντα εν ριπή οφθαλμού (αντί να ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο το λιώνουμε και μαγειρεύεται στο ⅙ το χρόνου...). Φυσικά, άλλο είναι ο χρόνος της προετοιμασίας και άλλο ο πραγματικός χρόνος μαγειρέματος. Αν εξαιρέσουμε τα αβγά, τα τοστ και κάποιες σαλάτες, που χρειάζονται από 5 έως 10 λεπτά για να ετοιμαστούν, σχεδόν όλα τα υπόλοιπα φαγητά, χρειάζονται τουλάχιστον 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους. Οπότε αν έχουμε αποφασίσει να απολαμβάνουμε σε σταθερή βάση ωραία φαγητά, εύκολα και γρήγορα, καλό είναι να οργανωθούμε κόβοντας τα απαραίτητα λαχανικά ή ετοιμάζοντας το μείγμα του κιμά για μπιφτέκια από την προηγουμένη μέρα.

Ο "Τσελεμεντές -Οδηγός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής", το εμβληματικό σύγγραμμα του διάσημου αρχιμάγειρα Νικόλαου Τσελεμεντέ που άλλαξε την πορεία της ελληνικής μαγειρικής όταν δημοσιεύτηκε το 1926, περιέχει μια απίστευτη ποικιλία συνταγών, ανάμεσά και πολλές νόστιμες, εύκολες και γρήγορες συνταγές, για όλα τα γούστα. Το νέο βιβλίο της σειράς «ΤΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ: Εύκολα και Γρήγορα» που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο με τα Παραπολιτικά, περιλαμβάνει συνταγές που ταιριάζουν με τον απαιτητικό και ταχύ βηματισμό της σύγχρονης ζωής και σας λύνουν το πρόβλημα, τι να φάμε σήμερα.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Οι κατηγορίες του βιβλίου με τις καλύτερες εύκολες και γρήγορες συνταγές του Νικ. Τσελεμεντέ είναι:

- Για πρωτάρηδες
- Με λίγα υλικά
- Νόστιμα και γρήγορα
- Για ένα ανεπίσημο κάλεσμα
- Υγιεινά στο άψε σβήσε
- Γλυκά χωρίς κόπο


Τα Παραπολιτικά προσφέρουν στην ελληνική οικογένεια την νέα συλλεκτική σειρά βιβλίων που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι, με τις αυθεντικές συνταγές του του «Συνταγματάρχη της Ελληνικής Κουζίνας», Νικόλαου Τσελεμεντέ! Τα νέα βιβλία του Τσελεμεντέ, «Τα Θεματικά», περιλαμβάνουν τις αυθεντικές συνταγές του μεγάλου σεφ, έτσι όπως δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ ξανά, δηλαδή συγκεντρωμένες για πρώτη φορά ανά θέμα! Επιπλέον η σειρά κυκλοφορεί σε υπερπολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις, με ανανεωμένο σχεδιασμό στην παρουσίαση των συνταγών, έτσι ώστε να γίνουν ακόμα πιο εύχρηστες την στιγμή που θέλετε να μαγειρέψετε! Συμπεριλαμβάνουν ακόμα αναλυτικά κείμενα για κάθε μια από τις κατηγορίες φαγητών που περιλαμβάνουν και με αυτό τον τρόπο σας προσφέρουν πολύτιμες και χρηστικές πληροφορίες που σας είναι απαραίτητες για κάνετε κάθε φαγητό σας να ξεχωρίζει!

Η νέα σειρά βιβλίων του Νικόλαου Τσελεμεντέ, «Τα Θεματικά» έρχεται στα χέρια σας για να απολαύσετε τις συνταγές του μεγαλύτερου Έλληνα σεφ σε όλο τους το μεγαλείο και συγκεντρωμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να σας δώσουν την ευκαιρία να προσφέρετε στην οικογένειά σας, αλλά και σε κάθε προσκεκλημένο μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία! Το μόνο που θα χρειαστείτε επιπλέον είναι εκλεκτά υλικά και κέφι για δημιουργία!

Ο Νικόλαος Τσελεμεντές θεωρείται το σύμβολο της ελληνικής κουζίνας. O οδηγός μαγειρικής και ζαχαροπλαστική που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1932 και φέρει το όνομά του, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά «best seller» όλων των εποχών και το βιβλίο που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων! Έκτοτε κάθε βιβλίο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στον τόπο μας αποκαλείται κοινώς «τσελεμεντές» και καθόλου άδικα!



Ο Νικόλαος Τσελεμεντές, ήταν ο αρχιμάγειρας και δάσκαλος της γαστριμαργίας που δίδαξε σε ένα ολόκληρο έθνος τις βασικές αρχές της καλής κουζίνας. Με την ευρυμάθεια, τη μεθοδικότητα, το όραμα και την αγάπη του για τους πειραματισμούς καθόρισε τις γευστικές μας προτιμήσεις, καταφέρνοντας να δώσει στην ελληνική κουζίνα μια σαφή ταυτότητα, εξισορροπώντας επιρροές από δύση και ανατολή.

Όποιος έχει ανοίξει έστω και ένα από τα βιβλία του καταλαβαίνει αμέσως πόσο επηρεάστηκε από την Γαλλική κουζίνα, καθώς είναι πασίγνωστό ότι, ο Νικόλαος Τσελεμεντές, είναι ο άνθρωπος που δίδαξε σε μια ολόκληρη χώρα την μπεσαμέλ, τη σαντιγί, το πιροσκί, την μπουγιαμπέσα, το κονσομέ, τα καναπεδάκια, το ζελέ και τόσα άλλα! Η μαγειρική του δέχθηκε όμως επιρροές και από τα ταξίδια του για σπουδές στις Η.Π.Α, όπου ήρθε σε επαφή με διάφορες εθνικές κουζίνες και είχε τη δυνατότητα να πειραματιστεί με υλικά που δεν είχε ξανασυναντήσει ποτέ.



Η μαθητεία του Τσελεμεντέ σε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Τουρκία και ΗΠΑ τον βοήθησε να ανανεώσει ριζικά την ελληνική κουζίνα με έθνικ στοιχεία και να συστήσει στο εγχώριο κοινό πινελιές γαλλικής, δυτικοευρωπαϊκής, ασιατικής, μεξικανικής, ακόμα και αφρικανικής κουζίνας, αφήνοντας κληρονομιά αυτό που είπαν αργότερα «ελληνική κατά τον Τσελεμεντέ κουζίνα»! Δεν παρέλειψε όμως να εμπλουτίσει τη μαγειρική του και με την αρχαία ελληνική παράδοση καθώς είχε μελετήσει ενδελεχώς την κουζίνα των αρχαίων Ελλήνων αναβιώνοντας παλιές διατροφικές συνήθειες και παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας, και συνήθιζε να δίνει στις δημιουργίες του αρχαιοπρεπή και ποιητικά ονόματα, προσέχοντας ιδιαιτέρως να είναι εύηχα.



Η επιτυχία του Νικόλαου Τσελεμεντέ είναι ότι κατάφερε να κάνει τους Έλληνες να αγαπήσουν τη μαγειρική και να εκτιμήσουν το καλό φαγητό. Όπως συνήθιζε να λέει και ο ακαδημαϊκός Σπύρος Μελάς, αυτός ο Τσελεμεντές «έσπρωξε την ελληνική κατσαρόλα στο σύγχρονο πολιτισμό»!

Τα Παραπολιτικά σας πάνε θέατρο και σας κάνουν ΔΩΡΟ 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός* για την παράσταση «Προσωπική Συμφωνία»

Η sold out επιτυχία της χρόνιας, η παράσταση που κέρδισε τις καρδιές κοινού και κριτικών. Μια μεγάλη θεατρική στιγμή, ένα ρεσιτάλ ερμηνειών από τους Νικήτα Τσακίρογλου, Χρήστο Βαλαβανίδη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Άννα Ελεφάντη, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

Στο Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζεται για δεύτερη χρόνια το βραβευμένο αριστούργημα «Προσωπική Συμφωνία» (Taking sides) του Ρόναλντ Χάργουντ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, από τις 30 Οκτωβρίου. Ένα πολιτικό θρίλερ με έντονες συγκινήσεις κι ανατροπές, μια αληθινή ιστορία από το παρελθόν για τη σημασία και τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος, ανεξαρτήτου χρονικής συγκυρίας, παίρνει θέση στις "μικρές" και "μεγάλες" μάχες του χθες, του σήμερα, του αύριο.

Σε μία σύμπραξη πρωταγωνιστών διαφορετικών γενεών, η παράσταση κατέκτησε κοινό και κριτικούς και έδωσε στον Νικήτα Τσακίρογλου μια από τις δυνατότερες ερμηνείες της καριέρας του, στον Χρήστο Βαλαβανίδη μία σπουδαία θεατρική στιγμή και στον Αλέξανδρο Μπουρδούμη έναν ρόλο σταθμό στη σκηνική του διαδρομή. Στη Ναζιστική Γερμανία, ο Βίλχελμ Φουρτβένκγλερ θεωρείται ο σημαντικότερος Διευθυντής Ορχήστρας γι’ αυτό και χαίρει της εύνοιας του Αδόλφου Χίτλερ. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Φουρτβένγκλερ, σε αντίθεση με τον Χέρμπερτ φον Κάραγιαν ο οποίος αν και γράφτηκε δύο φορές μέλος του Ναζιστικού Κόμματος, μια στη Γερμανία και μια στην Αυστρία, δεν στοχοποιήθηκε ποτέ, θα κατηγορηθεί για τη σχέση του με το Ναζιστικό καθεστώς και θα υποβληθεί σε ανάκριση από τους Αμερικανούς. Την ανάκριση του μαέστρου αναλαμβάνει ο ταγματάρχης Άρνολντ ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να αποδείξει πως ο μουσικός υπήρξε στέλεχος των Ναζί κι εκμεταλλεύτηκε τα προνόμια που του προσέφερε το Κόμμα.

Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι μηδαμινά μόλο ταύτα, τα επιχειρήματα του Φουρτβένγκλερ σχετικά με τον αγώνα του για τη «διατήρηση της Γερμανικής μουσικής παράδοσης και των υψηλών αξιών», συγκρούονται με τις ανεξίτηλες μνήμες του Ταγματάρχη από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους εκατομμύρια νεκρούς. O μάρτυρας που θα αλλάξει την τροπή της ανάκρισης είναι ο Ρόντε, δεύτερο βιολί της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, ο οποίος με αντάλλαγμα την προσωπική του απαλλαγή, προδίδει κρυφές πτυχές του μαέστρου.

Η «Προσωπική Συμφωνία» του Ρόναλντ Χάργουντ, συγγραφέα του επίσης βραβευμένου έργου The dresser/ο αμπιγιέρ, γράφτηκε το 1995 και βασίζεται σε αληθινή ιστορία, στα πραγματικά ημερολόγια του σπουδαίου μαέστρου Βίλχελμ Φουρτβένγλερ, τα οποία κρατούσε κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του. Πρεμιέρα του έργου έγινε στην Αγγλία, στο Minerva Theatre του Τσίτσεστερ σε σκηνοθεσία Χάρολντ Πίντερ. Για την ερμηνεία του μαέστρου ο Ντάνιελ Μάσεϊ απέσπασε το βραβείο Laurence Olivier Award for Best Actor ενώ το έργο τιμήθηκε με το βραβείο Laurence Olivier Award for Best New Play. Το 2001 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη σε διασκευή του ίδιου του συγγραφέα, σκηνοθεσία του Ούγγρου Ίστβαν Σάμπο και με τον Χάρβευ Καϊτέλ στο ρόλο του ανακριτή Άρνολντ.

INFO:
Από Μηχανής Θέατρο - Κάτω Σκηνή

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη στις 18.00
Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00
Κυριακή στις 18.00
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος :
Τετάρτη και Παρασκευή 15 ευρώ
Σάββατο και Κυριακή 18 ευρώ
Μειωμένο:
Τετάρτη και Παρασκευή 12 ευρώ
Σάββατο και Κυριακή 15 ευρώ
Ατέλεια: 5 ευρώ (Τετάρτη)

Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.viva.gr/tickets/theater/apo-mihanis-theatro/proswpikh-symfwnia/

Τηλέφωνο κρατήσεων : 210 5232097

ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»:

«α) Κάθε αντίτυπο του φύλλου της εβδομαδιαίας κυκλοφορίας εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» από τις 21-12-2019 και έως τις 31-05-2020 ή έως το τέλος των παραστάσεων θα φέρει ένθετο ένα κουπόνι για χρήση από τον κάτοχό του προκειμένου να προμηθευτεί δύο (2) εισιτήρια στην τιμή των δεκαοκτώ (18,00) ευρώ, ώστε να παρακολουθήσει μία (1) θεατρική παράσταση με τίτλο «Προσωπική Συμφωνία» του Ρόναλντ Χάργουντ, η οποία θα προβάλλεται στην θεατρική σκηνή «Από Μηχανής Θέατρο-Κάτω Σκηνή» (οδός Ακαδήμου, αρ. 13, στο Μεταξουργείο), η οποία θα προβάλλεται στο ανωτέρω θέατρο, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 μ.μ., ημέρα Παρασκευή και ώρα 21:00 μ.μ., ημέρα Σάββατο και ώρα 21:00 μ.μ. και ημέρα Κυριακή και ώρα 18.00.

β) Το κουπόνι ισχύει αποκλειστικά και μόνο για την προμήθεια δύο (2) εισιτηρίων στην τιμή των δεκαοκτώ (18,00) ευρώ για την θέαση της ανωτέρω θεατρικής παράστασης και μπορεί να γίνει χρήση του άπαξ. Ο αναγνώστης-κάτοχος του κουπονιού, θα προσκομίζει αυτό στο ταμείο του ανωτέρω θεάτρου ώστε να προμηθευτεί δύο (2) εισιτήρια συνολικής αξίας δεκαοκτώ (18,00) ευρώ για την ίδια παράσταση και την ίδια ημέρα. Αναγκαία προϋπόθεση της καρπώσεως της προσφοράς η επίδειξη και η παράδοση του αποκομμένου πρωτότυπου κουπονιού, ενώ θα πρέπει να έχει προηγηθεί απαραιτήτως τηλεφωνική κράτηση στον τηλεφωνικό αριθμό 2105232097, καθημερινά από τις 09:00 π.μ. έως τις 22:00 μ.μ. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

γ) Επίσης, εισιτήρια θα διατίθενται και από τις ραδιοφωνικές εκπομπές του Ρ/Σ «Παραπολιτικά FM 90,1».

δ) Η προμήθεια δύο (2) εισιτηρίων στην τιμή των δεκαοκτώ (18,00) ευρώ χορηγείται άπαξ ανά κουπόνι και είναι δυνατή η αθροιστική χρήση άνω του ενός κουπονιού ανά αγορά εισιτηρίων, την οποία το ανωτέρω θέατρο και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», η οποία εδρεύει στο Μεταξουργείο, επί της οδού Ακάδημου, αρ. 13, με ΑΦΜ 997252091, ΔΟΥ ΣΤ’ Αθηνών, υποχρεούται να χορηγήσουν στους αναγνώστες της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της προσφοράς και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα. Η ισχύς της προσφοράς είναι από τις από τις 21-12-2019 και έως τις 31-05-2020 ή έως το τέλος των παραστάσεων και θα διαφημίζεται προωθητικώς, κατά την διακριτική ευχέρεια της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

ε) Η εταιρεία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΡΑΕΝΑ Ε.Π.Ε.» και οι λοιπές ιδιοκτήτριες εταιρείες των μέσων στα οποία διαφημίζεται η παρούσα ενέργεια ουδεμία ευθύνη φέρουν για οποιοδήποτε πραγματικό, νομικό ή άλλης φύσεως ελάττωμα τυχόν παρουσιάσει η παρούσα προσφορά καθώς και για οποιαδήποτε βλάβη τυχόν προκληθεί στον χρήστη-αναγνώστη του κουπονιού εξ οιουδήποτε λόγου και αιτίας. Δεν φέρουν επίσης καμία ευθύνη σχετική με καθυστερήσεις, αλλαγές, ακυρώσεις, ματαιώσεις, αδυναμία αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς εξαιτίας τοπικών αργιών και εορτών ή άλλων συνθηκών που εμποδίζουν την χρήση του κουπονιού και οι οποίες δεν αποδίδονται σε δόλο ή βαριά αμέλειά τους. Επίσης, ουδεμία ευθύνη φέρουν σε περίπτωση που δεν δύνανται να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το παρόν για λόγους ανωτέρας βίας, και ουδόλως εγγυώνται καθ' οιονδήποτε τρόπο για την ποιότητα/καταλληλότητα/εμπορευσιμότητα οιουδήποτε προϊόντος/υπηρεσίας της παρούσας προσφοράς, καθώς και ουδεμία ευθύνη φέρουν για οιαδήποτε απώλεια ή ζημία (συμπεριλαμβανομένης της έμμεσης ή αποθετικής ζημίας) ή σωματική βλάβη ή περιουσιακή ζημία ήθελε τυχόν υποστεί οιοσδήποτε ένεκα της αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς, αλλά αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», η οποία εδρεύει στο Μεταξουργείο, επί της οδού Ακάδημου, αρ. 13, με ΑΦΜ 997252091, ΔΟΥ ΣΤ’ Αθηνών.

στ) Κάθε διαφορά σχετικά με την διάθεση της παρούσας προσφοράς διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και υπάγεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων των Αθηνών, ενώ η αποδοχή του κουπονιού σημαίνει αποδοχή των ανωτέρω όρων»