Ο Σταύρος Γεωργίου έφτασε μέχρι τον τελικό του MasterChef 4 αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο. Στις πρώτες του δηλώσεις «Στη φωλιά των Κου Κου» και τον Γιώργο Κρικοριάν, μίλησε για τα συναισθήματά του, για τον Σταύρο Βαρθαλίτη, αλλά και για τη στιγμή που λύγισε στο παιχνίδι.

«Δεν μπορώ να βρω λέξεις να περιγράψω όλο αυτό που αισθάνομαι. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος, είναι η απόλυτη λέξη για μένα. Έχω κάνει τον εαυτό μου, την πατρίδα μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου υπερήφανους. Είναι συγκινητικό όλο αυτό που ζήσαμε στο MasterChef. Δεν έχω φτάσει στον τελικό με αντίπαλο, έχω φτάσει με παρτενέρ. Αυτός που νικά στο τέλος είναι αυτός που το θέλει περισσότερο.

Ανυπομονώ να πάω στην Κύπρο να κάνω τους φίλους μου αγκαλιά γιατί το έχω ανάγκη.

Δεν με νοιάζει αν υπάρχουν κάποιοι που έχουν χαρεί που δεν πήρα το έπαθλο. Αυτοί το βλέπουν από το σπίτι τους κι εγώ μαζί με τον Βαρθαλίτη ήμασταν μπροστά από τους κριτές. Μοναδικές στιγμές, έστω και με το στούντιο άδειο είχαμε γεμάτη καρδιά. Μας έβλεπαν από την τηλεόραση και μας θαύμαζαν.

Έχω και αυτή την ευαίσθητη πλευρά του εαυτού μου σαν άνθρωπος και πραγματικά δεν θα αλλάξω ποτέ για κανέναν λόγο.

Όταν μας ανακοίνωσαν για τον κοροναϊό εγώ ήμουν χάλια γιατί ο πατέρας μου είναι στις ευπαθείς ομάδες. Ήταν και η κοπέλα μου στην Αθήνα δεν είχα επαφή εκείνες τις μέρες με το lockdown. Το άγχος δυστυχώς το έχω πάρει από τη μάνα μου και το δείχνω, γι’ αυτό λύγισα.

Σημασία έχει ότι το πίστεψα και πήγα μέχρι το τέλος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σταύρος Γεωργίου.